Features + Fashion
Head over (golden) heels

Head over (golden) heels

11 december 2009
Wat is het toch leuk om modejournalist te zijn, APE brengt me deze week bij Tassenmuseum Hendrikje Amsterdam waar de schoenencollectie van Sasha’s Golden Heel award te bewonderen is. Deze jaarlijkse award is een initiatief van schoenenbedrijf Sasha om het ambacht van het schoenenvak onder de aandacht te brengen, in het bijzonder onder jonge designers.

Bij aankomst zie ik een statig grachtenpand en vang ik een glimp op van een prachtige stijlkamer. Tassen, schoenen, het kleine prinsesje komt in mij naar boven! De pr-dame ontvangt mij hartelijk en geeft een persoonlijke rondleiding door het overzichtelijke museum. Voordat mijn nostalgie mij verder meevoert, komen we bij de expo van de Golden Heel aan. Wow, ik zie schoenen, maar eigenlijk zijn het artworks! Vooral hakken, hele hoge hakken gemaakt van plexiglas, staal en hout, afgewerkt met laagjes leer, suède en breisels. Poeh, dat wordt aardig oefenen wanneer het winnende ontwerp bij Sacha verkocht wordt! De acht werken zijn origineel en design, vooral de S/HE (Jiska van Rossum) is één van mijn favorieten. Een ‘beatle boot’ voor de gents mét een uitgeholde hak zodat het heerschap kan ervaren hoe het is om als vrouw begeerd te worden. Misschien een leuk idee voor je lief als Xmas-present ;-)?!

Wil jij, samen met een vakjury bestaande uit o.a. Bas Kosters (check ons interview met hem in de december editie van APE Magazine!), Bastiaan van Schaik en Angelique Westerhof bepalen welk ontwerp exclusief bij Sasha verkocht gaat worden, breng dan je stem uit op: www.goldenheelaward.nl. Voor de Carrie’s van SATC onder ons: deze expo in het Tassenmuseum loopt t/m 3 januari (check ook de museumwinkel, it’s a true candystore!)
www.tassenmuseum.nl

txt Lucienne Suykerbuyk
imgs Lucienne Suykerbuyk en goldenheelaward.nl

Advertentie
Party Tips
  • zondag 19 augustus
    Sonus Festival
    Zrce Beach (Pag Island), Pag Island