Agenda

Age of Love Cd Release Party

Age of Love Cd Release Party
Info:
Datum: zaterdag 8 november 2014
Organisatie: Age of Love
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: 90s, House, Oldschool, Terror
Aanvang: 22:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 19,00
Deurprijs: € 23,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Age of Love is hét evenement dat aan de basis ligt van de immense ‘retro revival’ in België. Het ontstond meer dan 6 jaar geleden toen Nick van Charlatan, de befaamde uitgaansgelegenheid uit Gent, de handen in elkaar sloeg met Quincy. Quincy was één van de eerste dj’s die progressive house introduceerde in eigen land.

 

Van bij de start in Charlatan, trok Age of Love een publiek aan dat stond te popelen om de magische tijden van de jaren ’90 te herbeleven. Want dat is precies wat Age of Love doet: ze brengen de uitbundige sfeer uit alle beroemde clubs van toen terug!

 

Het event was zo succesvol dat een grotere locatie al snel nodig bleek. Ze besloten twee keer per jaar neer te strijken in de mooie Concertzaal van de Vooruit voor speciale XXL edities. De parties verkochten opnieuw keer op keer uit en op de laatste twee verjaardagen wist Age of Love zonder probleem 3 zalen van de Artcube te vullen. Ze doen dit met muzikale trips doorheen ons  elektronisch verleden met de beste klassiekers en old-school hits. Daar voegen ze gepaste visuals, lasers, dance-acts en gratis gadgets ( denk glow-sticks, fluo-zonnebrillen, ... )aan toe. Net zoals vroeger. Age of Love’s motto is niet voor niets ‘Respect the old-school’!

 

 

En nu gaat Age of Love nog een stapje verder en stellen ze jullie de allereerste Age of Love compilatie voor: een exclusieve dubbel-cd met 20 moeilijk te vinden house en trance klassiekers. Alle nummers werden compleet geremastered. Het zijn die nummers waarop we talloze keren dansten in het vereleden en waarop we vele keren volledig uit de bol gingen op Age of Love. Nu zal je er gelijk wanneer en waar je maar wil kunnen van genieten!

 

De Age of Love CD is voor het eerst verkrijgbaar op deze party in de Vooruit en onze eerste headliner is eveneens de man die de cd opent. Miro’s “Spaceman” zet de toon voor heel wat andere klassiekers als Dave Swayze’s “Goldwave”, Phi Phi & Greg’s “Jesus Trip”, Twister’s “Metamorphosis of Narcotics”, … en één compleet nieuwe bonus track “The Age of Love anthem 2015”, gemaakt door niemand minder dan Red D en Lady Linn!

 

De complete track-listing vind je in het begeleidende persbericht rond de cd. Maar voor hier nu terug naar de party.

 

 

Miro is verantwoordelijk voor verschillende hits als “Pure Silk”, “Paradise” en zijn meest bekende “Spaceman”. Al deze nummers haalden de hitparades en werden gelicenseerd voor heel wat compilaties als Global Underground, Renaissance en  Café del Mar.

 

En ook onze tweede internationale act Nalin & Kane maakte enkele van de grootste anthems in de geschiedenis van progressive house music. Van hun meest bekende “Beachball” werden wereldwijd meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Het leverde hen remixes op voor de allergrootsten als Kylie Minogue, Frankie goes to Hollywood, Sven Väth en vele anderen. Hun grootste remix was Da Hool’s “Meet her at the Loveparade” dat dé hymne van de house-generatie werd.

 

En moeten we nog uitleggen wie onze eigen grootste sterren van de jaren negentig waren, we denken het niet ... wie kent ondertussen Yves Deruyter van Cherrymoon, Franky Jones van  Montini, Quincy van Extreme, Marko de la Rocca, Phi Phi of Dave Lambert nog niet ….

 

De avond wordt ook nog opgeluisterd door een performance van Red D en Lady Linn. Zij vieren niet alleen hun 10de verjaardag samen op het podium maar zullen er ook voor de eerste keer het exclusieve “Age of love anthem” voorstellen dat uiteraard de vocals van Lady Linn featuret.

 

Nog een avond vol ‘Age of Love’ madness en deze keer kan je de madness mee nemen naar huis!


Advertentie
Party Tips