Features + Interviews
André Galluzzi || Specialist in monstersets

André Galluzzi
Specialist in monstersets

01 november 2008
André Galluzzi is binnen korte tijd uitgegroeid tot één van de publiekslievelingen binnen de internationale technoscene. Vooral ook in Nederland is de Duitser onverminderd populair, want iedereen weet dat het met het feest wel goed zit als Galluzzi achter de draaitafels te vinden is. Met zijn lange dj-sets weet hij als geen ander een goede sfeer neer te zetten.

André Galluzzi is alweer een aantal jaartjes actief als dj en die ervaring is duidelijk te merken als hij plaatsneemt in de dj-booth. Een van de sterkste punten van de Duitser, die deze zomer zijn 35e verjaardag vierde, is volgens eigen zeggen zijn veelzijdigheid. Galluzzi: “Ik mix altijd alles door elkaar, dat heb ik altijd al gedaan. Of het nou house, minimal of techno is, het maakt niet uit. Hypes betekenen helemaal niets voor mij.”
Die veelzijdigheid komt zeker goed van pas bij Galluzzi’s grote passie, het draaien van lange dj-sets. Zo’n tien uur achter elkaar plaatjes opzetten is voor de Duitser geen enkel probleem. “Het is iets wat ik al jarenlang doe en nog steeds geweldig vindt. Je kan het publiek namelijk echt bespelen. Eerst downtempo en groovy beginnen, en dan heel langzaam opbouwen. Zo kan je echt een sfeer neerzetten.” Zeker de laatste tijd is er volgens Galluzzi muzikaal weer van alles mogelijk – iets wat we ook van veel andere dj’s te horen krijgen. “Zo’n twee jaar geleden was het erg moeilijk om de mensen mee te nemen in je set. Het publiek wilde alleen maar knallen. Maar nu is er weer ruimte om op te bouwen, een erg positieve ontwikkeling!”
Sinds zijn opname in de Cocoon-familie is het hard gegaan met Galluzzi, maar ook daarvoor was hij lange tijd actief in de muziekindustrie. Zo runde hij ongeveer tien jaar lang het label Taksi samen met Paul Brtschitsch -de bekende Duitse producer met de onuitspreekbare naam. Samen produceerden ze ook verscheidene succesvolle tracks. “In 2005 zijn we met het label gestopt. Op een gegeven moment zaten we samen in de studio en kwam er niet veel meer uit. We zijn nog steeds goede vrienden en in de toekomst gaan we ongetwijfeld weer samen muziek maken. Maar Taksi moesten we achter ons laten, we moesten verder. Het was echt iets van de jaren negentig.”

De laatste tijd heeft Galluzzi echter weer een nieuwe studiopartner gevonden, niemand minder dan Guido Schneider. Hoewel ze in de jaren negentig ook al een aantal keer hadden samengewerkt, kwam hun eerste echte release vorig jaar pas tot stand. ‘Albertino’ werd gelijk een enorme hit. “Toen we deze track net gemaakt hadden, wisten we niet of het wel echt wat was. Maar Guido besloot hem uit te proberen in één van zijn livesets. Toen Luciano de track hoorde, was hij meteen overtuigd en wilde hem hebben voor Cadenza!” En het bleef niet bij één track, want ook de twee opvolgers van ‘Albertino’ – ‘Baccara’ en ‘Too Late To Land’ - deden het goed. “Momenteel zijn we weer bezig met nieuwe tracks. Eentje daarvan gaat waarschijnlijk uitkomen op een nieuw label dat gerelateerd is aan Cadenza.”
Nederlandse fans van Galluzzi hebben deze herfst in ieder geval niets te klagen. Stond Galluzzi tijdens het Amsterdam Dance Event nog op Cocoon goes Amsterdam, iets meer dan een maand later is hij alweer te bewonderen in Utrecht. Op zaterdag 6 december zal hij tijdens Tomorrow in de Poema weer een onvervalste 6-uur-set ten gehore brengen. Degenen die er vorig jaar bij waren, weten hoe vet dit kan zijn!

André Galluzzi: zaterdag 6 december in de Poema, Utrecht, tijdens Tomorrow.

txt Fokko Versloot
Advertentie
Party Tips