Agenda

Cirque Magique

Cirque Magique
Info:
Datum: zondag 7 augustus 2016
Organisatie: Age of Love, Feestgedruis
Locatie: nog niet bekend
Plaats: nog niet bekend - nog niet bekend
Stijlen: 90s, Club, House, Minimal, Oldschool, Techno
Aanvang: 12:00
Einde: 00:00
Voorverkoop: € 46,00
Line-up:
 
Cirque Magique: Dominik Eulberg
  Nic Fanciulli
  Gabriel Ananda
  Whizz
 
Feestgedruis: Paul Ritch
  Ode Maen
  Shaded (Live act)
  Joran van Pol
  Matador (Live act)
  Massaar
  Amyn
 
House of the Bull: Mr. Sam
  Jaydee
  Phi-Phi
  Marko
  Laurent Top
  Michael Forzza

Dit jaar wordt ook zondag een volwaardige festivaldag met drie full on stages en opnieuw de perfecte mix van groots buitenlands en binnenlands talent.

De Cirque Magique Stage wordt op zondag geopend door Limits uit Antwerpen die zopas een eerste hit scoorde op Studio Brussel met ‘Fading Away’. Next up, één van onze vrouwelijke hoogvliegers met Chantal van Café d’Anvers en FM Brussel, gevolgd door Whizz,één van de allereerste leden van Sweet Trade. Daarna volgen drie buitenlandse kleppers van formaat. Eerst en vooral een back-to-back set van Dominik Eulberg vs Gabriel Ananda. Ooit een bijna onafscheidelijk duo dat een aantal hits scoorde, zoals ‘The Space Between Us’, en daarna samen live alle grote events ter wereld aandeed. Nu gaan ze al even elk hun eigen weg maar voor Cirque Magique brengen ze de magie van vroeger graag nog eens tot leven. Dat dit een bijzondere performance wordt, is nu al een feit, zeker aangezien ze 4 uur lang de decks zullen bemannen. Zij zullen de dansvloer klaarstomen voor de grote headliner van zondag en dat is de machtige Nic Fanciulli. Hij bracht al meer dan 100 releases uit op zijn label Saved Records en werkte al samen met artiesten als Underworld, U.N.K.L.E, Loco Dice, Josh Wink, Hot Natured en Tracey Thorn. Hij kondigde zopas ook zijn eerste soloresidentie in Pacha Ibiza aan en hij zal die Zuiderse sfeer naar Ledegem meebrengen.

Op de Feestgedruis Stage vinden we op zondag heel wat live-werk en dat opnieuw van zowel binnen- als buitenlands talent. De stage wordt opgewarmd door Andrea Giuliani & Luca Rossetti, de enige buitenlandse artiesten op het Par’azaar Artist Agency en dan is het al meteen tijd voor het grote werk. AMyn van Moodfamily zal er een strakke live performance brengen. Joran van Pol doet er sowieso nog een schepje bovenop. Deze Nederlander mocht zijn debuutplaten uitbrengen op de labels van twee van de grootsten op aarde: Richie Hawtin en Dubfire, need we say any more? Dan volgen drie spetterende live-acts na elkaar, te beginnen met Martin Maler uit eigen streek die momenteel goed scoort met zijn eigen Trianglesquare Records. Daarna is het de beurt aan Shaded, nog zo’n act van Dubfires label Sci-Tec die ons vorig jaar compleet omverblies en die we dus maar al te graag terug zien. We kijken ook enorm uit naar Matador zijn liveset. Ontdekt door Richie Hawtin voor Minus, staat hij nu al helemaal op eigen benen met een eerste album ‘Ructions’ op zijn eigen Rukus-label. Paul Ritch neemt het van hem over. Op zijn label Quartz verschenen tracks of remixen van verschillende van onze andere headliners zoals Carlo Lio, Nic Fanciulli en Dubfire. Zo blijkt dat op Cirque Magique niet alleen het publiek met elkaar verbonden is, maar ook heel wat van de artiesten! Ode Maen en Massaar krijgen tot slot dit jaar de eer het podium af te sluiten na al hun grote helden.

Dit jaar zijn op zondag ook een aantal grote buitenlandse gasten te vinden op de ‘House of the Bull’ Stage. Eerst en vooral Jaydee die met Plastic Dreams één van de grootste hits die de elektronische muziek rijk is, voortbracht. Maar ook Jam & Spoon zullen aantreden, die tal van hits scoorden in de jaren ‘90. Voeg daar nog namen aan toe als Mr Sam van John Digweeds Bedrock, DJ George’s van La Bush, Marko de la Rocca, Quincy en nog meer ‘usual suspects’ en je weet dat deze retro stage ook alleen maar het beste van het beste zal aanbieden.

Cirque Magique blijft zorgen voor een magische touch. Echte magie die vertrekt vanuit een gevoel, een echt gevoel dat zorgt voor pure energie. Energie die vertrekt vanuit het hart en zorgt voor een sfeer die de dagelijkse realiteit overstijgt. Een sfeer waarin echte wonderen de wereld nog niet uit zijn…

Cirque Magique wordt opnieuw een heel gezellig festival ‘from the people, for the people’, iets wat je zeker weer zal voelen aan de sfeer. Want hoe impressionant de lijst van artiesten ook is, Cirque Magique zou Cirque Magique niet zijn zonder het publiek, een publiek van gelijkgezinden die elk een eigen (circus)artiest in zich dragen en die op Cirque Magique mogen beleven.

Uiteraard blijft Cirque Magique gaan voor de hoogste kwaliteit op alle vlakken en zal er dit jaar ook weer aandacht zijn voor ecologie, bijzondere catering en de kids ...


Advertentie
Party Tips