Features + Interviews
Armin van Buuren beleeft zijn droom met nuchterheid

Armin van Buuren beleeft zijn droom met nuchterheid

29 april 2008
Als er iemand is die trance weet te promoten, dan is het Armin van Buuren wel. Met een steeds groter groeiende fanbase, zijn wereldwijde Armin Only shows en zijn nieuwe artiestenalbum Imagine in zicht, is Armin flink op dreef. Vorig jaar oktober werd de sympathieke dj door de Engelse DJ Mag uitgeroepen tot populairste dj van de wereld. Maar ondanks die titel blijft Armin met beide voeten op de grond. “Ik ben gewoon echt bezig met trance.”

In 2006 jaar bereikte Armin zijn tienjarig bestaan als dj. Niet alleen kon hij terugkijken op een mooi opgebouwde muziekcarrière, ook stond hem nog een verrassing te wachten voor het jaar daarop. Hij werd ‘s werelds populairste dj, iets waarvan hij altijd al had gedroomd. Toch is hij er nooit zo bewust mee bezig geweest. “Het is ontzettend gaaf, maar het is nooit mijn doel geweest. Wel een droom, maar nooit het doel an sich. Ik heb er echt niet naartoe zitten werken. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig en ik besef me ook dat het zo klinkt, maar het is niet zo dat wanneer ik in de studio zit ik denk: ‘Oeh, als ik nu dit album doe, en samenwerk met die, dan word ik echt groot’. Nee, echt niet.”

Dat betekent nog niet dat Armin de afgelopen tijd heeft stilgezeten. Sterker nog, hij heeft zich ‘scheel gewerkt’ aan zijn nieuwe artiestenalbum, Imagine. “Het is een album waar ik ook echt heel lang op gebroed heb, heel veel tijd in heb gestoken. Ik heb er samen met Benno de Goeij aan gewerkt. Het is niet zo dat Benno een heel album voor me gemaakt heeft. Of ikzelf heb in de studio gezeten, of wij samen. Ik ben een beetje van mijn geloof afgestapt om alles zelf te produceren. Ik heb thuis niet de rust of tijd om mijn ideeën af te maken zoals ik wil en Benno heeft juist hele goede ideeën om dat wel te kunnen. We hebben gewoon een enorme muzikale klik, en daardoor is het album ook weer wat breder geworden.”

Naast zijn grote Armin Only concert in de Jaarbeurs in Utrecht, afgelopen 19 april, doet Armin ook nog graag kleinere feesten. Ieder jaar kijkt hij uit naar zijn Queensday Party in Leiden, dit keer onder de naam Citymoves, van Alda Events. “Het is een gratis feest in Leiden dat ik ieder jaar doe, omdat het mijn thuisstad is. Omdat ik er zoveel aan te danken heb. Een cadeautje aan Leiden klinkt zo royaal en koninklijk, maar dat is het in feite wel.”

Dat al het succes nog niet naar Armin’s hoofd is gestegen, mag duidelijk zijn. Wel valt steeds meer op hoeveel mensen er puur en alleen op zijn naam afkomen. De feesten worden steeds massaler, met een onderstelpte groep échte fans. “Aan de ene kant is dat jammer, dat mensen alleen voor mij komen. Maar het is ook een uitdaging om die mensen vervolgens voor de muziek terug te laten komen.”

Zo brengt al die gekte en hysterie ook veel goede dingen met zich mee. “Het biedt een heleboel mogelijkheden en opent soms deuren die normaal gesloten zouden blijven. Nu heb ik eindelijk op Ultra gestaan, in Miami. Ze konden niet meer om me heen. Yes, weet je wel, anders was het me waarschijnlijk niet gelukt!”

txt Daniëlle Vermaat
img Krijn van Noordwijk
Advertentie
Party Tips