Agenda

Kozzmozz: Hear The Light

Kozzmozz: Hear The Light
Info:
Datum: zaterdag 17 december 2016
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: Techno
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 16,00
Deurprijs: € 20,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Line-up:
Kr!z
Surgeon (Live act)
Spacid
Jeroen Search (Live act)

Kozzmozz zet zijn exploraties van het techno universum verder en deze keer reizen ze naar plaatsen waar je het licht kan horen. Ze doen dit zoals ze dat nog nooit eerder hebben gedaan in hun meer dan 20-jarige geschiedenis nl. met een line-up vol live-sets. Alle gasten brengen hun techno actie volledig live, gecreëerd in het moment en beïnvloed door de vibe van het moment. Alle 4 artiesten staan gekend voor hun buitengewoon sterke live sets van de grootste kwaliteit.

 

Surgeon staat al op de voorgrond van de techno scene sinds 1994. Zijn debuut EP werd meteen een klassieker, lanceerde zijn carrière en veroorzaakte samen met enkele releases op Downwards meteen een golf vanopwinding bij de techno ingewijden van die tijd. Sindsdien is hij een voortrekker gebleven met drie albums op Tresor en verschillende Counterbalance en Dynamic Tension EPs alsook zijn 'Breaking the Frame' LP uit 2011.  “Tijdens zijn carrière heeft deze inwoner van Birmingham een unieke en ongewoon effectieve productie stijl geperfektioneerd. Zijn geluid is een zware techno sound met een vrij industriële duisternis maar ook heel wat funk, swing en een gesofisticeerd gevoel van dub-space dat hij van zijn Chain Reaction tijdgenoten in Berlijn leerde. Hij bewijst dat hard ook slim, sensueel en dansbaar kan zijn en de invloed van Surgeon op de heersende Ostgut/ Berghain sound met DJs/producers als Marcel Dettmann, Shed, … – is substantieel”, aldus Fact Magazine. Nog meer bewijs van zijn multi-functionele productie-talenten vind je op zijn uitgebreide remix CV waarbij hij werkte met zowel de grootste namen in techno (Dave Clarke, Luke Slater/PAS, Green Velvet, Hardfloor, the Black Dog, etc) als Thom Yorke (Radiohead), Glasgow post-rock outfit Mogwai en oude meesters als Faust and Coil. Meer recent aangevuld met artiesten als Moderat, Shed, Traversable Wormhole en Scuba alsook DJ mixen voor onder meer Time Warp en Fabric. Live improvisatie is al een hele tijd een belangrijk onderdeel van al zijn shows maar deze keer gaat hij voor ons 100% live. Hou jezelf al maar vast!

 

 

Jeroen Search is tegelijkertijd één van techno’s meest invloedrijke producers en één van het genre’s best bewaarde geheimen. Hij brengt al sinds de jaren ’90 consequent kwaliteitsvol materiaal op de markt onder meer op zijn genre-definiërende Search imprint. Hij houdt stand op de plaats waar je hem al jaren kan vinden nl. de absolute cutting-edge. Door velen genoemd als een bron van inspiratie, belichaamt Jeroen Search een duidelijke en eerlijke interpretatie van techno. Zijn nummers blijven altijd trouw aan zijn typische, onnavolgbare Search-sound maar toch open voor nieuwe invloeden. Hij heeft nooit de nood gevoeld om zichzelf heruittevinden omdat bijna al zijn werk door het tijdloze karakter er van gemakkelijk wordt overgebracht. Zijn aanpak is onorthodox: hij neemt al zijn tracks op in één take en doet al zijn editing live. Hij stuwt zijn creativiteit in de studio steeds verder door het maximum uit een minimale set up te halen. Jeroen Search Live, is meer dan alleen maar een excellente showcase van zijn werk. Het is een reis doorheen het uitgestrekte landschap van techno met een fantastische verhalenverteller aan het roer.

 

SNTS is een anonieme producer met een grauwe, heads-down stijl van techno die focust op vinyl en in 2012 op het techno toneel verscheen. Hij is de man achter drie vinyl trilogieën, Chapters en Scenes, uitgebracht op zijn gelijknamig label. Daarnaast vind je ook werk van hem op Ground en Edit Select Records. Een artiest gehuld in mysterie is waar we van houden bij Kozzmozz, zeker als de muziek voor zichzelf spreekt. En ook hij zal al zijn producties volledig live brengen.

 

Parheim begon zijn carrière als Fubar toen hij vooral de hardere stijlen draaide. Enkele jaren terug besliste hij een nieuwe weg in te slaan die zijn brede interesse in kunst en elektronische muziek reflecteerde. Parheim werd geboren met een focus op melodische en atmosferische geluidslandschappen. Hij creëert zijn geluid met hardware synthesizers die hij nu ook live gaat brengen. Hij beschouwt techno als spirituele energie waarmee hij een opliftende ervaring wil creëeren. Parheim is een moderne mysticus met een missie en heeft platen uit op Assassin Soldier en Refuge Digital. Hij host ook de Plasma parties in Decadance. Na 4 maanden van hard werk in de studio waarin hij een compleet nieuwe live set ontwikkelde met enkel hardware materiaal, is hij nu klaar om uit zijn grot te komen en ons mee te nemen op zijn vlucht!

 

En dan zijn er uiteraard nog onze residents, te beginnen met Kr!z. Hij is nu al meer dan 10 jaar Kozzmozz resident maar hij is zoveel meer dan dat en kan makkelijk zijn plaats innemen tussen de grote, internationale headliners. Hij heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de meer sombere, hardere en rauwe sound in techno. In 2007 startte hij zijn  eigen label 'Token' en wist het al snel uit te bouwen tot een vaste waarde in de hedendaagse scene met tijdloze en krachtige techno. Zijn Token label nights zijn een groot succes met memorabele nachten in zowel Berlijn (Berghain & Tresor), Brussel (Fuse), Shanghai als Londen, Rotterdam en Zuid-Amerika.

 

Onze andere resident, Spacid heeft zo’n 26 jaar aan kleurrijke dj-ervaring. En dat is er aan te merken. Op Kozzmozz verzorgt hij vaak de openingsset en hij weet het feest altijd langzaam naar een hogere dimensie te tillen. Hij kan zich heel goed aanpassen aan verschillende sferen, afhankelijk naar gelang de venue, het publiek en de vibe, zonder daarbij zijn roots of muzikale voorkeuren te verloochenen. We mogen gerust zeggen dat Spacid een gevestigde waarde is in de Belgische underground scene en we hebben zeker nog niet het laatste van hem gehoord. Of zoals hij het zegt: “Love the past, play the future”.

 

Vervoeg ons op deze nieuwe Kozzmozz reis en: Rave, Rave against the dying of the light!

 


Advertentie
Party Tips