Agenda

Kozzmozz: Into the Planetary Void

Kozzmozz: Into the Planetary Void
Info:
Datum: zaterdag 19 maart 2016
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: Techno
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 19,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Line-up:
Ben Sims
Kr!z
Spacid

2015 was een buitengewoon jaar voor Kozzmozz waarin ze hun 20-jarig bestaan in het Belgische nachtleven vierden. Ze deden dit op verschillende locaties als een boot in de Gentse haven, de Artcube en hun thuisbasis Vooruit. Het werden één voor één uitverkochte en memorabele feesten. Al meer dan 20 jaar houdt Kozzmozz hun publiek in de ban van intergalactische reizen en futuristische sounds en daar komt nog lang geen einde aan. Op deze eerste editie van 2016 gaat de reis verder in de Vooruit en ze hebben opnieuw de meest vooruitstrevende en gevestigde artiesten van het moment geselecteerd voor hun verdere exploratie van techno in al zijn vormen.

 

De line-up wordt aangevoerd door een unieke samenwerking tussen twee zwaargewichten uit de scene waarbij Ben Sims een back-to-back set zal brengen met Truncate. Of hoe de Engelse techno scene verenigd wordt met de Amerikaanse.

 

Ben Sims is al zijn hele leven bewust bezig met het exploreren van alle facetten van underground dance muziek. Hij doet dit als labelbaas van Theory Recordings, producer en internationaal erkend techno legende. Hij verfijnde zijn reputatie als strak en energiek dj door meesterlijk zijn eigen herkenbare sound van zware funk en harde grooves door elkaar te mixen met gebruik van drie decks en buitengewone handvaardigheid. Of het nu in clubs als Fabric London, Atomic Jam, Berghain of festivals over de hele wereld is, Ben Sims zijn sets zijn steeds krachtig, gedenkwaardig en uniek. Hij verlegt constant de grenzen van het dj-en, gebruik makend van een hypnotiserende mix van vinyl, CDs en software. We hadden al verschillende keren het genot dit ook op Kozzmozz te mogen ervaren.

 

En aangezien Sims solo sets al uniek zijn op zichzelf, mag je er van op aan dat de beats nog spectaculairder door de zaal zullen galmen wanneer hij een team vormt met Truncate. Truncate is een alias van Audio Injection waarmee hij focust op de diepere en rauwere kant van techno. Zijn tracks krijgen de volle support van alle grote spelers en hij verzorgde al remixen voor artiesten over het gehele muzikale spectrum. Recent tekende hij eigen tracks op labels als 50 Weapons en Ultramajic. Een slopend internationaal tour schema bewijst dat hij niet te stoppen is en hij is vastberaden zijn eigen sound en thuisstad Los Angeles, verder op de techno kaart te plaatsen. Wat betreft zijn back-to-back set met Ben Sims, is dat iets wat hij niet vaak zal doen, alleen op speciale ruimtereizen als deze dus mis deze unieke kans niet.

 

Naast deze bijzondere gig, zullen de Kozzmozz space kadetten ook getrakteerd worden op niet één maar twee spetterende live-acts. Beiden zijn getekend op onze resident Kr!z’ Token Records, een label dat nog steeds uitblinkt op wereldniveau. We zijn dan ook zeer verheugd te kunnen melden dat Kr!z genoeg hersteld is om jullie opnieuw naar onze Planet K te gidsen met zijn steeds uitmuntende selectie.

 

Na een aantal jaren in groepen gewerkt te hebben en genres als Drum ‘n’ bass en House verkend te hebben, richtte Troels Knudsen uit Denemarken zijn aandacht op techno met zijn Ctrls project. Het zag het daglicht in 2012 met de release van de ‘Interface EP’ op zijn nieuwe thuisbasis Token Records. Een remix van Phase's ‘Binary Opposition’ werd de follow up en tegen dan hadden Ctrls tracks hun weg gevonden naar de sets van de grootste techno dj’s ter wereld. Hij blijft zijn snelle en futuristische stijl verder ontwikkelen en gaat daarbij op zoek naar de verschillende nuances in techno en aanverwante genres. Hij doet dit met één à twee releases per jaar op Token waarvan de laatste ‘Two Worlds’ is. Hij brengt zijn sound nu ook live maar niet zo vaak dus weer een bijzondere act in het K territorium.

 

De in Madrid gevestigde DJ, producer en label manager Miguel Sar heeft ook een bijzonder vindingrijke geest. Zijn gewaagde experimenten in de studio en in de clubs hebben de laatste tien jaar een grote invloed gehad op de betekenis van elektronische muziek. Zijn Tadeo moniker werd het antwoord voor de underground techno scene en trok het voortouw met labels als Cyclical Tracks, Cmyk Musik, NET28 en Another Intelligence. Daarnaast vinden we ook prominente releases op Token Records en Non Series, waaronder de populaire ‘Terra Incognita EP’. Gigs in Berlijns Berghain en Tresor, Rome’s GOA, Fabric London, Concrete & Rex Club in Parijs, Awakenings Festival en Sonár, brengen Tadeo’s nieuwe muzikale invloeden naar de hedendaagse dance scene. Wij kijken er alvast naar uit die sounds live te ontdekken op onze nieuwste outer space trip naar Planet K.

En ook onze andere resident Spacid kent de techno sounds van Planet K heel goed aangezien hij al van bij het begin deel uitmaakt van onze exploraties. Hij is dan ook perfect geplaatst om het ruimteveer naar de juiste baan in het techno universum te loodsen.

 

 

 


Advertentie
Party Tips