Agenda

Hell & Dunkel Open Air

Hell & Dunkel Open Air
Info:
Datum: zaterdag 3 september 2011
Locatie: Blaue Laguna
Plaats: Wachtendonk - Duitsland
Stijlen: Deephouse, Electro, House, Minimal, Techhouse, Techno
Aanvang: 17:00

 Intiem festival in Duits recreatiegebied

Hell & Dunkel gaat los!

Net over de grens met Duitsland, zo'n tien kilometer van Venlo, kun je zaterdag 3 september terecht voor Hell & Dunkel. Geen groot meerdaags dancefestival waar onze technogekke oosterburen zo dol op zijn, maar een kleiner opgezet festival. Intiem, zoals dat zo mooi heet, gelegen

aan het luxueuze recreatiegebied Die Blaue Lagune. Dat klinkt al goed, dan moet je de line-up eens zien...

Het is alweer de derde editie van Hell & Dunkel, een festival dat vorig jaar reeds 5.000 bezoekers trok. Niet verwonderlijk, met optredens van ondermeer Reboot, Robert Dietz, Lauhaus en David Labeij was de muzikale omlijsting al dik in orde, organisatie Kunstgeschwister zorgt echter ook voor veel kunst en entertainment rondom de podia. En het gebied rondom de waterrijke Blaue Lagune kan in theorie 80.000 man aan –dat biedt potentie.

Dit jaar presenteert Hell & Dunkel daarom wederom een ijzersterke line-up. Als headliner is het Frankfurtse feestbeest Karotte uitgenodigd, een dj die weet hoe hij een dansvloer naar zijn hand kan zetten. Verder zijn er twee dj's uit de Arpiar-stal van de partij: Rhadoo en Petre Inspirescu aka Pedro. Oftewel, coole minimal en techhouse van Roemeense bodem, op deze dag zullen zij samen vijf uur lang draaien. De line-up wordt vervolgens gecompleteerd door een hoogvlieger uit de Nederlandse technoscene: Boris Werner.

Op het tweede podium van Hell & Dunkel wordt het intussen een gezellige chaos met de prettige gestoorde Franse housegroep dOP, altijd goed voor een beschonken (live)set poppy dansmuziek. Zij worden vergezeld door hun landgenoot, maar van oorsprong Turkse dj Tolga Fidan.

Naast deze line-up breidt het festival ook uit in omvang. Meer barren, meer deco, meer entertainment, maar ook steeds meer mensen die er een weekend van maken in het natuurrijke gebied rondom Die Blaue Lagune. Op dit moment zijn er nog enkele plekken vrij op de camping, check de website voor een laatste update. Voor de laatste twijfelaars, bij slecht weer gaat het feest door op een overdekte locatie, ook op dit punt is alles dus met Duitse degelijkheid geregeld...

 

Hell & Dunkel

Zaterdag 3 september

Die Blaue Lagune – Wankumer Heidesee, Wachtendonk, Duitsland

Line-up: Karotte, Rhadoo, Pedro, Boris Werner, dOP, Tolga Fidan, Superlounge, Thyladomid, 2Insicht, Alone

Tickets: € 20,- (€ 25,- aan de deur)

Website: www.hell-dunkel-openair.de


Advertentie
Party Tips