Features + Interviews
Dennis Ruyer over ADE

Dennis Ruyer over ADE

01 oktober 2009
Tijdens het Amsterdam Dance Event zendt 538 Dance Department live uit vanaf de Cocoon-avond in The Power Zone. De hele nacht lopen binnen- en buitenlandse dj’s de studio in en uit. Maar wat doet host Dennis Ruyer verder tijdens het ADE? En hoe overleeft hij?

Hoe belangrijk is het ADE voor de muziekindustrie in jouw ogen?

“Buiten dat Amsterdam nu officieel 'The new Berlin' genoemd word door veel buitenlandse artiesten, is het ADE in korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste conferentie voor de elektronische muziek. Het einde is daarvan nog zeker niet in zicht. De stad heeft een magnetische werking op creatieve wereldburgers – niet alleen muzikanten. Iedereen is op het ADE of wil er zijn geweest. Het is zo leuk dat het niet uitmaakt of je dansliefhebber bent of een professional in de scene. Er is voor iedereen genoeg te doen en er valt voor elke groep van alles te ontdekken.”

Wie zou je graag als key note speaker willen zien volgend jaar?
“Ik vind Russel Simmons, oprichter van het legendarische Def Jam platenlabel een charismatische persoonlijkheid. Hij is een grootheid in de hiphop-industrie en een ware pionier. Ik weet zeker dat hij zo ontzettend veel boeiende dingen heeft te vertellen. Zelfs een keynote speech XXL zou nog te kort zijn.”

Hoe zien jouw ADE-dagen er meestal uit?
“De dag begint met mijn Bikram yoga sessie. Daarna een slordige 23 espresso’s op m’n gemak wegwerken om me vervolgens in de massa hysterie van het Felix Meritis te begeven. Ik huur ieder jaar drie sherpa's uit Nepal om de tassen met promo's mee naar huis te dragen en dat bevalt me erg goed. De sherpa’s hebben inmiddels ook een uitgebreide muziekcollectie op de i-pod.”

Wat zijn voor jou de muzikale hoogtepunten van het ADE 2009?

“Als ik vrijdagavond klaar ben in Studio 80 ren ik zeker even naar de Melkweg voor Laurent Garnier! Zaterdagavond doen we met Dance Department de live-show vanaf Cocoon. Ook leuk op zaterdag: 5 years Systematic met oa. Robert Babicz , Phonique & Marc Romboy. In de Melkweg doet Sander Kleinenberg de kick-off van zijn nieuwe album tijdens 'This Is' en in diezelfde Melkweg is er op zondag de avond van Remote Area. Genoeg te doen dus.”

Leukste interview ooit gedaan tijdens uitzending ADE?
“Ik heb goede herinneringen aan onze live-uitzending afgelopen jaar backstage vanaf Minus in The Sand. Ik kan me vaag herinneren dat tijdens een interview met Richie Hawtin een stelletje de zijkant van onze mobiele studio in het magazijn gebruikte om van bil te gaan. Het interview ging over computers en techniek, maar het was lastig concentreren. Ik voelde het dunne muurtje heen en weer bewegen. Ik heb een anoniem kinderkaartje gehad deze zomer. Het zou zomaar kunnen, want het kindje had als tweede naam: Magda. Verder weet ik niet zo goed wie het record ‘een fles zo snel mogelijk tijdens de Dept. live-uitzending wegdrinken’ heeft. Pig & Dan met een fles tequila of de Swedish House Mafia met sambucca. Een ongekend tempo!”

Welke onderwerpen vind je zelf interessant tijdens een muziekconferentie?
“Delfts blauw, molens, klompen en tulpen! Nee hoor, er zijn veel interessante onderwerpen. De paneldiscussies worden interessanter naarmate de leden zichzelf vooral niet al te serieus nemen.”

Wat zit er in het Dennis Ruyer ADE survival pakket?
“Een tros bananen, appelgebak, linksgedraaide yoghurt, glowsticks, roze beenwarmers, reserveschoenen, deodorant, tandenborstel, 100 blikjes Red Bull en een taxi met stoelverwarming.”

txt Liesbeth Strobbe
img APE archief
Advertentie
Party Tips