Features + Lifestyle Events
Fashion for a cause, Because I'm a girl!

Fashion for a cause, Because I'm a girl!

01 december 2009
Op een heerlijk regenachtige dag bevond ik mij in het Amsterdam Fashion Hotel. Hier werd namelijk door vijf (HvA) studenten Trade Management Azië het geweldige event 'Fashion for a cause' georganiseerd, allemaal voor het goede doel: 'Because I'm a girl' van Plan Nederland. Deze organisatie heeft als doel meisjes in ontwikkelingslanden dezelfde onderwijskansen te geven als jongens. Hierdoor kunnen zij weer goed zorgen voor hun eigen kinderen, die natuurlijk ook de toekomst zijn. Met als gevolg groei in de economie waardoor de cirkel weer net zo rond is als de aarde.

Ik werd ontvangen met een heerlijk glas girly pink bubbles en nam plaats in de bar van het Fashion Hotel. Alles zag er fashionably uit. De roze accenten (roze was het thema) en glitterjurkjes van de gasten zorgden voor dat extra glamour gevoel.. de sfeer was feestelijk, en de muziek van DJ Marcella maakte het feest compleet. De inleiding die gegeven werd over 'Because I'm a girl' zette me aan het denken. Ik had mij nooit zo gerealiseerd dat registratie bij geboorte zo ongelooflijk belangrijk is. In ons kikkerlandje is het allemaal vanzelfsprekend dat kinderen bij geboorte geregistreerd worden. Je krijgt een paspoort met ID nummer, een rijtje met cijfers van levensbelang. Door deze cijfers heb je recht om naar school te gaan, te studeren en stemrecht, kortom een toekomst en kansen. Voor veel meisjes in ontwikkelingslanden is dit niet zo logisch, daar wordt de toekomst nog moeilijker gemaakt dan het leven soms al is. Bij het horen van dit allemaal realiseerde ik me nogmaals hoe blij ik moet zijn dat ik aan deze kant van de wereld ben geboren.

Vervolgens begon de modeshow met creaties van grote namen uit de Nederlandse fashion scene, de modellen met de creaties van J-Coll beten het spits af. Suède was het sleutelwoord: suède a-symmetrische jurkjes, rokjes én poncho's liepen er met hun model vandoor. Ik zag mijzelf al lopen met die beige poncho met gele bloemen en een versleten lichte skinny jeans, oversized trui en cowboylaarzen... maar helaas dat was slechts mijn verbeelding. De show ging verder met een optreden van zangeres Karima. Het speciaal hiervoor geschreven nummer 'Hold on Sister' over haar ervaringen met het project 'Because I'm a girl' bezorgde mij letterlijk kippenvel. Wat een stem én wat een tekst. Vooral de zin 'It does’nt matter where you come from but it matters where you go' zal mij nog lang bijblijven.

Na dit fantastische optreden werden creaties van couturier Ronald Kolk gepresenteerd. De modellen (in prachtige make-up en nog mooiere outfits) passeerden de catwalk op mysterieuze, fantasierijke muziek, wat duidelijk paste bij de creaties. Glamour ontbrak absoluut niet aan deze kleding, de zwarte strapless jurk met een buste van pailletten was echt prachtig; een donkere mysterieuze jurk, waarin drama en vreugde elkaars beste vrienden zijn.

Hierna werd ik wakker geschud voor het echte werk... de veiling van kleding van bekende Nederlanders! Denk hierbij aan de Ray-Ban van Mark van Eeuwen uit GTST, de jeans van Viktor Reinier en de sjaal van de one and only Emile Ratelband. Deze veiling werd ontzettend leuk en geestig gepresenteerd door Veronica presentatrice Suzanne de Jong. Jennifer Ewbank sloot de geslaagde veiling af en zong een paar swingende en ontroerende covers.

Nadat er een mooi bedrag was opgehaald stonden de vijf studenten, met het hart op de juiste plek, even stil voor een overweldigend applaus. Terwijl iedereen feestelijk aan het dansen was op de beats van DJ Mike L. besloot ik om deze geslaagde avond te beëindigen. Met mijn goodiebag in mijn hand en een voldane glimlach op mijn gezicht liep ik naar huis. Door deze avond hebben een paar meisjes de kans gekregen om voor hun droom te vechten en is wellicht de nieuwe Aletta Jacobs, Jane Austen, Madonna of Princess Diana geboren... die ooit zegt: ‘Because I'm a girl....’

Wil jij nou ook wat kunnen betekenen voor de meisjes en vrouwen van de toekomst? Check dan www.plannederland.nl.

txt en imgs Florence Riel

[CENTER][/CENTER]
Advertentie
Party Tips