Agenda

Click 7 years

Click 7 years
Info:
Datum: zaterdag 8 maart 2014
Organisatie: Click
Locatie: Westerunie
Plaats: Amsterdam - Nederland
Stijlen: Deephouse, House, Minimal Techno, Techhouse, Techno
Aanvang: 11:00
Einde: 08:00
Voorverkoop: € 25,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Een mens gaat naar verluidt iedere zeven jaar een nieuwe fase in. Onder deze theorie is CLICK eerder een ranke, lenige kater. Zonder met hippe winden mee te waaien vaart CLICK inmiddels zeven jaar een eigen koers en staat tegelijk met de donzen pootjes volledig in het nu. Sinds het prille begin brengt CLICK de maatgevers, bewezen talenten en vooral leden van de vriendelijkste techno-familie van Nederland achter de solide decks. CLICK 7 jaar. Reden voor een hemelbestormende verjaardagsmarathon van 21 uur lang, aangevoerd door techno legende Jeff Mills.

Onder het dons zitten de nagels van CLICK in de vlijmscherpe selectie artiesten, editie op editie. De fine fleur van heinde en verre en de lokale helden die sinds dag 1 het smoel en geluid van CLICK bepalen. Secret Cinema, Egbert (live), Olivier Weiter, Sandrien, Wouter de Moor, Stefano Richetta en meer vrolijke fluiters ontbreken niet om de feestvreugde tot het maximale op te jagen. Vanuit het buitenland komt verder niets dan relevant geluid mee met een bende van gezelligheid.

Relevant is een term die Jeff Mills al lang ontstegen is. Met grote trots trakteert CLICK zichzelf tijdens haar verjaardagsfeest op deze levende legende. Samen met Kevin Saunderson en Derrick May behoort Mills tot de absolute top van de techno. Toen, nu en morgen. In de elektronische muziek schieten superlatieven dan ook tekort om deze briljante dj en producer te omschrijven. Grondlegger van de Detroit Techno, als drijvende kracht achter Underground Resistance, geldt hij als de referentie van een scene. Anno nu voert hij hitlijsten aan, heeft naast techno een cv opgebouwd in filmmuziek, samengewerkt met de grote muzikanten der aarde en bestuurt nog altijd zijn eigen Axis Records. De keizer waar hij hoort: achter de decks van CLICK.

De Spaanse Edu Imbernon is een andere aanvoerder van deze verjaardagsmarathon. Ibernon behoort tot de toonzetters van Ibiza en is regelmatig in de toplijsten van Beatport te vinden via labels als zijn eigen Eklektisch en Young Turks, Get Physical, Trapez en Noir Music. Zijn moddervette en rollende geluid raakt keer op keer de juiste snaar bij zijn publiek. Warm, rauw, extatisch en opzwepend, onafgewerkt met een kartelrandje. Van de zomer bracht hij Woodstock in hogere sferen tijdens een epische editie CLICK at the Beach.

Een machtsblok van betoverende artiesten op rij die Berlijn ademen, Andreas Henneberg, Parra for Cuva en Beatamines. In het zenuwcentrum van de elektronische muziek behoort Henneberg tot de verkeersregelaars. Onder het eigen label Voltage Musique, producties op Audio, Herzblut en Confused Recordings en met name zijn doordringende sets die alles tussen elektro-pop en rauwe techno omspannen, bepaalt hij de kadans van het moment. Parra For Cuva pulseert eveneens op de maat van de heilige stad. Onder meer op het illustere Franse label Delicieuse Musique brengt hij mind blowing muziek uit. Elektronische, organische beats doorweven met gevoelige klanken, dubs en vocal-snippets in hypnotiserende algoritmes. Beatamines, aka Pascal Augner is een krachtveld van positieve emoties, diepe beats en magische melodieën. Een redelijke nieuwkomer op het speelplein, maar in razend tempo onderweg naar de hogere regionen van het toneel, achter thuis-label Keno Rdecords en MBF, Bondage – Music, Kittball en Stil vor Talent.

Dat ook uit Frankrijk parels van elektronische muziek komen, bewijst Joachim Pastor. Net als het gros van de namen uit deze waanzinnige CLICK line-up is Pastor een aanvoerder van een onontkoombare House golf. Met volle overtuiging brengt hij elektronische muziek zoals het ooit begonnen is, grenzeloos en voorwaarts. Parels ook uit Mainz in Duitsland. Deephouse rockers Teenage Mutants bekroonden de CLICK Deephouse Marathon afgelopen november. Op dit verjaardagsfeest gaan ze in de zesde versnelling. Wereldwijd, van de USA en Canada terug naar de UK en grote delen van Europa, laten ze een spoor van hongerige clubbers achter. Hun producties vliegen er uit op labels als Discobelle en Sweat it Out!, naast remixen onder Sony en Columbia.

Zoveel spektakel past natuurlijk niet onder 1 dak. Daarom neemt CLICK voor dit verjaardagspartijtje heel gewoon de omliggende percelen van thuisbasis Westerunie over. Transformatorhuis, Westerliefde en het Westergasterras bieden samen met Westerunie 21 uur lang onderdak aan feestvreugde zoals dat alleen op CLICK kan. Zichzelf serieus nemende muziek voor een vrolijk losbandig publiek. Zaterdagochtend 8 tot zondagochtend 9 maart, 7 jaar CLICK van elf tot zeven. Wees welkom en vier het feest.

http://www.youtube.com/watch?v=bu7gJ9Qgp90

Advertentie
Party Tips