Agenda

Age of Love XXL: CD Release Party

Age of Love XXL: CD Release Party
Info:
Datum: zaterdag 4 juni 2016
Organisatie: Age of Love
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: House, Trance
Aanvang: 22:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 19,00
Deurprijs: € 23,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Age of Love blijft het grootste retro succes verhaal van het land. Zelfs na 8 jaar, verkoopt Age of Love op iedere nieuwe editie uit. Dat was opnieuw het geval op het laatste event, hun 8ste verjaardag in 3 zalen van de Artcube. Deze zomer zal Age of Love voor de derde keer een eigen stage hosten op Tomorrowland. Maar vooraleer ze neerstrijken op België’s meest roemrijke festival, stelt Age of Love op zaterdag 4 juni hun tweede compilatie voor in de Vooruit. Net zoals de vorige compilatie, zal ook deze bestaan uit twee cd’s met daarop de grootste hits van de parties, allemaal volledig geremasterd in een exclusieve dubbele cd-box. Je mag er tracks als ‘Higher in the Sky’ en ‘Trance Dimache’ van The Mackenzie, ‘Love Stimulation’ van Humate, ‘Morphosis’ van Metamorphosis en vele andere pareltjes, op verwachten. De complete track-listing wordt enkele weken voor het event bekendgemaakt dus hou de Age of Love kanalen in de gaten!

 

Op ieder Age of Love event worden de hoogdagen van België’s rijke elektronische geschiedenis en de lange nachten van de Belgische clubs gevierd met de beste tracks uit de jaren ’90 en dit in een setting die de sfeer van die magische tijden perfect terug tot leven brengt: dansers, lasers, gadgets en meer brengen het publiek terug naar een tijd waarin er dagen na elkaar gefeest werd. En zo trekt Age of Love niet alleen die feesters aan die er toen al bij waren maar ook nieuwe generaties clubbers die de muziek die aan de basis ligt van de huidige elektronische scene, voor het eerst leren kennen en omarmen.

 

Samen creëren ze opnieuw de atmosfeer van ‘love and peace’, lange nachten op de dansvloer en wondermooie house muziek. Ze doen dat op de tonen van de beste klassiekers ooit, gebracht door internationale gasten en de beste Belgische dj’s van de grootste Belgische clubs ooit.

 

De eerste internationale gast is Da Hool, één van de hoofdrolspelers uit de “techno-underground” scene op het einde van de jaren ’80 en gedurende de gehele jaren ’90. Toen de majors weigerden zijn vierde single ‘Meet her at the Loveparade’ uit te brengen in 1996, startte hij zijn eigen business: Hool-Productions op en bracht de single zelf op de markt. ‘Meet her at the Loveparade’ werd onmiddellijk een immens succes en zou de hymne van de house generatie worden. Sindsdien tourt Da Hool in alle hippe clubs en raves over de hele wereld en mocht hij verschillende van de grootste namen van toen remixes zoals Sven Väth, Westbam, Paul van Dyk,... Hij produceerde ook onder vele andere pseudoniemen als ‘La Rocca’, ‘Central Love’, ‘Hool’s Experience’ en ‘An Active Trip’ voor labels als Frankfurt Beat, Logic Records, Music Man Belgium, Important Records, etc.

 

Hij krijgt het gezelschap van Jaydee die al verschillende keren te gast was op Age of Love. Zijn ‘Plastic Dreams’ is één van de grootste hits die de dance wereld ooit heeft voortgebracht. Deze oprichter van ID-T radio, maakte ook andere hits als ‘Fiesta’ en ‘Que si que No’. En reken maar dat we hem nog eens aan het werk willen horen!

 

En ook Yves Deruyter is opnieuw van de partij. Hij draaide in zowat alle bekende clubs als Globe, Barocci, Cherrymoon, Extreme, Carat, BBC, La Rocca en vele andere. Hij vierde zopas zijn 30ste verjaardag in de business en denkt nog lang niet aan stoppen. Eén ding is zeker, op Age of Love is hij altijd welkom.

 

Frank Struyf aka Zolex heeft ook zo’n lange carrière dat je er een boek zou kunnen  over schrijven. Aan het begin van de jaren ’90 werd hij resident van de mythische Globe club en daarna after-club Carat. In 1993 creërde hij ‘Time Modulator’, een tijdloze klassieker die over de hele wereld werd verkocht. Op zijn eigen Zolex Records brengt hij zowel kwalitatieve elektronische, house als techno releases. Hij was resident in Barocci (NL)en Katsu en een graag geziene gast in zowel Extreme, Cherrymoon en Illusion als op heel wat buitenlandse events.

Uit het Extreme tijdperk verwelkomen we onze resident en Age of Love promoter Quincy evenals Extreme’s langstlopende resident Phi-Phi die er eigenhandig voor zorgde dat de maandagavonden in Extreme, één van de meest legendarische avonden uit de Belgische club-geschiedenis werden. Van La Rocca nog een naam die zorgde voor enkel van de meest legendarische club-avonden uit ons verleden maar dan op zondagavond met Marko de la Rocca.  

 

Als kersen op de taart van deze al heel impressionante lijst van artiesten, prijken nog twee dj’s van het prille begin op de line-up, te beginnen met Olivier Pieters die zijn naam maakte in de eerste twee grote instituties in het Belgische nachtleven nl. Boccacio en Balmoral. DJ Halogen scoorde dan weer hoog in de vroege dance charts met nummers als 'Habituate' en 'Fast escape'. Deze werden respectievelijk uitgebracht op Yeti records en Bonzai Trance progressive. Als DJ brengt hij nog steeds futuristische en authentieke house.

Bereid je er maar op voor om opnieuw ondergedompeld te worden in extravagante actie op de dansvloer, luid geschreeuw, breed lachende gezichten en handen in de luchten op heel veel momenten. Je zal enkel die nummers horen die je koude en warme rillingen zullen bezorgen en je temperatuur ongetwijfeld enkele graden zullen doen stijgen: die echte

old school klassiekers die nog steeds in iedereens geheugen en platencollecties gegrift staan. En deze keer zal je de magie ook nog kunnen meenemen naar huis!


Advertentie
Party Tips