Reviews + Partyreports
Linke Soep; klein maar fijn!

Linke Soep; klein maar fijn!

05 januari 2010 Nadat Linke Soep twee keer groots het nieuwe jaar in was geknald besloten de mensen van Piekup Linke Soep dit jaar klein en intiem te houden. De ingrediënten voor deze Linke Soep waren een onbekende locatie, beperkte kaartverkoop en heel veel goede diskjockeys!

Nadat we te horen hadden gekregen dat het schouwspel zich in noord zou afspelen, stapten wij rond elven in de taxi. Eenmaal aangekomen aan de andere kant van het IJ bleek de taxichauffeur ons bij Dazzlevile Festival te hebben afgezet, na een kleine wandeling waren we eindelijk op de juiste plek aangekomen. Het feest bleek net als vorig jaar in een filmstudio gehouden te worden, alleen tot in vergelijking met de Schram Studio’s van vorig jaar was dit een veel mooiere locatie. Ook was de infrastructuur veel beter geregeld, de bar was goed te bereiken en je hoefde nooit te wachten om een drankje te bestellen. Ook waren er genoeg toiletten en bleven deze verassend lang begaanbaar zonder natte voeten te krijgen.

Bij binnenkomst kwamen de funky disco beats van feestduo Meester Moeilijk en Sjonnie Disco ons al tegemoet. Na wat biertjes gehaald te hebben installeerden wij ons voor dit vrolijke tweetal. Vanaf het begin wisten ze ons gelijk te boeien en voor dat wij er erg in hadden was het al aftellen geblazen en knalden wij met een plaat van the Whitest Boy Alive het nieuwe jaar in!

Na al dit muzikale geweld was het de beurt aan Linke Soep resident Robert Powlson die ondanks dat hij een beetje ziekjes was het dak er achterlijk hard af knalde met zijn groovy sound. Op het zelfde moment begon de zaal steeds voller te lopen, waardoor de vibe alleen maar beter en beter werd. De combinatie van erg goede muziek en leuke mensen zorgde ervoor dat er een bepaalde saamhorigheid werd gekweekt die ik al een tijd niet meer heb gevoeld in het Nederlandse uitgaansleven. Alle neuzen stonden dezelfde kant op en om mij heen zag ik alleen maar lachende gezichten.

Een ander technokanon uit de Piekup-stal, Jason Lanox, was hierna aan de beurt. Deze halve Engelsman draaide een live-set waar je U tegen zegt, je merkte dat Jason goed voorbereid aan deze klus was begonnen en dat hij niet alleen een goede deejay is, maar ook een dijk van producer. Het feest barstte pas echt los toen hij zijn eerste release Bellalyka aanzette waarna er voor de deejay booth danseressen verschenen die mensen aanstootten nog harder te gaan dansen.Hierna was het de beurt aan nog twee bekenden van Linke Soep, namelijk de heren Lauhaus en Boris Werner. Deze twee deden er nog een schepje bovenop en zweepten rug aan rug de inmiddels tot de nok gevulde tent nog meer op. Door hun krachten te koppelen en hun twee voor het grote publiek bekende stijlen te combineren ontstond er iets moois op de dansvloer. Het leek wel of hun muziek de mensen dwong te dansen, want haast niemand stond meer stil!

Flowing, het leukste deejay koppel van Amsterdam, wat zeg ik, het leukste deejay koppel van Nederland, stond tijdens de set van Boris en Lauhaus al te popelen om te beginnen. Toen de tijd daar was zetten ze een plaat aan van Zadak & Kotelett, iedereen wist toen meteen dat Flow en Ingy plaats hadden genomen achter de decks. Hun altijd opvrolijkende techy minimal zorgde ervoor dat er ondanks het tijdstip nog keihard geraved werd en men de tijd volledig uit het oog verloor.

Aan het einde van deze miraculeuze avond, nacht en ochtend hadden onze vrienden van Piekup. één van dé gezichten van de befaamde BAR27 crew uitgenodigd. Olivier Weiter, die zich de afgelopen jaren voldoende had bewezen om de afsluiting op zich te nemen, hield de mensen tot het bittere einde vast met zijn aanstekelijke mix van groovy house, minimal en techno.

Ondanks het grote aantal feesten met internationale superstar deejays rondom Amsterdam onderscheidde Linke Soep zich door juist in te krimpen en zo een intieme vriendschappelijke sfeer te creëren. Zo bewezen ze dat er geen Sven Väth of Carl Cox nodig zijn om één van de meest memorabele jaarwisselingen ooit te beleven. Ik heb nu al zin in volgend jaar!

txt Daniel Hobbelink
imgs Nikki Laros
Party Tips