Agenda

20 Years Kozzmozz boat-party

20 Years Kozzmozz boat-party
Info:
Datum: vrijdag 18 september 2015
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: Nog onbekende locatie
Plaats: Nog onbekend - Nederland
Stijlen: Techno
Aanvang: 22:00
Voorverkoop: € 32,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Aandacht … Aandacht … Hier volgt een belangrijke mededeling… Zoals jullie allemaal weten is dit een belangrijk jaar voor ons: Kozzmozz viert immers zijn 20ste verjaardag! Dit wordt de derde viering van deze belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis en we kunnen je verzekeren dat het ook een hele bijzondere wordt. We herinneren ons immers onze eerste stappen op de aarde nog alsof het gisteren was. Ons doel was om jullie te helpen om jullie honger naar vooruitstrevende techno te stillen. We hebben een lange weg afgelegd en vele ruimtereizen ondernomen maar de passie van het prille begin is nog altijd even levendig.

 

En daarom keren we terug naar onze roots in september. Wie kan zich nog onze allereerste parties op de Jozef K boot in de Gentse haven herinneren? Helaas werd dat ruimteveer al snel te klein toen meer en meer van jullie ons vervoegden op onze reizen doorheen techno hyperspace. Maar nu, keren we nog een keer terug naar waar het allemaal begon. We zochten lang en hard naar de perfecte boot voor deze exclusieve vlucht. En nu hebben we hem gevonden en we zullen ermee over de Gentse wateren varen, samen met onze geliefde techno commanders.

 

Het wordt niet alleen een lange maar ook een unieke missie. Nadat we op het water geland zijn, zal ons drijvende ruimteveer, twee keer een trip maken. Het publiek kan een eerste keer aan boord komen op vrijdag 18 september. Wie er die avond niet kan bij zijn, heeft een tweede kans op zaterdag 19 september. Aan het begin van de avond meert het K schip aan in de haven maar van zodra de maan de donkere nacht ingaat (om 24u), begint de echte ruimtereis en zal onze space boot iedereen meenemen op de golven van donkere techno tonen. De aardse realiteit wordt achter ons gelaten en het enige wat jullie moeten doen, is genieten van deze exclusieve missie over vreemde wateren.

 

Verschillende van onze meest geliefde en vroegste kapiteinen, evenals een nieuwe ster aan het techno firmament, zullen ons technoveer in de juiste richting sturen.

 

James Ruskin groeide op in Londen en is al meer dan 15 jaar actief in de muziek business. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de sleutelfiguren van de Britse techno scene. Met releases op zijn eigen Blueprint label, Coda en Tresor, zet hij steevast nieuwe standaarden op het vlak van productietechnieken en bouwde hij een uitmuntende, international reputatie uit. Zijn DJ skills verzekerden hem veel wereld tours en hij speelt regelmatig in ‘s werelds beste venues als Fabric (Londen), Tresor & Berghain (Berlijn), U60311 (Frankfurt) en vele anderen. Zijn laatste album ‘The Dash’ werd op Tresor Records uitgebracht en samen met Regis vormt hij het fantastische O/V/R project. Hij vervoegde ons het laatste decennium al verschillende keren, meest recent op ons laatste Tomorrowland avontuur en we zijn dan ook heel blij om hem ook op deze intieme pleziervaart te mogen verwelkomen.

 

Sterac aka Steve Rachmad stond voor het eerst achter de Kozzmozz decks toen onze thuishaven nog de Jozef K boot was. Hij werd later gedurende lange tijd vaste resident in het immense Kuipke ruimteveer. Sinds zijn vroegste producties, heeft deze Amsterdamse pionier, een legioen aan aliassen voor zijn verschillende composities voortgebracht. Eén van de hoofdrolspelers op planeet Rachmad is altijd Sterac wiens focus op de rechttoe, rechtaan, donkere en diepere kant van techno ligt, geweest. De Sterac discografie bestaat uit klassieke nummers op labels als Music Man, M-Plant en Tresor, waaronder ook de 2012 remixes ( door Ricardo Villalobos, Joris Voorn en  Marc Romboy om er maar enkele te noemen) van zijn legendarisch album ‘Secret Life of Machines’ (1995). Deze zijn meteen bewijs van het tijdloze karakter van het Sterac oeuvre. Meer recent kan je hem ook vinden op Klockworks en Delsin, terwijl hij constant de beste clubs en festivals ter wereld afreist. Het is al even geleden dat we hem nog op bezoek hadden maar op deze trip naar het verleden, kon hij zowiezo niet ontbreken.

 

Voor Developer wordt het zijn eerste bezoek aan Planet K maar we zijn er nu al van overtuigd dat hij er perfect zal passen. De voorbije twinitig jaar stond hij naast zowat elke grote techno naam ter wereld en hielp hij in LA de basis leggen van de huidige techno cultuur. Hij deed dit door het organiseren van parties en verschillende artiesten voor de eerste keer naar deze glamoureuze stad te brengen tussen het midden van de jaren ’90 en 2008. Developer dankt zijn reputatie en uitgebreide performance geschiedenis aan zijn sterke marathon sets en zijn talent om 50 tracks per uur op 3 platenspelers te draaien, verrijkt met effect processor en sampler. Sinds de oprichting van Modularz in 2008, legt Developer zich volledig toe op de uitbouw van het label dat nu zo’n 20 releases op zijn  naam heeft staan en één van de meest gezochte, moderne techno labels is. Het combineert een reeks sterke releases van hemzelf (Developer Archive Series) met nieuwe en bestaande talenten. Daarnaast kan je ook nummers van hem vinden op Luke Slater’s Mote-Evolver, Oscar Mulero’s WarmUp en Pole Group.

 

We zijn ook bijzonder blij één van onze langste residents ooit op de boot te mogen ontvangen. T-Quest was onze allereerste resident van dag één en bleef dat voor meer dan 10 jaar. Hij werd later door een andere groene alien ontvoerd maar brengt zijn techno alter-ego heel occasioneel nog eens tot leven, zoals op onze verjaardagen en zal dit ook voor deze bootreis nog eens doen. We kennen hem uiteraard van het wereldwijd gelauwerde Music Man label, waarvan zoveel artiesten de laatste 20 jaar op Kozzmozz aantraden.

 

Onze nieuwste resident staat ondertussen al meer dan 7 jaar aan het Kozzmozz roer. Kr!z zijn  dj-schema voert hem ondertussen ook over de hele wereld en naar de grootste instituties als Tresor en Berghain in Berlijn. Dit heeft alles te maken met het ongeëvenaarde succes van zijn Token Records label. Met meer dan 40 welgesmaakte releases, is Token één van de meest gerespecteerde technolabels van het moment.

 

En ook onze andere resident Spacid maakt al vele jaren deel uit van de Kozzmozz familie. Hij promoot al sinds 1992 underground elektronische muziek en weet het K publiek als geen ander op kruissnelheid te krijgen. Hij zal het schip dan ook op gepaste wijze opwarmen zodat het goed voorbereid de wateren van de wonderlijke wereld van techno kan gaan bevaren.

 

We hopen dat alle echte Kozzmozz fans ons zullen vergezellen zodat we allemaal samen 20 jaar K kunnen vieren! Maar vergeet niet, dit worden 2 exclusieve events waarbij maximum 600 personen per cruise worden toegelaten. Je koopt je tickets dan ook best in voorverkoop als je dit speciale Kozzmozz avontuur niet wil missen. Tickets zijn enkel verkrijgbaar online zolang de voorraad strekt…


Advertentie
Party Tips