Agenda

bunkTEk supported by Silo

bunkTEk supported by Silo
Info:
Datum: vrijdag 25 juli 2014
Organisatie: Silo
Locatie: Party Terrein
Plaats: Glabbeek - Belgie
Stijlen: House, Techno
Aanvang: 20:00
Einde: 05:00
Voorverkoop: € 15,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Dat de samenwerkingen tussen bunkTEK en Silo steeds een schot in de roos zijn, bewezen de vorige edities keer op keer.  In 2011 sloegen ze voor het eerst de handen in elkaar tijdens de zomer en ze brachten er één van de grootste techno-sterren ter wereld nl. Sven Väth.  Het jaar erop haalden ze hem weer samen naar België, deze keer in Tour & Taxis te Brussel met ook nog de nieuwste helden uit de techno-wereld, Marcel Dettman en Ben Klock . En ook eerder dit jaar streken ze in Tour & Taxis neer, deze keer met die andere grote techno-held, Jeff Mills en Luke Slater.  

Nu maken ze zich klaar voor hun meest recente joint-venture in Glabbeek met ook deze keer alleen maar de absolute wereld-top op het vlak van dj’s. Niet minder dan 3 ronkende, internationale  namen palmen het podium in.

Eerst en vooral Dixon, die vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘Beste  DJ ter wereld’ door het gerennomeerde Resident Advisor platform – de referentie op het vlak van elektronische muziek. Dixon begon zijn carrière als club-dj in de jaren ’90 en breidde zijn talent later uit naar een groter publiek via compilaties voor Get Physical, Resident Advisor en de befaamde Robert Jonson club uit Frankfurt. Hij werkte ook nauw samen met Jazzanova en hun uitmuntende Sonar Kollektiv label. In 2005 ging hij een stap verder en startte hij samen met Âme het Innervisions label en collectief op met als doel de house traditie levend te houden én ze naar een hoger niveau te tillen. En dat deden ze ook, met meer dan 50 releases op hun naam, zijn ze één van de meest gerespecteerde house labels van de laatste jaren!

En ook de tweede gast, mocht al de titel van ‘Beste DJ ter wereld’ op zijn naam schrijven. Seth Troxler klom in de Resident Advisor Top 100 de voorbije jaren op van de 3de, naar de 2de en tenslotte 1ste plaats in 2012.  Hij groeide op in Detroit en zat er in de platenzaak ‘Melodies and Memories’ aan de basis van het hedendaagse elektronische gebeuren in dé bakermat van techno.  Met het label Visionquest ( dat hij runde  met Ryan Crosson, Shaun Reeves en Lee Curtiss ) veroverde hij al gauw de hele wereld.  Zijn produkties op labels als Crosstown Rebels, Wagon Repair, M-Nus, ... verstevigden zijn reputatie en ook op remix vlak liet hij zich niet onbetuigd en nam hij onder meer namen als Nicolas Jaar, David Lynch en Mathhew Dear onder handen. Hij is een graag geziene gast op zowat alle toonaangevende events, van Circo Loco op Ibiza en Fabric in London tot het Detroit Music Festival en Burning Man in de States. Daarnaast zorgen zijn humor en uitgesproken standpunten voor heel wat polemieken in de dance-wereld en op de sociale media. Hij draait niet zo vaak in België dus dit wordt ongetwijfeld een niet te missen kans.

Derde grote gast is Agoria uit Frankrijk. Hij bracht zijn debuut album ‘Blossom’ in 2003 uit op PIAS en sindsdien kan ook hij rekenen op wereldwijde support. En ook hij zat nooit stil want er zouden nog verschillende albums volgen, waarvan één de soundtrack van de film ‘Go Fast’.  Zijn laatste album ‘Impermanence’ kwam uit in 2011 op Infiné, een label dat hij zelf runt.  Hij mixte ook verschillende compilaties voor Fabric, Resident Advisor en het Franse Tsugi Magazine. Meer recent waren er ook releases op Dixon’s Innervisions label en het, als een sneltrein groeiende, Berlijnse Life and Death.

Met zo’n overweldigende line-up kan het niet anders dan dat de pannen van de tent zullen worden gespeeld op vrijdag 25 juli. Bovendien wordt gezorgd voor optimaal comfort met een volledig uitgebouwd in- en outdoor party terrein waar het publiek van 20u00  tot 5u00 kan genieten van beats en nog veel meer.  Denk aan strand, palmbomen, cocktail bars, ... met licht en geluid van de bovenste plank. Naar goede bunkTEK en Silo gewoonte!


Advertentie
Party Tips