Features + Kunst & Cultuur
Vive les Fashionistas!

Vive les Fashionistas!

02 september 2010
In de Eduard Planting Fine Art Photographs werd de eerste Nederlandse tentoonstelling van modefotograaf Rohn Meijer geëxposeerd. Twintig jaar backstage fotografie, gedurende verschillende fashionshows van Neil Baratt.

Op deze laatste vrijdag in augustus wist Dance.nl op de valreep nog de foto expositie ‘Fashionistas!’ van modefotograaf Rohn Meijer mee te pikken.
Al vroeg emigreerde de jonge Rohn Meijer vanuit Amsterdam naar Los Angeles, om daar van een onbezorgde (en vooral zonnige) jeugd te genieten. Voor zijn studie aan de welbekende Rietveld academie keerde Rohn terug naar Nederland, waar hij na een aantal jaren kennis maakte met fotografie en dan met name die van de mode. Deze kennismaking was liefde op het eerste gezicht en het
keerpunt in zijn carrière.

De tentoonstelling die werd gehouden in de Eduard Planting Fine Art Photographs was de eerste Nederlandse tentoonstelling van deze modefotograaf.
Wat twintig jaar geleden begon met een spontane ingeving om modellen backstage vast te leggen, heeft geleid tot een eigen backstage studio plaats tijdens de shows van Neil Baratt. De expo neemt je mee in de ontwikkeling van Rohn Meijer’s fotografie; van bijna nostalgische beelden uit de jaren 90 tot aan de clean shots van nu, zoals wij ze inmiddels kennen.

Dreamgirls
Vooral de serie ‘Dreamgirls’ is de favoriet van Dance.nl; een reeks afbeeldingen van ‘De Supermodellen’ zoals wij ze nu nog steeds kennen, o.a. Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Christy Turlington en Naomi Campbell.
De beelden ogen typically ‘90s door de lichtinval, korreligheid en natuurlijk de make-up die de modellen dragen. En, afkomstig uit he pre-Photoshop-tijdperk, wordt nogmaals bevestigd waarom deze Dreamgirls tot de supermodels behoren. Perfectie, zelfs bij het zien van close-ups.

Je kan een aantal van deze beelden nog zien op de Open Art Fair te Utrecht van
8 -12 september, stand Eduard Planting Fine Art Photographs. Voor andere interessante expo’s kan je de galerie zelf bezoeken.
Voor meer info: EduardPlanting.com of RohnMeijer.net.

Txt: Lucienne Suykerbuyk
Imgs: Eduard Planting Fine Art Photographs
Advertentie
Party Tips