Features + Evenementen
Time Warp || Keurmerk van het internationale nachtleven

Time Warp
Keurmerk van het internationale nachtleven

01 februari 2008
Onder het mom ‘de beste feesten zijn in Duitsland’ neemt Time Warp een bijzondere plek in. Het jaarlijkse techno-spektakel in Mannheim heeft een bijzondere status weten te veroveren in de internationale dancescene, elke editie resulterend in indrukwekkende line-ups en vele busladingen buitenlanders. Van Italië tot Engeland, overal wordt Time Warp genoemd als hét evenement voor de ware technofreak. Niet verwonderlijk trekt de organisatie nu ook zelf Europa in, dit jaar resulterend in een kleine én grote editie in Rotterdam.

Hij geeft het onmiddellijk toe, Time Warp draait voornamelijk om goede underground techno van de grootste namen. Robin Ebinger van organisator Cosmopop weet dat het feest hierdoor weleens eenzijdig kan overkomen; met namen als Sven Väth, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Loco Dice, Magda, Karotte, Chris Liebing en dj Murphy is een groot deel van de line-up hetzelfde als vorig jaar, aangevuld met superster-dj’s als Laurent Garnier en Carl Cox.
“Tja, we proberen elk jaar de beste artiesten naar Mannheim te halen. En als je kijkt naar de zogenaamde Champions League van dj’s, zijn er weinig nieuwe namen die daar snel bijkomen. Dus van de 40 artiesten die we boeken, blijft een deel hetzelfde, maar de kwaliteit wel hoog. Tegelijk voegen we wel nieuwe aspecten toe; Brian Sanhaji en 2000 and One zijn er dit jaar bij, we hebben Alter Ego, Moonbootica en, voor liefhebbers van de wat hardere techno, dj Rush en Pet Duo. We pakken het beste wat er is op techno-gebied, maar spotten met bepaalde acts ook trends in de muziek.”
Time Warp straalt zodoende iets bijzonders uit, een bepaald keurmerk waar zowel artiesten als publiek vertrouwen in hebben. Niet voor niets organiseert Cosmopop sinds vorig jaar ook edities in steden als Praag en Wenen. Dit jaar is Rotterdam aan de beurt, te beginnen met een kleine club-editie in Off Corso, zaterdag 8 maart, waar dj’s Karotte en Loco Dice de headliners zullen zijn. In november volgt een groot Time Warp in de Maassilo, gegevens hierover worden na de Duitse editie bekendgemaakt.
“We willen de Time Warp-sfeer naar meerdere plekken brengen”, aldus Ebinger. “De club-edities zijn een soort sneak-preview van het grote feest in Mannheim, zowel qua line-up als de aankleding van het podium. Nee, dat is niet iets typisch Duits hoor, die expansie. Cocoon doet het ook wel, maar ik las net nog iets over een Sensation White in Sao Paulo, Nederlandse organisaties zijn daar net zo sterk in…”
Wat de officiële editie in Mannheim betreft, die belooft dit jaar iets bijzonders te worden. Naast een line-up vol hoogwaardige artiesten komt er ook nog een unieke M_nus-showcase. Het label van Richie Hawtin bestaat 10 jaar en viert dat met een speciale set van de Canadees, waarin verschillende live-acts van het label voorbij zullen komen.
Veelzeggend, vindt Ebinger. “Richie doet een showcase in Berlijn en op Time Warp. Daar zijn we erg blij mee, een grote eer. Maar hij heeft ook een speciale band met het feest, was er al bij op de eerste editie in 1994. Dat zegt volgens mij wel iets over de status die het evenement ondertussen heeft verkregen, Time Warp staat bij iedereen bovenaan de agenda.”

txt Nico van der Plas
Advertentie
Party Tips
  • zondag 19 augustus
    Sonus Festival
    Zrce Beach (Pag Island), Pag Island