Agenda

Kozzmozz: The Expanse

Kozzmozz: The Expanse
Info:
Datum: zaterdag 15 april 2017
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgiƫ
Stijlen: Techno
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 19,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Line-up:
Kr!z
Spacid

Op 15 april stelt Kozzmozz jullie de grootste nieuwkomers van het moment voor. De meest frisse namen uit de underground die duidelijk in de lift zitten en aanbeden worden door fans van werkelijk vernieuwende techno sounds.

 

Dax J is geboren in Londen en woont in Berlijn. Hij is gekend als een heel krachtige DJ, producer en labelbaas. In 2015 bracht hij zijn warm onthaalde debuut album ‘Shades of Black’ uit op zijn eigen label, Monnom Black. Mixmag riep het uit tot “Album of the Month” en het behaalde de No.1 spot op Juno Records waarbij Hardwax het beschreef als “Brilliantly Banging”. Hij heeft platen uit op heel wat bekende labels als Deeply Rooted House, Soma, Fondation Sonore, Mindtrip, EarToGround, Arts..  Dax J bereikte de top door acht jaar lang te presteren, zowel in de studio als achter de decks. Zijn specifieke sound wordt steevast door de grootsten op aarde gedraaid. In 2016 kwam Dax de Resident Advisor DJ top 100 binnen op nummer 56 terwijl hij ook genomineerd werd door zowel Mixmag, Groove Magazine als DJ Mag voor ‘Best Breakthrough DJ’. Hij speelde de closing sets op monumentale events als Awakenings op ADE in de Gashouder – waar hij een ongelooflijk sterke set neerzette -  en een 10-uren marathon set in ’s werelds meest notoire techno club, Berghain. Met een master in Music Technology, runt Dax zijn eigen studio in Berlijn vanwaar hij ook actief is als ‘Sound and Mastering Engineer’. Met een hele reeks nieuwe muziek in aantocht en een volgeboekte dj agenda over de hele wereld, mag deze artiest zowiezo al uitkijklen naar weer een succesvol jaar.

 

Kozzmozz is ook zeer vereerd deel uit te maken van de exclusieve Vatican Shadow vs Ancient Methods B2B tour. Zij zullen voor deze zeer unieke tour gedurende één maand enkele geselecteerde events en clubs als Dekmantel, Berghain, RBMA Paris, … én Kozzmozz aandoen. Dit in het kader van een gezamelijke release op Vatican Shadow’s Hospital Records dat dit jaar ook zijn 20ste verjaardag viert. Met Ancient Methods focus op precisie edits en Vatican Shadows achterground in geluidscollages, zal het duo terugvallen op hun collectie tapes en vinyls die buiten de gewone dj-pool vallen om deze tracks in een nieuwe context te plaatsen namelijk die van de subculturen die elektronische muziek omringen. Deze back-to-back tour wordt een verlengstuk van de repertoires van beide artiesten, hun lievelingseditis en hun industriële filosofie.

 

Er is iets aan het griezelige en knarsende geluid van Ancient Methods dat zich niet laat beschrijven en dat vereist dat je ‘over the top’ gaat, of je er nu over praat of er op danst. En dat wil niet zeggen dat hij enkel ‘headbanging’ muziek maakt  - het "funk" element in zijn zwarte techno is even belangrijk als de rest en zijn tracks hebben een gezond ‘bump'n'grind’ gehalte ook al is dat grinden vaak verbazingwekkend en buiten proportie. Zijn ruwe kantjes, dik gelaagde sound en old-school sound-system kick sprongen uit de minimale trendset van de voorbije jaren en creëerden een ongelooflijke buzz die aanleiding gaf tot suggesties van een nieuwe industriële beweging binnen de techno scene. En nu – voor een zeer gelimiteerd aantal gigs – vormt hij een team met vooraanstaand techno figuur Vatican Shadow voor een compleet nieuwe en uitdagende techno performance.

 

Vatican Shadow is de techno outfit van multi-media artiest Dominick Fernow. Melodische loops en krijgshaftige rhythmes worden bij elkaar geplaatst voor sinistere en verleidelijke sferen. Vatican Shadow begon in 2010 met concrete percussie, betoverende synths en metallische drums. Deze werden gecreëerd door de geluiden op cassette van elkaar te scheiden en dan live opnieuw op te bouwen. Zijn Hospital Productions label manifesteerde zich als het medium voor de meest obscure, onafhankelijke muziek cultuur van 2006-2011. Naarmate de tijd vorderde, werd de focus op de lokale underground scenes van New York verbreed en werd het de thuis van de debuut LP van Silent Servant, een vinyl serie van Alessandro Cortini, en een samenwerking van Vatican Shadow met Function. Met meer dan 500 releases, variërend van apocalyptisch tot subliem, heeft Hospital Productions een cataloog en cultus opgebouwd die bijna tot festishisme neigt. Prurient’s live sets staan gekend voor zijn heftige atmosferen, donkere texturen en broeierige techno. Hier zal hij voor de allereerste keer een team vormen met Ancient Methods en dat wordt ongetwijfeld een gedurfde performance.

 

We zijn ook verheugd dat de gemaskerde man, Headless Horseman zijn debuut zal maken op Kozzmozz. Headless Horseman is een uiterst mysterieuze producer die op korte tijd zijn plaats als één van de meest opwindende acts waar je ooit zal op dansen. Zijn donkere, rauwe en ritmische – door IDM beïnvloedde – techno verschijnt enkel op zijn eigen label met dezelfde naam. Zijn hardware-only shows op plaatsen als Berghain en Boiler Room Berlin zijn getuige van zijn onoverwinnelijke talenten en nu lanceert deze anonieme producer en performer zijn zwaard naar Kozzmozz, klaar om het publiek aan te vallen met een killer live set die groots zal klinken op ons befaamde soundsystem.

 

En uiteraard is ook Kr!z weer van de partij. Hij is nu al meer dan 10 jaar Kozzmozz resident maar hij is zoveel meer dan dat en kan makkelijk zijn plaats innemen tussen de grote, internationale headliners. Hij heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de meer sombere, hardere en rauwe sound in techno. In 2007 startte hij zijn  eigen label 'Token' en wist het al snel uit te bouwen tot een vaste waarde in de hedendaagse scene met tijdloze en krachtige techno. Zijn Token label nights zijn een groot succes met memorabele nachten in zowel Berlijn (Berghain & Tresor), Brussel (Fuse), Shanghai als Londen, Rotterdam en Zuid-Amerika.

 

We beginnen de avond met onze andere resident Spacid. Naast het manoeuveren van het Kozzmozz spaceship naar nieuwe en onverkende terreinen op iedere editie, kan je hem regelmatig aan het werk horen op verschillende andere parties en festivals over het hele land. Hij promoot al techno sinds het begin van de jaren ’90 maar pint zich nooit vast op één stijl. Hij is iemand die ‘outside the box’ denkt en je in verschillende sferen kan brengen. Zijn creatieve touch is enkel van hemzelf en nooit een goedkope copie. Zowel zijn eerbied voor het verleden als zijn zoektocht naar vernieuwing vinden hun weerslag in zijn dj-sets. Zijn dorst naar vernieuwing wordt in de verf gezet door zijn passie voor muziek en dat houdt hem scherp.

 

Vervoeg ons op deze nieuwe trip doorheen de altijd maar uitdeinende diepten van ons techno universum! 


Advertentie
Party Tips