Nieuws + Persberichten
Zeeman komt met 'muts haves': breipatronen voor mutsen

Zeeman komt met 'muts haves': breipatronen voor mutsen

12 oktober 2010 Na boxers komt Zeeman dit jaar met een nieuwe actie: gratis patronen om ‘muts haves’ te breien. Door een collectie hippe sjaals en mutsen te ontwerpen, hoopt de keten dit seizoen Nederlanders massaal aan het handwerken te krijgen.

"Breien is weer helemaal in en kan overal", laat Jacques van der Bom, marketingmedewerker van Zeeman weten. Omdat de modeketen wil inspelen op de trend, zijn er vanaf nu op de website van Zeeman gratis breipatronen te downloaden voor mutsen en sjaals. Via de website kunnen consumenten zelf hun patronen, ontwerpen en shoplijst samenstellen en aan de slag gaan. Ook aan brei-leken is gedacht: instructiefilmpjes op de website leren beginnende breiers de kleine kneepjes van het vak.

Wereldrecord
Op 24 oktober vindt de aftrap van de campagne plaats. Tijdens het Zeeman Muts Have Evenement in concertzaal Vredenburgh Leidsche Rijn in Utrecht worden breilessen gegeven. Tegelijk wordt er een poging gedaan om het wereldrecord breien te verbeteren. Om het vorige record te kunnen verbreken moeten er minimaal 936 mensen tegelijk de pennen ter hand nemen. Zeeman gaat nog een stapje verder en probeert deze dag 1200 mensen een kwartier lang in één ruimte te laten breien.

Het brei-evenement begint 24 oktober om 14.30 in Vredenburg Leidsche Rijn. Inschrijven kan via Zeeman.com

Bron: Textilia
Advertentie
Party Tips
  • zondag 19 augustus
    Sonus Festival
    Zrce Beach (Pag Island), Pag Island