Agenda

K-Town Festival

K-Town Festival
Info:
Datum: zaterdag 10 september 2016
Organisatie: Sunshine Promotions
Locatie: nog niet bekend
Plaats: nog niet bekend - nog niet bekend
Stijlen: 90s, Club, Drum & Bass, Techno, Trance
Aanvang: 13:00
Einde: 01:00
Voorverkoop: € 20,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Line-up:
 
Bonzai: Yves Deruyter
  Bountyhunter
  Franky Jones
  Franky Kloeck
  Bonzai All Stars (Live act)
  DJ Ghost
 
King Kong & Magazine Club: Marco Bailey
  Dimitri Andreas
  Function
  Mark Reeve
 
Tacticz: Tito
  Audio
  Current Valeu
  Cedex & Higher Underground
 
VIVES & Blueflame: DiMaro
  Mark with a K
  The Oddword
  Double Pleasure

Op zaterdag 10 september strijkt het K-Town Festival voor de vierde keer neer op de terreinen van de VIVES Hoge School in Kortrijk.  De organisatie is opnieuw in handen van Suburb Soundz dat zich al jaren in de event sector weet te bewijzen met kwaliteitsvolle concepten.  Naast trouwe partner VIVES, werd dit jaar ook gekozen voor een aantal nieuwe partners als Blue Flame Entertainment uit Antwerpen, het Brugse Drum ‘n’ Bass collectief Tacticz, Retro gigant Bonzai Records en het lokale King Kong concept van Fred Hush met de Magazine Club uit Lille waar bij resident is.  Samen zullen ze vier stages verzorgen waarbij de jeugd getrakteerd zal worden op de beste elektronische muziek in vier verschillende stijlen. Respectievelijk zijn dat de meer commerciële sounds op de main stage  naast Drum ‘n’ Bass, Retro en Techno op de andere stages. In elk genre treden grote (inter)nationale namen aan met in totaal zo’n 50 verschillende artiesten.

 

Vorig jaar vond het festival plaats in juli om de zomer mee in te luiden, dit jaar werd gekozen voor september  zodat het nieuwe schooljaar al feestend kan worden gestart. Het blijft een festival voor de jeugd in en rond West-Vlaanderen maar door de uitstraling van het toch wel impressionante programma worden jongeren uit het hele land en daarbuiten verwacht. Met als extra voor de lokale studenten van VIVES dat ze er gratis inmogen. Zij kunnen het bedrag van hun voorverkoopticket op het festival immers inruilen voor drankbonnetjes. K-Town Festival blijft een dag-festival dat om 13u00 de deuren opent en ze om 1u00 sluit.  

 

De main stage wordt opnieuw gehost door VIVES dat dit jaar in zee gaat met Blue Flame Entertainment uit Antwerpen. Naast het runnen van een succesvol platenlabel, hebben zij ook heel wat grote Belgische namen onder hun hoede. Veel van deze artiesten zijn vaste waarden op zowel Tomorrowland als Tomorrowworld en zullen ook op K-Town Festival te horen zijn zoals Neon, The Oddword,  Nexuz,  ... Nog zo’n vaste waarden op grote festivals zijn Dimaro, Double Pleasure en Dennis Cartier.  Verder ook aandacht voor snel opkomende talenten als Your,  Onepack, Growzy en Freaquency én een plaatsje voor een onbekend talent dat via een DJ contest de stage mag openen.  Zij maken de stage warm met een mix aan commerciëlere sounds gaande van R&B over harddance tot EDM en (electro) house.  En bereiden het publiek zo perfect voor op de grote headliners als Mark with a K die al 2 keer de Lotto Arena uitverkocht en al 10 keer op Tomorrowland stond. En Lil’ Kleine die iedereen kent van de mega hit ‘Drank & Drugs’ die vorig jaar nummer 1 haalde in de Top 100. Een hele dag meebrullen en meeswingen, dat doe je aan de main stage op K-Town!

 

De Drum ‘n’ Bass stage is dit jaar in handen van Tacticz, het uiterst geliefd Drum ‘n’ Bass collectief dat eind vorig jaar hun 10de verjaardag vierde en onder meer verantwoordelijk is voor het gratis outdoor festival tijdens de Sinksen feesten in Kortrijk. Zij hebben een hele reeks buitenlandse, big guns op hun line-up staan waarvan we de grootste naam nu bekend kunnen maken na zijn appearance op Dour. Audio heeft zopas een nieuw album uit op RAM Records en ‘Beastmode’ wordt overal lovend onthaald. Daarnaast zullen ook de Russische Teddy Killerz van RAM Records faam er bij zijn, net als de Duitsers van Current Value en de Engelse DLR van onder meer Dispatch en Metalheadz Recordings.  De Belgen worden aangevoerd door Hypoxia uit Antwerpen die kunnen rekenen op internationaal succes na releases op onder meer Titan Records, Radar Records en Audio Porn.  Verder ook nog Tito van de razend populaire Stealth Bombers events en Cedex & Higher Underground van onder meer Star Warz en Steam in Gent. En ook hier een mooie mix van bekend en opkomend talent met plaatsjes voor La Junta, Mindshock, Miles, Dubgrow en ook hier de winnaar van een DJ contest. Geen Drum ‘n’ Bass party zonder de nodige MC power uiteraard en die wordt hier verzorgd door MC Mush, MC Nice en MC 3XB. Voor denderende breakz en rollende basslines, ben je aan de Tacticz stage aan het juiste adres!

 

Techno liefhebbers komen volledig aan hun trekken op de stage gehost door het King Kong concept van Fred Hush die de handen in elkaar slaat met de Magazine Club uit Lille waar hij ook resident is. En daar hoort uiteraard ook de andere resident van de Magazine Club, Peo Watson bij. Verder ook Dimitri Andreas uit eigen streek die internationaal succes kent met heel wat produkties op leidinggevende labels als Music Man, Systematic Redordings, MB Elektronics en meer.  En ook de head honcho van MB Elektronics, Marco Bailey is er bij. Razend populair in het buitenland, maakt hij momenteel furore met zijn eerste Materia avonden in Privilege op Ibiza. Grote buitenlandse naam hier is de Amerikaan Function die al verschillende keren op Kozzmozz achter de decks stond. En als top of the bill, Mark Reeve van Adam Beyers’ gevierde Drumcode label. Eén ding is dus zeker, voor ‘4 to the floor’ en pounding techno beats, zit je hier zeker goed.

 

Nieuw dit jaar is de Retro stage nu de club muziek uit de jaren ‘90 weer helemaal terug is, ook bij de jongere generaties. En wie kan de jongeren van vandaag beter bekend maken met onze vroege elektronische geschiedenis dan Bonzai Records. Zij stonden aan de bakermat van het genre en scoorden heel wat internationale hits die ons land op dat vlak op de wereldkaart zetten.  Top of the bill zijn de masterminds achter het Bonzai emperium: de Bonzai All Stars, headliners op events als Tomorrowland en I Love the ‘90’s, naast eigen concepten als Bonzai Retro en Legacy festival. Met in hun kielzog een hele reeks artiesten die in zowat elke grote club van België het mooie weer maakten zoals Yves Deruyter en DJ Ghost van Cherry Moon,  Phi Phi en Quincy van Extreme, Franky Jones van Carat, ...  En producers als Franky Kloeck van de ‘Cherry Moon Trax’ formatie, Franky Jones van het succesvolle ‘Jones & Stephenson’, Jan Vervloet van onder meer ‘Thunderball’  en Bountyhunter die onder die naam één van de eerste wereldhits op Bonzai scoorde.  Om te weten waar de huidige, elektronische muziek vandaan komt, moet je dus zeker eens naar de Retro stage afzakken!

 

Voor elk wat wils dus op K-Town festival met alleen maar de allerbeste sounds die door de allerbeste soundsystems zullen schallen op mooi aangeklede podia met alle extra’s die van een festival een onvergetelijke ervaring maken. Zorg dat je er bij bent en koop je tickets nu in voorverkoop!


Advertentie
Party Tips