Agenda

Enter The Future: A Take on NYE

Enter The Future: A Take on NYE
Info:
Datum: zaterdag 31 december 2016
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: ArtCube
Plaats: Gent - België
Stijlen: Acid, Acidtechno, Drum & Bass, Techno
Aanvang: 23:00
Einde: 07:00
Voorverkoop: € 23,00
Deurprijs: € 29,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Line-up:
 
Kozzmozz: Space: Bas Mooy
  Spacid
  Rodhad
  Milton Bradley
  Ansome (Live act)
 
Retro Acid: Area: Stefan ZMK
  Sevenum Six
 
Star Warz: Zone : Phase
  One87 & MC Mush
  Cedex & Higher Underground

Op Oudejaarsavond zal iedereen zich helemaal kunnen laten gaan op ‘Enter the Future’, dat neerstrijkt in drie compleet uitgeruste zalen van de ArtCube in Gent. Zij die zich Kozzmozz’ begindagen in het Kuipke in het Citadelpark nog herinneren, weten wellicht nog dat er verschillende concepten onder één dak huisden. Kozzmozz featurde toen meerdere zalen met uiteenlopende genres en het is daar dat Star Warz voor het eerst het daglicht zag. Voor zij die zich die dagen niet meer herinneren, geen nood, we kunnen je er één ding over vertellen: het was fantastisch. Liefhebbers van allerlei soorten elektronische muziek verenigd als één, samen feestend alsof het leven er van afging.

 

 

We hebben dan ook besloten dat nog eens te doen, deze keer om het begin van een nieuw magisch jaar te vieren. Drie verschillende party concepten verenigd: een party voor al wie houdt van techno maar ook acid breaks kan appreciëren en voor al wie gek is op  drum ‘n’ bass maar het niet erg vindt zich ook eens in techno te verliezen. Het wordt een feest voor de liefhebbers van experimentele en alternatieve sounds. Want ja, we gaan er een redelijk psychedelische trip van maken. Inhale the future, exhale the past!

 

 

De main room wordt aangevoerd door Kozzmozz die jullie naar ‘Space’ zullen vliegen zoals ze dat al meer dan 20 jaar zo goed doen. De gezagvoerders die jullie naar de toekomst zullen leiden zijn van de hoogste orde en passen perfect in de filosofie van dit Oudejaarsfestijn: ze brengen stuk voor stuk revolutionaire en psychedelische techno sounds voor toekomstige party generaties.

 

Rødhåd is een vaste waarde op Berlijn's looptechno avonden met Berghain op kop. Zijn specifieke stijl wordt gekarakteriseerd door krachtige en tijdloze techno met melancholische grooves die de dansvloer keer op keer naar een hoger niveau tillen.  


Met verschillende, florerende projecten en releases op gerespecteerde labels als Prologue, MDR, Ann Aimee en meer is Milton Bradley één van de meest belovende artiesten van het moment. Zijn gestoorde, industriële en trippende geluiden vind je eveneens terug in zijn internationaal geprezen DJ-sets. Do not try to resist his beat of je wordt ondergedompeld in zijn hypnotische, sci-fi 303 rhythmes van Alien Rain.

 

Ansome’s live acts zijn een ware revelatie in de hedendaagse techno scene. Je zal er heel wat nieuw materiaal uit zijn eerste album op Perc Trax, opvolgers van de White Horse EP, in horen. Al zijn produkties tonen deze Londense producer’s karakteristieke, geen medelijden en analoog georiënteerde aanpak van techno met platen op Mord, No Logo Music en zijn eigen Analogue Material label.

 

Bas Mooy wordt zwaar beïnvloed door zijn hometown Rotterdam, een stad die industriële kracht uitstraalt. Het is vandaar dat hij het legendarische Audio Assault label lanceerde met Radial en zo de standaard zette voor donkere, high quality techno. Hij is lid van het ‘Strictly Techno’ collectief en regelmatig te gast op Awakenings. Je vindt zijn muziek op Mote Evolver, Perc Trax, Gynoid, Sleaze Records, Planet Rhythm en uiteraad zijn eigen imprint Mord. Deze laatste is een bekende institutie geworden die kan rekenen op internationale erkenning en wordt geprezen voor zijn eigenzinnige releases die meteen ook Bas Mooy’s persoonlijke stijl vertegenwoordigen. Hou je vast want hij zal een jackhammer slamming DJ-set op je loslaten!

 

Spacid was de drijvende kracht achter het FGA-collectief, dat heel wat succesvolle en vaak illegale feesten organiseerde die gekend waren voor edgy techno tijdens de jaren 90’. Kozzmozz’ 6de editie was zijn debuut en ondertussen is hij al heel wat jaren resident. In zijn sets hoor je zowel zijn aanbidding van het verleden als zijn zoektocht naar innovatie. Zijn dorst naar vernieuwing wordt versterkt door zijn  passie voor muziek en dat houdt hem scherp en edgy.

 

Hij is iemand die zijn muzikale verleden kent en gek is op de hardere stijlen, het was dan ook een kwestie van tijd voor TWAN zijn eigen stijl ontwikkelde. Je zou die het best kunnen omschrijven als rauwe, percussieve techno met een hoog tempo. Hij deelde al gauw zijn passie met anderen in het techno concept Rimbu. Als resident gaf het concept meteen ook een boost aan zijn carrière en 6 maand later verscheen zijn debuut EP met KRTM op Madback Records. Nu houdt niets hem nog tegen en hij zal de grenzen van industriële techno blijven verleggen tot ze breken.

 

Als je nog verder naar de  ‘Zone’ wil geleid worden, dan ga je best de tweede zaal gehost door Star Warz, uitchecken. Na meer dan 15 jaar in het vak, nog steed het leidinggevende drum ‘n’ bass concept in het land en ver erbuiten.

De eerste headliner Commix is een essentiële naam uit de nieuwe school drum ‘n’ bass artiesten. Zijn invloeden vinden hun oorsprong in techno met zijn Shifted project en zo is de link met de andere zaal ook meteen gelegd. Zijn debuut album ‘Call to Mind’ op Metalheadz wordt nog altijd beschouwd als één van de beste albums uit het genre deze eeuw. Na een verschijning op Doc Scott’s ‘Future Beats’ album, werd een nieuwe fase in zijn  carrière ingeluid met 3 comeback releases op de Generations EP 1 op Metalheadz. En nu is er ook de Generation EP 2 met heel wat nieuwe tracks. Check them out!

Als Noisia je vraagt om hem wat nummers op te sturen nadat je nog maar een jaar aan het produceren bent dan weet je dat je goed bezig bent. Want precies dat gebeurde bij Signal, het 17-jarige wonderkind die de ene na de andere banger waarover de grote producers zich meer dan eens in het haar krabben, maakt. Met releases op labels als Critical, Renegade Hardware en uiteraard Noisia’s Invisible Recordings, heeft deze Nederlandse protégé op een recordtempo naam gemaakt – en hij is nog maar net begonnen!

Na de fantastische Metalheadz LP als SCAR (met Script), vind je Survival’s eerste solo release sinds zijn USB Album in 2014 bij Dispatch Recordings. Hij komt terug met drie turbulente nummers waarin hij zijn foutloze techniek tentoonspreidt. De single is slechts een waarschuwing van wat je nog mag verwachten, want er staat nog heel wat nieuw materiaal klaar, waaronder een nieuw  Survival album in 2017.

Phase is 21, Belg en heeft nu al nummers uit of in de pijplijn op en voor Metalheadz, Goodlooking, Med School, Integral, Warm Communications, Fokuz en meer. Zijn dj-sets bestaan uit soul-volle, rollende tracks die hem de bekende ‘Sun and Bass’ DJ competitie deden winnen in 2014. Hij draaide al over heel Europa en krijgt de steun van de grootste spelers uit de scene waaronder Goldie, Friction, London Elektricity, Break en heel veel anderen.

M Zine & Scepticz zijn twee vrienden en producers uit Oost-Vlaanderen. M Zine heeft platen uit op Demand Recordings en IM: LTD. Hij staat steenvast voor een fris, minimaal & techy geluid. Scepticz is deel van de R value crew & gekend voor zijn diepe, energetische  drum & bass sets. Samen kan je hen horen op Samurai Music, Demand Records, Proximity Recordings, E-Motion Records, IM:Ltd, R-value en als Shellshock & Subsonik residents. Ze hebben zopas ook een EP uitgebracht op Dispatch Recordings.

Drie goede vrienden hadden te veel gemeen om niet te beginnen samenwerken en Bredren werd geboren. Nog geen drie jaar later en ze hebben tracks uit op Dispatch Recordings, Proximity Recordings, Demand Records, Hospital Records, Break-Fast Audio en meer. Hun sound is diep, donker en minimaal, maar meteen herkenbaar en dat maakte van hen één van  K-Mag's ‘20 to Watch In 2013’. Ze stonden al op Outlook Festival, Sun & Bass en meer.

 

One87, Star Warz resident, deed al meer dan duizend nationale & international dj sets, op allerlei soorten events, naast de grootste namen uit de scene. Enkele highlights zijn sets voor Metalheadz @ Fabric en Cable in Londen, Shogun Audio @ Cable in Londen, Pukkelpop enTomorrowland in België, USA en Brazilië.

 

Cedex & Higher Underground verdienden hun strepen met hun eigen events waarop ze onder meer Pendulum, Wilkinson, Noisia en Sigma uitnodigden. Sinds Cedex & Higher Underground hun krachten bundelden, zijn ze onstopbaar achter de decks. Verwacht een explosieve mix van een dynamisch duo dat weet hoe ze het publiek kunnen bekoren. Ze zijn de residents van Steam in Decadance waar ze vaak een team vormen 3XB, en dat zullen ze ook hier doen!

La Junta is een samenwerking tussen 3 Belgen die elk een verschillende stijl van bass music als achtergrond hebben. Greyone’s verleden ligt in darkstep en hij bracht tracks uit op labels als Mindsaw, Hardline, Manticore,…Likewize’s roots liggen in de diepe dubstep scene. Darkside draaide dan weer nooit solo maar wel heel veel b2b gigs. Zijn origines zijn altijd drum & bass en neuro geweest. Nu verenigd als één heeft La Junta de kennis, het talent en de mentale kracht om drum & bass naar hetvolgende level te tillen.

Star Warz’ favoriete MC’s MC Mush & MC Nice zullen ook de vibe in de ‘Zone’ naar een hoger niveau tillen, ben je klaar om hen te vervoegen op hun vlucht? 

 

 

Voor alle liefhebbers van de ware underground, de alternatieve bassen en beats .. het echte tweeken van de minds, bodies en souls, is er nog een derde zaal waarin jullie helemaal je hart zullen kunnen ophalen. Zak af naar de Retro Acid ‘Area’ als je nog verder wil meegesleurd worden in dieptes van de meest geestesverruimende bleeps van echte 303 actie!

 

Stefan ZMK creëerde een uniek concept van free-parties: “ZMK Soundsystem”. In 2000 was hij al een notoire vinyl verzamelaar en één van de leden die het ZMK platenlabel lanceerde. Hij treedt op op parties over heel Europa waar hij de specifieke Nederlandse acid, tekno en hardcore sound promoot. Met meer dan 17 jaar ervaring, wordt hij beschouwd als één van de meest gebookte Hollanders uit de acid beweging.

 

Man Outta Space is zwaar verslaafd aan vinyl en altijd op zoek naar vernieuwing. Hij maakt deel uit van de vaste resident crew van Decadance en is gekend als oprichter van verschillende concepten als Wir Tanzen, Zun Inn, Spectrum en Tcno Time waarop hij heel wat grote artiesten als Dax J, Paula Temple, Pfirter, Pariah, Keith Carnal, Randomer, Jay Lumen, Stefan ZMK, Manu Kenton, …  uitnodigde. Hij draaide ook al in Fuse , Stereo Club (Fr), Club Vaag, Club 45, Café D’Anvers , … Met zijn  brede selectie, kan hij zowel opwarmen met diepe, spacey tracks als afsluiten met een bang.

 

DJ Ignite was nog maar de tweede vrouw (na Miss Djax) die ooit op een Retro Acid line-up stond. Ze komt uit de acid en break core scenes van waaruit ze haar eigen, typische acid stijl ontwikkelde. Deze residente van Acid Arena en Narcosis deed de dansvloer de vorige keren compleet ontploffen en daarom vroegen we haar graag terug voor deze NYE bang.

 

Sevenum Six begon elektronische muziek te produceren in 2008 toen hij 17 was en werd al gauw verslaafd aan het combineren van analoge en digitale sounds in de studio. Doorheen de jaren, maakten de free party scene en acid muziek hem tot wat hij vandaag is. Hij bracht ongeveer 20 platen uit op Obs.cur, Narcosis, Mackitek, Acid night, Tekno sucks... en is één van de best gekende acid tekno artiesten in België vandaag.

 

 

Let’s get lost and step into the Future. Against all leading rules and regulations with beats and breaks that define the future, our future! 

 


Advertentie
Party Tips