Agenda

6 Years Age of Love

6 Years Age of Love
Info:
Datum: zaterdag 1 maart 2014
Organisatie: Age of Love
Locatie: ArtCube
Plaats: Gent - Belgiƫ
Stijlen: 90s, Detroit, House, Techno, Trance
Aanvang: 22:00
Einde: 07:00
Voorverkoop: € 23,00
Deurprijs: € 29,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Line-up:
 
Endless Love Room: Sven van Hees
  Jaydee
  Eric B
  DJ Prinz
  Philippe Traikos
 
Teknoville Area: Franky Jones
  Jan van Biesen
  Ron Trent
  Michael Forzza
 
The Big Love Room: Yves Deruyter
  Bountyhunter
  Jones & Stephenson (Live act)
  Quincy
  Systematic Parts
  Marko
  M.I.K.E.

Herinner je je nog die dagen waarin heel België ging raven van vrijdagavond tot dinsdagmorgen … de tijden waarin het leek of er nooit ochtenden kwamen en waarin de liefde en het leven ieder weekend werden gevierd met house, techno en trance beats, het hele weekend lang … Wel, op Age of Love herinneren we ons die magische tijden uit de jaren ‘90 niet alleen heel goed, maar herbeleven we ze ook op verschillende events doorheen het jaar. Enkele intieme in de Charlatan en een paar grootse in de Vooruit. Gedurende 6 jaar al is Age of Love de ultieme party voor al diegenen die ervan houden een muzikale reis te maken doorheen ons elektronische verleden.

 

Voor deze speciale 6de verjaardag zal Age of Love weer éénmalig, net als vorig  jaar, neerstrijken in niet minder dan 3 zalen van de Artcube. Vorig jaar was al een memorabele nacht: volledig uitverkocht op voorhand ( net zoals alle Age of Love parties trouwens) en met een buitengewone sfeer waarbij alle handen regelmatig de lucht ingingen en we de hele nacht lang alleen maar lachende gezichten zagen.

 

We zijn er van overtuigd dat de festiviteiten van dit jaar die van vorig jaar nog zullen overtreffen want we hebben wel een heel bijzondere line-up voor jullie klaargestoomd: niet minder dan 4 grote headliners in de grote zaal, twee ongelooflijke kleppers in de tweede zaal en ook in de kleinste zaal twee namen van formaat met daarnaast natuurlijk alleen de beste Belgische dj’s om hen te ondersteunen.

 

 

In “The Big Love Room” voert Italië’s meest bekende dj, Joe T. Vannelli, de line-up aan. Hij remixte heel wat grote legendes als Masters At Work, Danny Tenaglia, David Guetta, Giorgio Moroder, Bohannon, … en deed de productie voor artiesten als Robert Miles, Spiller, Pink Coffee en meer. Hij is ook de enige Italiaanse dj. die ooit een award in ontvangst mocht nemen op de DJ Awards in Ibiza waar hij nu ook zijn Supa Love events organiseert. Hij krijgt de volle support van nog zo’n grote internationale ster nl. M.I.K.E aka Push die wereldwijd success verwierf met tracks als ‘Universal Nation’. En ook deze Belg remixte al heel wat grote namen als Sinéad O'Connor, Moby, Mauro Picotto, Bomfunk MC’s en Ian Van Dahl. Daarnaast een toch wel bijzonder project aangezien we Jones & Stephenson niet vaak meer hun live-act zien brengen. Voor Age of Love doen ze dat wel nog eens en wij kijken er alvast naar uit! Uit Nederland tenslotte komt Marco Joosten die verschillende grote hits scoorde met zijn Systematic Parts concept op Extrema Records. Zij krijgen het gezelschap van nog heel wat uitzonderlijk Belgisch talent als Yves Deruyter, Quincy, Bountyhunter, Marko en Phi-Phi: al die namen die verantwoordelijk zijn voor de fantastische reputaties van al de legendarische clubs als Cherrymoon, Extreme, La Rocca, ....

 

 

In de “Teknoville Room” brengen we een eerbetoon aan het eerste echte dance programma op de nationale radio. De eerste show waarin we de house sounds uit Chicago en de techno sounds uit Detroit konden ontdekken, uiteraard met een vleugje trance die zo getyperend was voor die tijden in ons eigen land. Hier stellen we niet meer dan twee van de grondleggers van house uit Chicago aan het publiek voor met Lil Louis en Ron Trent. Lil Louis werd een icoon na het releasen van “French Kiss” en scoorde later nog eens hoge toppen toen hij samen met Josh Wink het fenomenale “How’s your evening so far?” uitbracht op Ovum Recordings. Ron Trent maakte op zijn beurt een monsterhit met “Altered States” en zijn Prescription label. Hij maakte eerst naam in Chicago en daarna in New York voordat hij de hele wereld veroverde. Ze krijgen het gezelschap van Franky Jones, Jan van Biesen en Michael Forzza voor de perfecte Teknoville mix van vroege elektronische sounds.

 

Voor de ultieme “after” house tracks tenslotte moet je in de “Endless Love Room” zijn, een kleine, donkere zaal die zal aangevoerd worden door Jaydee uit Nederland. Hij was al eens te gast op Age of Love maar zal ons deze keer een echte house set voorschotelen. Meer house komt van Sven Van Hees, DJ Prinz, Eric B en Philippe Traikos. Let it all loose!

 

Naast de muziek, wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van een buitengewone atmosfeer: dance acts, dansplatformen, lasers en meer brengen het publiek dat speciale gevoel van de typische raves tijdens de jaren ’90.

 

De Artcube die uitgerust zal worden met overweldigende geluidsinstallaties heeft een heel industriële uitstraling en zal jullie zonder enige moeite terug in de tijd katapulteren. Terug naar die dagen waarin de ‘love vibes’ stroomden als nooit tevoren en we dansten alsof er nooit een einde aan het weekend kwam.


Advertentie
Party Tips