Agenda

Lagoa: We're back!

Lagoa: We're back!
Info:
Datum: zaterdag 14 januari 2017
Organisatie: Sunshine Promotions
Locatie: Lagoa
Plaats: Menen - Belgie
Stijlen: House, Techno
Aanvang: 23:00
Einde: 07:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 20,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Line-up:
Reboot
Joyhauser

België kan zich opmaken voor de terugkeer van één van de bekendste clubs die het land ooit heeft gekend. De Lagoa club in West-Vlaanderen werd heel snel één van de grootste club instituties nadat ze hun deuren openden in 1990. En nu zijn ze terug! Ze zullen jullie opnieuw impressionante en vooruitstrevende line-ups brengen van ‘underground electronic music’ met namen die jullie allemaal willen horen, naast snel rijzende nieuwe talenten. De launch vindt plaats op zaterdag 14 januari en is de perfecte reflectie van datgene waar je je iedere maand aan mag verwachten. De eerste editie featuret  namen als Reboot, Amelie Lens, Joyhauser en Endove. Get ready to feel the bass and dance to the beat!

Toen Lagoa in 1990 de deuren opende was het voornamelijk een dagclub, open op zondag. Met 3 dansvloeren, 4 bars en twee compleet uitgeruste zalen, was het één van de grootste clubs van het land. Na een paar jaar werd het een nachtclub. Lagoa heeft één van de meest geavanceerde sound-systems in Europa en je kan het geluid van de club gemakkelijk vergelijken met dat van de bekende Duitse clubs, het is zonder twijfel één van hun grootste troeven. Daarnaast beschikt de club ook over intelligente lichtinstallaties die nog altijd vooruit zijn op hun tijd.

Rond de eeuwwisseling was Lagoa op zijn hoogtepunt en trokken ze ieder weekend zo’n 3.000 clubbers aan. Hun reputatie reikte tot ver buiten de landsgrenzen en doorheen de internationale dj-wereld. Onder leiding van de residents DJ H.S. en Frank Biazzi, werd een lijst van nationale en internationale zwaargewichten uitgenodigd om u tegen te zeggen: Len Faki, Green Velvet, Jeff Mills, Oxia, Deetron, Charlotte de Witte, Ben Sims, Marco Bailey Luke Slater, Gary Beck, Dimitri Andreas, James Ruskin, Mark Broom, DJ Rush, Secret Cinema, Jack de Marseille, Technasia, Ken Ishii, Miss Yetti, Redhead, Joey Beltram, Robert Armani, Trish, Pierre, Robert Armani, John Dahlback, Fred Nasen, Miss Djax, Terence Fixmer, DJ Ghost, Stanny Franssen, Tom Hades, T-Quest, Tomaz, Psychogene,  ... Omdat de sfeer er zo buitengewoon was, trokken ze ook clubbers aan uit Frankrijk, Duitsland en zelfs de UK.

Een paar jaar later, onderging de Lagoa club hetzelfde lot als dat van de meeste Belgische clubs. De bezoekersaantallen vielen terug en velen moesten zelfs hun deuren sluiten.  Lagoa hield stand door minder vaak open te zijn en met minder volk. Bepaalde avonden als de retro avonden of die met de hardere stijlen, herinnerden aan de gloriedagen en kenden nog steeds een speciale sfeer. Het lijkt er op alsof het tij nu aan het keren is want op verschillende plaatsen in het land, zijn clubs hun posities aan het heroveren en geven ze jongeren opnieuw de tijd van hun leven.

En ook Lagoa staat klaar om zijn reputatie opnieuw te claimen en zich in de strijd te gooien als weleer.  Ze gaan daarvoor vooruitstrevende line-ups programmeren met namen die op dit moment wereldwijd furore maken op de dansvloer.  Lagoa kan nog steeds prat gaan op het beste sound-system van het land, het soort van sound waarmee je de bassen voelt van in de tippen van je tenen tot in de haren in je nek. Het soort van sound waarop het gewoon onmogelijk is niet te dansen. Die sound die de avonden in Lagoa tot de beste avonden uit maakte en de sfeer compleet uitzinnig!

Bereid je er dan ook maar op voor om opnieuw van je sokken geblazen te worden en dit door de beste dj’s ter wereld. Voor hun eerste avond, hebben ze gekozen voor een eerste klasse line-up met Reboot als eerste headliner. Hij is één van de voortrekkers van de ‘new sound of Frankfurt’ en creëerde een monsterhit met ‘Caminando’, een nummer dat de dansvloer keer op keer doet ontploffen, of het nu in Ibiza of op Cirque Magique is. Na releases op heel wat van de meest leidinggevende labels als Cocoon, Defected, SeiEsDrum, Moon Harbour, Cadenza, Sci-Tech, …  runt hij nu ook zijn eigen Noon Records en speelt over de hele wereld. Tweede headliner is Amelie Lens, één van de snelst rijzende talenten uit eigen land met bookings van Berlijn tot Vietnam en van Tomorrowland tot Dour. Ze werd door het Pan-Pot duo gevraagd mee te werken aan hun Second State label na haar soliede debuut EP ‘Exhale’ op het Italiaanse Lyase label. ‘Exhale’ is ook de naam van haar succesvolle techno avonden in de Hasseltse Labyrinth club.  Endove zal de lokale eer verdedigen als resident van het techno-concept Ohm.  Joyhauser is één van de sleutelartiesten achter het FloorFiller collectief  en label en zeker een naam om naar uit te kijken in de nabije toekomst!  

Toekomstgericht, kwalitatief, edgy, beroemd, …  zijn slechts enkele adjectieven die steeds van toepassing zullen zijn op de artiesten die deel zullen uitmaken van de nieuwe en verbeterde Lagoa line-ups. Enkel voor de liefhebbers van de beste, underground beats!


Advertentie
Party Tips