Features + Interviews
Q&A Super Marco May

Q&A Super Marco May

01 juni 2008
De Italiaanse hardstyle blijft onverminderd populair in Nederland. Naast grote namen als Technoboy, Tatanka en Daniele Mondello is ook de extravagante Super Marco May een zeer graag geziene gast in ons land. APE Magazine vroeg zich af hoe het met Super Marco May ging en blikt samen met hem vooruit op het zomerseizoen.

Hi Marco, hoe gaat het met je momenteel?

“Het gaat heel erg goed, erg druk in de studio met het produceren van nieuwe dansvloerbommen voor deze zomer.”

Hoe ben je eigenlijk begonnen als dj?
“Ik begon met draaien in clubs vanaf 1993 in Italië, vlakbij mijn woonplaats in een kleine club. Na een paar maanden vroegen allemaal mensen zich af waar ik de week erna zou optreden, of dat ik ze misschien een mix-cd kon geven. Daardoor gingen veel mensen mij in de gaten houden. Dat was erg belangrijk voor mijn carrière en ook het moment dat ik mij ging beraden op de mogelijkheden tot produceren.”

Hoe ben je dan eigenlijk in de hardstyle terecht gekomen?

“In 2000 was ik de resident-dj van een grote club in Italië. Alle dj’s draaiden techno en ik wilde juist toegankelijke techno met een melodie, kick en bass. Iedereen begon het te gek te vinden, de platen die wij maakten. Daaronder vallen ook mijn vrienden Tatanka, Luca Antolini, Yago en Vortex.”

Je hebt erg veel fans hier in Nederland. Wat maakt jou zo’n goede hardstyle-artiest denk je zelf, waarom is het publiek zo dol op jou?
“Ten eerste denk ik dat een goede hardstyle-dj vooral zichzelf moet zijn. Op de tweede plaats moet alle muziek en de stijl van de dj recht uit het hart komen. Als je alleen maar een dj bent voor het geld, dan ben je in mijn ogen geen goede artiest. Het begint allemaal met de liefde voor hardstyle. Mensen houden ervan wanneer ik een klein showtje opvoer en met mijn handen beweeg. Daar komt mijn bijnaam ‘The Conductor’ (de dirigent, red.) ook vandaan. Maar last but not least: dit is mijn stijl en ik zou het echt niet willen veranderen!”

Het lijkt een beetje rustiger te zijn geworden in je studio, we zien de laatste tijd weinig producties voorbij komen. Maar je bent nu dus weer druk bezig?
“Ja, ik zit momenteel inderdaad weer veel in de studio en voor eind mei zal mijn nieuwe track uitkomen: Fuera de Cabeza 2008 op het Italiaanse Suntec label. Op deze release vind je ook een zeer energieke remix, verzorgd door Ig-Bounce en Darqtai. Het is bijzonder om te vermelden dat dit de eerste release wordt die zowel gearrangeerd als gemixt is door ons drieën als door The Overminds. Daarnaast komt ‘Dorian Gray The Anthem’ uit, ook van ons The Overminds-project. Dus houdt de boel in de gaten, want Super Marco May is weer terug te vinden in de platenzaken hehe.”

Je zult ook optreden op verschillende festivals dit seizoen. Kijk je daar al naar uit?
“Ja natuurlijk kijk ik daarnaar uit! Maar daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar de aanstaande edities van de Hardstyle Criminals Tour. Ik ga deze zomer namelijk niet alleen als dj optreden, maar ook als live-act met de eerdergenoemde The Overminds!”

Wat kunnen we, naast het nieuwe project, nog meer van je verwachten de komende tijd?
“Natuurlijk die nieuwe tracks waar we het over hadden, maar ik ben ook bezig met een gloednieuwe website en aan het einde van dit jaar moet mijn allereerste album uit gaan komen! Dus kijk uit: Super Marco May en The Overminds komen naar je toe!”

txt Onno Schram
Advertentie
Party Tips