Agenda

Daily Dubstep

Daily Dubstep
Info:
Datum: zaterdag 30 maart 2013
Organisatie: Mr. M & One87
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: Dubstep
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 19,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Mr. M & One87 lanceerden Daily Dubstep in 2009. Het was meteen een schot in de roos en na verschillende uitverkochte edities, werden ze gevraagd om een stage te hosten op Tomorrowland in 2011. Aangezien ze het publiek er lieten zien hoe een Dubstep party de pannen van het dak blaast, werden ze vorig jaar opnieuw uitgenodigd en ook dit jaar zullen ze weer van de partij zijn. Daily Dubstep verenigde ook verschillende keren de krachten met Star Warz. Dit jaar voor de tweede keer op Oudejaar en het werd opnieuw één van de grootste en beste bass music avonden ooit gezien in België.

 

Deze keer heeft Daily Dubstep Get Darker op bezoek. GetDarker wordt gerespecteerd als één van de meest populaire maar ook geloofwaardige brands in Dubstep. Get Darker is een onafhankelijk online magazine gewijd aan Dubstep muziek en de Engelse underground cultuur. Het evolueerde vanuit de originele site gelanceerd in 2003 en groeide uit tot ver buiten de Londense en Engelse grenzen met ondertussen een sterke aanhang vanover de hele wereld.

Het GetDarker merk is nu een award-winning voortrekker in Dubstep via de compilatie reeks  “This Is Dubstep”, wekelijkse GetDarker TV webcasts, een Top 15 podcast, merchandise en exposure op UK festivals zowel als internationale tours. Ze vertegenwoordigen het hele spectrum binnen het genre en geven aandacht aan zowel opkomende talenten als de scene’s grootste sterren.

 

Als je op hun site op zoek gaat, vind je er gegarandeerd interessante weetjes en muziek van de artiesten die op deze editie van Daily Dubstep zullen aantreden.

                     

‘Top of the bill’ is Coki, beter gekend als de helft van Digital Mystikz en de legendarische DMZ nights en gelijknamig label die aan de bakermat stonden van de zogenaamde Londense sound. Hij lanceerde zopas zijn eigen imprint Don’t get it Twisted en is klaar om de scene nogmaals van zijn sokken te blazen.

 

Volgende klepper van formaat is Pinch die op eigen houtje verantwoordelijk is voor de sound uit Bristol. Bewijs hiervan vind je op zijn Subloaded events en Tectonic label evenals zijn recente Fabric Live Mix.

 

Producties op  labels als Tempa, Black Box, Dub Police, Argon Records en zijn eigen Artikal Music UK imprint draagden allemaal bij tot de muzikale progressie van devolgende belangrijke producer op de line-up, J:Kenzo die zijn eerste album uitbracht op Tempa in 2012.

Nog een grote naam op onder meer Pinch’ Tectonic label is Jack Sparrow wiens album “Circadian” hoog genoteerd stond bij de beste albums van 2010. Sommigen kennen hem wellicht ook als de helft van Author, nog zo’n hoog geprofileerde naam op Tectonic.

Tunnidge werd aan het begin van zijn carrière dan weer opgepikt door Mala. Hij werd later ook geadopteerd op Distances’ Chestplate als eerste artiest die niet Distance zelf was en op het label mocht verschijnen.

 

En of hij nu achter de microfoon of de platenspelers staat, ook LX ONE is een blijver en een grote publiekstrekker. Als producer maakte hij enkele grote hits met SP:MC op Tempa terwijl zijn solo werk zijn weg vond naar Wheel & Deal Records.

 

Naar goede gewoonte krijgen de internationale gasten het gezelschap van Daily Dubstep resident Allspark en leidinggevend MC Nice die de scene op dit moment op zijn grondvesten doen daveren met hun ander project ‘NGA Sound’! 

 

Mad Ice uit Hechtel tenslotte won de Daily Dubstep Warm Up DJ contest en zal jullie in de juiste sfeer brengen van zodra de deuren opengaan.

 

Voeg daar LX ONE ook nog aan toe als MC. Hij is de favoriete MC van Youngsta, N-Type en Distance en we hopen van jullie ook.

 

Hold on tight because Daily Dubstep is ready to get darker and bolder in 2013!

 


Advertentie
Party Tips