Agenda

Kozzmozz: The Void

Kozzmozz: The Void
Info:
Datum: zaterdag 5 november 2016
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: ArtCube
Plaats: Gent - België
Stijlen: Techno
Aanvang: 22:30
Einde: 07:00
Voorverkoop: € 23,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Line-up:
 
DS7: Tommy Four Seven
  Slam (Live act)
  Kr!z
  Spacid
  Drumcell
 
DS9: ROD
  Keith Carnal
  Zenker Brothers

Voor de 21ste verjaardag gaat Kozzmozz verder dan ze ooit geweest zijn ... naar ‘The Void’, voorbij alle melkwegen en sterrenstelsels  ... naar het einde van de oneindigheid waar er niets meer is en de beat van ons hart zich volledig kan afstellen op de beats van techno. Want voor wie in techno gelooft, worden diepe ruimte-dromen waar ...

 

Kozzmozz strijkt hiervoor neer op de Artcube basis met twee verblindende zalen vol lichtende techno voorbeelden. Die brengen er de sounds van de toekomst waarop het publiek zich compleet kan verliezen en alle gedachten en zorgen zullen verdwijnen.

 

 

De eerste planeet DS7 wordt naar deze bijzondere staat van bewustzijn gevoerd door vier internationale gasten waarvan er twee live optreden en onze vertrouwde residents.

 

Nu Slam's Soma label klaar staat om het 25ste jaar in hun epische reis te starten, hoef je maar even naar hun releases te kijken om te begrijpen waarom ze al zo lang en zo stevig op de voorgrond van alle muzikale evoluties staan. Protagonisten vanaf dag één en nog altijd in de voorhoede zijn de vooruitstrevende techno producers van Slam die met hun recentste compilatie ‘Transmissions: Glasgow’ nog maar eens hun toewijding aan de toekomst tentoonspreiden. Nadat ze één van hun fijnste werken ooit presenteerden met hun 5de album 'Reverse Proceed', blijft dit legendarische duo aantonen waarom zij een belangrijke rol vervullen in de hedendaagse elektronische muziek scene. Meer recent nog met een remix van labelgenoot Clouds' ‘Complete Control’, een ware bom die werd opgevolgd door het grootse 'Make You Move' op hun eigen Paragraph track series. Het is dan ook geen wonder dat 2016 één van de beste jaren ooit is in de sprankelende carrière van deze dynamische dj’s met gigs in zowat alle leidinggevende instituties als  Berghain, Cocoon, Concrete, Fabric, Sub Club en vele anderen. We zijn dan ook heel blij dat zij ons ruimteveer zullen aanvoeren op deze bijzondere reis, vooral omdat ze exclusief voor ons een complete live-set zullen brengen!

 

De Brit Tommy Four Seven woont nu in Berlijn waar hij zich gevestigd heeft als één van de voortrekkers van de hedendaagse techno scene met releases op labels als CLR, Electric Deluxe en Stroboscopic Artefacts. Hij runt ook het 47 label met events onder dezelfde naam en is de helft van het experimentele duo ‘These Hidden Hands’. Zijn groeiende erkenning als remixer zorgde er voor dat hij werk van onder meer Perc, Truss, Emika, Eomac, Oscar Mulero en Lucy onder handen mocht nemen. 47 begon als terugkerend event in Berlijn’s Arena club maar groeide al snel uit tot een serie die ook buiten de landsgrenzen als Parijs en Amsterdam neerstrak. Veel gasten op de events worden ook gevraagd om een bijdrage te leveren aan de gelauwerde ‘Various Artists’ compilaties op het label. Hij is een dj. die het publiek steevast naar hogere regionen van bewustzijn voert, die staat waarin er geen plaats meer is voor logische gedachten.

 

Uit Los Angeles verwelkomen we Drumcell, oprichter van Droid Recordings en mede-oprichter van Droid Behavior. Hij maakt lawaaierige sounds en organsieert die soms in semi herkenbare patronen. Hij verkent en ontdekt de analoge wereld evenzeer als de digitale om beide uiteindelijk samen te brengen in zijn eigen, rauwe, uitdagende en hypnotiserende stijl. Hij wordt beïnvloed door een breed spectrum aan muziek, science fiction en machines en ontwikkelde een verslaving aan analoge synthese die zich vertaald in onafgebroken experimenten in de studio op zoek naar nieuwe, geestesverruimende sounds. Hij is één van de meest esoterische artiesten uit Nood-Amerika waarbij zijn geluid alle genre beperkingen overstijgt en allesbehalve conventionele techno is. Hij is een artiest die volledig in Kozzmozz’ ruimte-traject past.

 

Vril verscheen schijnbaar uit het niets, uit stof en zonder bang, in de techno scene met releases op Giegling. Zijn muziek maakte zo’n mooi geluid dat het direct een plaats vond in Marcel Dettmann’s selectie voor zijn ‘Conducted’ CD en op Ostgut’s release planning. Zijn sound is een zoektocht naar een oneindige beweging die een energie exploreert die nooit stopt. Wanneerje in zijn groove belandt, straalt die zo hard dat ze je nooit meer loslaat. De verhalen over zijn live-sets op plaatsen als Fusion festival en Berghain hebben één ding gemeen en dat is dat het zowel een euforische als energetische reis doorheen geluid was. Zijn recente release op Delsin wordt lovend onthaald en overal gedraaid terwijl zijn lang verwachte debuut album‘Torus’ opnieuw enkele grote verrassingen bevatte. Let there be light indeed.  

Wie dezer dagen ook snelller dan het licht voortbeweegt, is onze resident Kr!z. Recente releases op zijn geprezen Token label komen van Sigha, Oscar Mulero en een re-release van Steve Rachmad’s Scorp alias. Ondertussen maakte Kr!z zijn dj-debuut in Noord-Amerika met gigs in bekende clubs als Stereo Montreal, Output New York en Technostate LA. De zomer bracht hem ook naar vele festivals en clubs doorheen Europa: van Tomorrowland tot 4every1 in Madrid, van Nitsa tot Oval Space in Londen en vele anderen daartussen.

Onze andere resident Spacid blijft nog steeds aan de top van het techno circuit door constante evolutie. Hij brengt zijn sounds bij crowds over het hele land. Op Kozzmozz is hij nog steeds op zijn best.

We zullen nog verder afdalen in het ‘niets’ op Planet DS9 waar niet minder dan vier uiterst snel rijzende sterren aan het techno firmanent op het programma staan.

ROD is het nieuwe alter-ego van de uit Rotterdam afkomstige Benny Rodrigues. Hij ontwikkelde deze alias om een duidelijke muzikale identiteit voor zijn techno releases te creëren. Zijn meteen lovend onthaalde debuut release ‘Malmok’ kwam uit op Ben Klock’s Klockworks label en was de start van een vruchtvolle discografie met nog meer gelauwerde tracks op grote labels als Chris Liebing’s CLR Recordings, Richie Hawtin’s M_nus Recordings en Adam Beyer's Drumcode Records. Naast zijn eigen produkties, vezorgde ROD ook een heleboel  ‘trademark ROD’ herwerkingen van techno klassiekers als ‘Slam- Positive Education’ (Soma) en Carl Craig's '69- Poi Et Pas' (Planet E) om er maar enkele te noemen. Hij is echter vooral gekend voor zijn diep geaarde dj-sets die hem naar zowat alle techno-hotspots ter wereld leiden, inclusief de iconische Berghain in Berlijn. Dit alles, gecombineerrd met zijn geprezen RODnacht events in Rotterdam, plaatsen ROD in de absolute top van de nieuwe generatie techno artiesten.

Het was slechts een kwestie van tijd vooraleer deze twee artiesten en broers hun creativiteit zouden bundelen en beginnen samenwerken. In 2007 starten de Zenker Brothers met enkele jeugdvrienden hun label Ilian Tape als platform voor hun eigen produkties en in 2012 begonnen ze met hun befaamde B2B sets. Met roots in de geschiedenis van Detroit en Techno maar ook House, Dub, Rap en Breakbeats, slaagden deze twee broers er in om een duidelijk, eigen handelsmerk uit te bouwen en dit via produceren maar ook via een heel eigen manier om hun label te runnen met veel geduld en een stevige basis. Naast het focussen op Ilian Tape, brachten ze ook tracks uit op onder meer Tresor en Marcel Fengler’s IMF imprint. In 2015 brachten ze hun eerste album ‘Immersion’ op de markt als logische volgende stap in het volgen van hun passie. Kijk uit voor hun set want ze zijn zo heet als meteroriet.

 

Keith Carnal is één van de belangrijkste, opkomende talenten op het vlak van rauwe techno op dit moment. Zijn uiterst kwalitatieve produkties als ‘Analysis’, ‘Prospect’ en zijn  grootste hit ‘Untold’ – allen uitgebracht op AFFIN Recordings – worden gedraaid door de grootsten op aarde. Zijn stijl wordt getypeerd door een combinatie van aanstekelijke melodieën met energieke, underground vibes: ruw maar niet vlak en vooral innoverend. Of zoals Keith het met zijn eigen woorden zegt: „Techno is iets dat je enkel begrijpt als je het echt hebt meegemaakt. Het gaat over jezelf verliezen, samenkomen en loslaten en dat allemaal in één nacht. Voor mij bevat techno alle emoties, of het nu blijdschap, verdriet of zelfs kwaadheid is. Techno is voor mij meer dan enkel het maken en spelen van tracks, het is een taal die woorden, verschillen en ras overstijgt – het is de onuitgesproken taal van éénheid.”

 

De laatste space commander op deze reis naar het ‘niets’ is Stanislav Tolkachev. Hij is een techno pionier uit Oekraïne. Zijn produkties worden beïnvloed door zowel de klassieke sound van Detroit als de schuine minimalistische tendensen uit Berlijn. Zijn focus ligt op het experimenteren met texturen en psychedelische sounds, inspiratie halend uit veel verschillende bronnen. Je vindt zijn muziek op heel wat labels als M_Rec, Semantica, MORD en Geophone.

 

Laat ons dus allemaal samenkomen en alles overwinnen in de kosmische ‘void’ die op deze nieuwe editie van Kozzmozz gecreëerd zal worden. En we zullen die allemaal samen creëren!


Advertentie
Party Tips