Agenda

Legacy Festival

Legacy Festival
Info:
Datum: zaterdag 21 juni 2014
Organisatie: Bonzai
Locatie: Recreatiedomein Zilvermeer
Plaats: Mol - Belgie
Stijlen: 80s, 90s, Disco, Early Rave, House, New Beat, New Wave, Trance
Aanvang: 13:00
Einde: 00:00
Voorverkoop: € 39,00
Deurprijs: € 45,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Line-up:
 
Back to Basics: Gee (MC)
  Dave Lambert
  Philip
  Double Pleasure
 
Bonzai: Yves Deruyter
  Bountyhunter
  Franky Jones
  Franky Kloeck
  Bonzai All Stars (Live act)
  DJ Ghost
  Zolex
  M.I.K.E.
 
New Wave & \'80\'s: Radical G
 
The Sound of Belgium: CJ Bolland
  Sven van Hees
  Marko
  Jan van Biesen
  Eric B
  Airwave
 
\'90\'s: Pat Krimson
  2Unlimited (Live act)
  Mike Thompson
  Snap!
  2 Fabiola

Op zaterdag 21 juni strijkt een gloednieuw festival neer aan het prachtige strand van het Zilvermeer in Mol. Het wordt een festival voor al wie zijn jeugd beleefde in de jaren ’80 en ’90. Een volwaardig festival met niet minder dan 6 stages en meer dan 50 artiesten. Daarbij een heleboel grote headliners als Anne Clarke, SNAP!, 2Unlimited, Bonzai All Stars, CJ Bolland, The Neon Judgement en vele anderen.

 

Dat ons land een rijke muziekgeschiedenis heeft, is een feit. Dat onze eigen muziek uit de jaren tachtig en negentig de laatste jaren weer volop in de kijker staat ook.  Maar, tot op vandaag, was er nog geen enkel festival dat zich uitsluitend op deze muziek toespitste. Daar komt nu dus verandering in.

 

Legacy Festival wordt een dag-festival dat om 13u00 begint en om 24u. eindigt. Een festival aan het water tussen het groen, met de voeten in het zand voor het ultieme vakantie / festival gevoel. Wie wenst kan er een echte vakantie van maken en één of meerdere nachten op de aangrenzende camping verblijven. Het wordt bovendien een betaalbaar festival met tickets aan 39 Euro in voorverkoop en ook de drankprijzen zullen democratisch zijn.

 

Toch zal je kunnen rekenen op een uiterst kwalitatieve invulling zowel op productioneel als muzikaal niveau. Wat de muzikale invulling betreft worden niet minder dan 6 stages opgetrokken.

 

Op de ‘Blue Stage’ gaan we terug naar de jaren ’90 met verschillende main stream live-acts en dj’s. Als je het op de radio hebt gehoord, zal het op de ‘Blue Stage’ worden gedraaid. Live-werk komt er van 2 Fabiola, 2Unlimited en SNAP! We’ve got the power indeed! Daarnaast dj’s als Pat Krimson, Mike Thompson, DJ Wout en vele anderen.

 

Op de ‘Purple Stage’ gaan we nog verder in de tijd en kan je de jaren ’80 herbeleven. Opnieuw met grote live-acts maar deze keer uit de new beat, new wave en EBM periode. Grote headliner hier is Anne Clarke wiens ‘Sleeper in Metropolis’ bij velen nog steeds een favoriet is. Maar ook veel werk van eigen bodem als The Neon Judgement, A Split Second en Fatal Error dat naar aanloop van dit festival ook met een nieuwe single ‘Angel’s Arms’ uitpakt. De live-bands worden afgewisseld met grote dj’s als Patrick Codenys van Front 242, Radical G, Stefan Wuyts en Dirk Da Davo.

 

Op de ‘Bonzai Retro’ stage komen de ‘usual suspects’ van het label aan bod. Die namen die jaren lang het mooie weer maakten in de Belgische clubs en de internationale dance-charts. De parties van Bonzai in de Hasseltse Ethias Arena trokken de voorbije twee jaar op zich al 5.000 party-people per editie aan en lagen mee aan de basis van Legacy. Absolute headliners hier zijn de drijvende krachten achter het imperium: Bonzai All Stars, tevens headliners op massa events als Back to the ‘90’s en Tomorrowland. Daarnaast nog veel meer toppers als M.I.K.E./Push Live, Yves Deruyter, DJ Ghost, DJ Fire, Franky Jones en meer.

 

De ‘Orange Stage’ wordt het platform van ‘The Sound of Belgium’. De mega hit film over het ontstaan en de evolutie van de Belgische elektronische muziekscene die mee zorgde voor de immense heropleving van de jaren ’80 en ’90 in ons land. Na vertoningen in de bekendste zalen en clubs van het land, ook uitgezonden op Canvas en nu vertaald naar een event stage met de meest legendarische Belgische producers en dj’s. We denken aan CJ Bolland, Sven van Hees, Frank De Wulf, Airwave, Eric B, Marko en de lijst gaat verder ...

 

Op de ‘Yellow Stage’ verwelkomen we ‘Back to Basicz’, het concept dat een residentie heeft in één van België’s meest legendarische discotheken La Rocca. Hier mag je kwalitatieve top nummers verwachten uit de jaren ’90 met een knipoog naar de jaren ’00. De meesters op deze stage zijn onder meer Dave Lambert, Philip en Den Hetrix. Classy people on a classy beach!

 

In de ‘Cocktail Cabana’ tenslotte zullen veteranen Marc Van Baelen en DJ Steel house & disco klassiekers brengen op Discotheque. Je zal er kunnen shaken met een lekkere cocktail in de hand.

 

Er zal gezorgd worden voor zoveel mogelijk comfort met extra aandacht voor de aankleding en decoratie. Legacy Festival kan enkel worden betreden als je ouder bent dan 18 en er worden geen uitzonderingen gemaakt  ( ook niet als je begeleid bent door een volwassene).

 

Legacy Festival, get ready to relive Belgium’s electronic music legacy!


Advertentie
Party Tips