Agenda

Kozzmozz: The Ongoing Portal

Kozzmozz: The Ongoing Portal
Info:
Datum: zaterdag 18 juni 2016
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: Techno
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 16,00
Deurprijs: € 20,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Deze keer worden de visuals op Planet K gestuurd door artificiële intelligentie wat wil zeggen dat ze zullen morphen en twisten in het moment naar gelang de beat en sfeer. En zo zet Kozzmozz zijn missies naar de toekomst verder met buitengewone audio-visuele ervaringen van buitenaards niveau.

 

Deze ervaringen zal uiteraard volledig steunen op de beste techno-beats van het moment en worden het publiek deze keer gebracht door twee internationale gasten die uiterst relevant zijn in de techno wereld van vandaag. Zij krijgen de nodige support van onze eigen K residents.

 

Onze eerste gast komt uit de hoogdagen van de Amerikaanse Midwest rave scene uit de jaren ’90. DVS1 ontpopte zich van daaruit al snel tot een dj. met een torenhoge reputatie gebaseerd op zijn veelzijdige talenten, aanstekelijke energie en fysische kracht achter de decks. Als resident van Berlijn’s befaamde Berghain / Panorama Bar, brengt hij dansvloeren van de beste en meest prestigieuze venues ter wereld in beroering terwijl hij constant zijn eigen grenzen verlegt en daarbij op heel ontvankelijke wijze reageert op de energie van het publiek. Zijn pure aanpak van ‘sound’ is zijn persoonlijk kanaal om een moment in de tijd vast te leggen en het is van daaruit dat hij de elektronische scene in zijn thuisstad Minneapolis heeft gevormd –door het organiseren van illegale warehouse parties tot eigenaar zijn van zijn eigen club en het runnen van zijn eigen studio en labels. Nadat  zijn eerste, eigen releases verschenen op labels als Klockworks en Transmat, werd hij bij een breder publiek bekend. Dit creëerde meteen ook een heleboel fans voor zijn eigen imprints. HUSH is het platform voor DVS1’s liefde voor diepe, puristische techno met alleen zijn eigen muziek. Mistress Recordings reflecteert dan weer zijn brede smaak waarop deze aan beats en ritme verslaafde dj. zijn geheime wapens voorstelt en die raken aan alle uithoeken van de dansvloer en daarbuiten. De combinatie van een rijke muzikale kennis, ongeëvenaard enthousiasme en een vinyl collectie van meer dan 30.000 platen, maken van DVS1 één van de meest uitgesproken verdedigers van de echte waarden van de underground.

 

 

Robert Hood heeft weinig introductie nodig. Hij is mede-oprichter van de legendarische groep Underground Resistance als ‘Minister of Information’ met ‘Mad’ Mike Banks & Jeff Mills en zijn seminale werken op Jeff Mill‘s Axis en zijn eigen M-Plant imprint bereidden de weg voor een golf van ontmanteld minimalisme op de dansvloer dat voor een groot deel de richting van techno bepaalde vanaf het einde van de jaren ’90 tot vandaag. Robert Hood maakt minimale Detroit techno met de nadruk op ‘soul’ en experimenteren in plaats van opvallen en populair zijn. Hij is terug te vinden op Metroplex, Jeff Mill’s Axis label evenals Patrick Pulsinger’s Cheap label, Peacefrog en meer recent Mu­sic Man en Dekmantel. Daarnaast runt hij ook nog steeds zijn eigen M-Plant imprint waarop hij het grootste deel van zijn solo materiaal uitbrengt. Het label vierde zijn 20ste verjaardag in 2014. En dan hebben we het nog niet eens over zijn andere aliassen gehad: Floorplan, Monobox, The Vision, etc. „M-Plant is wat ik altijd heb willen horen: het meest elementaire, gestripte en ruwe geluid. Enkel drums, baslijnen en funky grooves en alleen wat absoluut noodzakelijk is om mensen aan het bewegen te krijgen. Ik begon dit als een wetenschap te benaderen, de kunst om mensen hun heupen te doen bewegen terwijl je hun hart, geest en ziel aanspreekt. Het is een ritmisch techno geluid dat zich rechtstreeks naar het hart richt.”

 

En dan hebben we Kr!z. Hij is nu al meer dan een decennium onze Kozzmozz resident maar hij is zoveel meer dan dat en kan zich gerust meten met de vele internationale gasten die op Kozzmozz al de revue zijn gepasseerd. Kr!z heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de meer sombere, donkere en rauwe kant van techno. In 2007 vond hij dat er te veel goede muziek van zijn favoriete artiesten was die nooit deftig werd uitgebracht en startte hij zijn eigen label 'Token'. Hij slaagde er heel snel in om met het label een vaste waarde in het techno landschap te worden met tijdloze en krachtige releases. Tijdens de voorbije 9 jaar, bracht Token platen en remixen uit van onder andere Inigo Kennedy, Phase, Luke Slater, James Ruskin, Marcel Dettmann, Blawan, Surgeon, Ben Klock, Oscar Mulero & Peter Van Hoesen. Ook zijn Token label nights zijn een groot success en strijken neer over de hele wereld met hoogtepunten in Berlin (Berghain & Tresor), Brussel (Fuse), Shanghai, Londen, Rotterdam en meer.

 

De avond wordt vervolledigd met onze andere resident Spacid van wie een Podcast en interview verschenen in de vorige, Nederlandstalige DJ Magazine. Naast het manoeuvreren van het Kozzmozz ruimteveer naar nieuwe en onontgonnen gebieden, kan je hem ook regelmatig op verschillende festivals en clubs over het hele land en daarbuiten vinden.

 

Zoals eerder gezegd zullen alle ritmes geproduceerd door deze sound meesters perfect afgestemd worden op de visuele algoritmes van Planet K zodat er een ‘out of this world’ sfeer wordt gecreëerd.

 

Step through the portal with us and fly into the ongoing methamorphing of beats and images for a true Paradygm Shift!

 


Advertentie
Party Tips