Agenda

Cirque Magique

Cirque Magique
Info:
Datum: zaterdag 6 augustus 2016
Organisatie: Age of Love, Feestgedruis
Locatie: nog niet bekend
Plaats: nog niet bekend - nog niet bekend
Stijlen: 90s, Club, House, Minimal, Techhouse, Techno
Aanvang: 12:00
Einde: 02:00
Voorverkoop: € 46,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Line-up:
 
Cirque Magique: Chris Tietjen
  Dimitri Andreas
  Technasia
  Francesca Lombardo
  Flapjackers
 
Feestgedruis: Dubfire
  Hobo (Live act)
  Carlo Lio
  Absurd
  Marco Faraone
 
House of the Bull: Yves Deruyter
  Bountyhunter
  Franky Jones
  Dimi
  Frank Zolex
  Youri Parker
  Mike Thompson
  Quincy
  DJ Ghost
  Olivier Pieters

Net zoals vorig jaar gaat het feest van start op vrijdag maar deze keer wel enkel voor zij die op de camping verblijven. Die camping wordt dit jaar trouwens twee keer zo groot. Op de Camping Stage,‘The Muse’ genaamd, zullen de eerste beats vanaf 16u00 door de speakers schallen. Op het menu een combinatie van lokaal talent dat gerust zijn mannetje kan staan tussen de grotere namen van het land en die gegarandeerd een uiterst dansbaar sfeertje zullen creëren, alsook twee internationale artiesten. Namen als Clerkie en Tremenzz van Par’azaar Artist Agency, Endove van Søndag of Ilario Liburni vs Deltano en de Franse Mainro van de Sweet Trade-familie. Zij krijgen het gezelschap van de Duitser Sven Tasnadi die platen uit heeft op Sven Väths befaamde Cocoon-label, Pokerflat en vele anderen. We zijn ervan overtuigd dat ze iedereen in de perfecte mood zullen brengen. Op de Camping Stage worden de kampeerders trouwens ook op zaterdag en zondag al iets vroeger in de sfeer gebracht en volgt er telkens een afterparty wanneer de festivaldag is afgelopen.

 

Zaterdag breekt het festival helemaal los vanaf 12u00 ’s middags met niet minder dan drie volwaardige stages. Nog altijd geen plaats voor EDM en consoorten op Cirque Magique, wel voor een breed gamma van de beste, underground elektronische muziek: van house tot techno, van het verleden tot het heden.

Op de Cirque Magique Stage geeft lokaal talent Masian de aftrap van wat zonder twijfel opnieuw een magisch weekend wordt. Hij wordt opgevolgd door Flapjackers uit Antwerpen en Be Svendsen Live die al mocht aantreden op festivals als Boom, Burning Man, Fusion, ... Daar perfectioneerde hij zijn mix van hypnotiserende circus, shaman, cowboy techno. De toon zal meteen gezet zijn! Daarna gaat het meteen richting nog meer impressionant buitenlands talent zoals de Italiaanse Francesca Lombardo van Crosstown Rebels, de Duitser Chris Tietjen van Cocoon die er vorig jaar ook bij was en als headliner niemand minder dan Technasia. Sinds jaar en dag (1996 om exact te zijn) een begrip in de housewereld met zelf opgerichte labels als Sino en Technasia Records. Labels die namen als Joris Voorn en Steve Rachmad op de wereldkaart plaatsten en waarop ook 3 albums van Technasia zelf verschenen. Te gast op de hipste feesten in Ibiza en de grootste festivals ter wereld, zien we Technasia maar wat graag terug op de Cirque Magique Stage op 6 augustus.

Cirque Magique gaat echter niet alleen prat op grote buitenlanders maar heeft ook groot vertrouwen in eigen talent. Daarom vind je hier ook Dimitri Andreas uit Kortrijk die met releases op ontelbare buitenlandse labels bekender is in het buitenland dan hier. Iets wat we eigenlijk ook van Igor Vicente kunnen zeggen met zijn releases op Mobilee. Hij sluit de Cirque Magique Stage af op zaterdag.

Op de Feestgedruis Stage vind je een fijne selectie internationale house- en minimalartiesten naast talenten van eigen bodem. Te beginnen met Index, ook wel beter gekend als Murvin Jay & Curtis Zeki uit Brussel. Zij worden gevolgd door het live-project ABSURD van Labyrinth Bookings dat zopas een meer dan welgeslaagd debuut maakte in Club Vaag en de Rus Maksim Dark die onder meer platen uitbrengt op Dubfires label Sci-Tec. Ook hier vinden we heel wat bekende internationale talenten terug zoals de Canadees Carlo Lio of de Italiaan Marco Faraone die je op heel wat van de beste labels ter wereld vindt: Be as one, Truesoul, Drumcode en Get Physical om er maar enkele te noemen.  Verder ook nog Minus-talent Hobo en als kers op de taart: Dubfire! Hij verdiende zijn strepen in de muziekwereld als lid van 4-voudig Grammy Award-winnaar Deep Dish. Dezer dagen vind je hem steevast aan de zijde van zijn goede vrienden Richie Hawtin en Sven Väth en op hun events. En nu dus als hoofdact op Cirque Magique!

De derde stage wordt ‘The House of the Bull’ met daarop classics u gebracht door de Belgische veteranen in het vak. Op zaterdag zijn dat namen als Yves Deruyter, DJ Ghost, Quincy, Zolex, Bountyhunter en vele anderen. Stuk voor stuk namen die jarenlang het mooie weer maakten in de bekendste Belgische clubs en nu weer helemaal hot zijn door events als Age of Love, The Sound of Belgium, Cherry Moon, Bonzai en meer.


Advertentie
Party Tips