Features + Interviews
Q&A Hardwell || Klaar voor de start

Q&A Hardwell
Klaar voor de start

19 maart 2012

Mocht je ooit een dj via een parachute op het podium zien landen, dan zou dat wel eens Hardwell kunnen zijn. De wereldster uit Breda sprak met Dance.nl over zijn toekomstdromen en de start van het Nederlandse festivalseizoen op Paaspop.

Paaspop & het festivalseizoen
Wij hebben bijzonder veel zin in het Nederlandse festivalseizoen. Jij ook, of is het voor jou het hele jaar door festivalseizoen?
"Voor mij is het zeker niet het hele jaar festivalseizoen. In de winter ben ik veel te vinden in clubs en op indoor evenementen. Festivals zijn over het algemeen toch gebonden aan de zomer."

Paaspop is de opener van het Nederlandse festivalseizoen. Hoe ga jij het Nederlandse festivalseizoen openen?
"Met heel veel plezier! Ik kijk al lange tijd uit naar het festivalseizoen. Festivals zijn toch altijd mooie feesten. Feesten in de buitenlucht met een zonnetje, er is toch niets mooiers?"

Welke plaat gaat het komende festivalseizoen in Nederland zeker niet in jouw platenkoffer ontbreken?
"Swedish House Mafia – Grey Hound"

Je treedt op over de hele wereld. Hoe onderscheidt het Nederlandse publiek zich van andere landen of werelddelen?
"Het Nederlandse publiek is meer openminded en zeker qua dance muziek zijn ze beter opgevoed, Nederlanders doen toch al een flinke tijd mee met dance!"Muziekstijl

Het aanbod house dj’s is heel groot, hoe val jij op tussen de rest?
"Jezelf onderscheiden doe je door origineel te blijven. Ik heb mijn eigen sound in de jaren weten te verfijnen tot de sound die het nu is, gelukkig valt dit in goede smaak bij het publiek haha!"

Je vat je muziekstijl samen als ‘Big Room House’. Hoe zou je dat omschrijven aan iemand die onbekend is met jouw muziek?
"Euforische house voor grote zalen. Maar ik denk dat als iemand onbekend is met mijn muziek ik hem of haar graag wat zou willen later horen, muziek zegt toch meer dan woorden."

Je brak door met een bootleg, recentelijk weidde je er een hele podcast aan en je bootleg van Avicii (Levels) was een grote hit. Wat heb je met bootlegs?
"Bootlegs zijn voor mij veranderingen aan bestaande platen waardoor deze beter in mijn eigen set passen. Door het maken van een bootleg kan ik deze track gebruiken in mijn set zonder mijn eigen sound te verliezen."

Wat vind je van de dubstep invloeden die je tegenwoordig ook in house hoort?
"Ik vind dubstep een hele vette muziekstijl, ik sta zelf heel erg open voor het combineren van verschillende muziekstijlen. Persoonlijk ben ik van mening dat het tegenwoordig onmogelijk is om nog in hokjes te denken, omdat alle muziekstijlen door elkaar heen vloeien en elkaar gevonden hebben. Voor de muziek is dat naar mijn mening alleen maar beter."

Dromen & Hoogtepunten

2011 was een megajaar voor je. Als je één ding mocht kiezen, wat was dan voor jou het absolute hoogtepunt van 2011 en waarom?
"Mijn absolute hoogtepunt van 2011 was het bereiken van de DJ Mag op positie #24 als highest Dutch New Entry. Dat was voor mij echt geweldig om mee te mogen maken, met de hele uitreiking van de DJ Awards in de Passenger Terminal Amsterdam. Een geweldig moment was dat!"

Wat is je droom voor 2012?

"Mijn droom voor 2012 is toch wel het bereiken van de top 10 van de DJ Mag 100."

En wat zijn je dromen in de verdere toekomst? Op je 24e heb je al ontzettend veel bereikt, wat is je top 3 van dingen die je nog wil doen in je leven?

1. Nummer 1 hit in Amerika
2. DJ Mag top 3
3. Parachute springen"

We houden het in de gaten! Is er nog iemand onbekend met Hardwell? De dj opent het Nederlandse festivalseizoen zaterdag 7 april op Paaspop in Schijndel. Hij heeft er zin in dus verwacht van 21.30 tot 23.00 uur een euforische set Big Room House; met ongetwijfeld een verse bootleg van eigen makelij.

txt Rob de Bruyn
imgs Hardwell archief

Advertentie
Party Tips