Agenda

Mayday Holland

Mayday Holland
Info:
Datum: zaterdag 24 september 2011
Locatie: Klokgebouw
Plaats: Eindhoven - Nederland
Stijlen: Techhouse, Techno
Aanvang: 22:00
Einde: 07:00
Voorverkoop: € 35,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar

 

Op 24 september maakt Mayday, de moeder aller raves, haar debuut in Nederland. In het Klokgebouw in Eindhoven worden in drie zalen duizenden ravers verwend met het beste dat techno en tech-house te bieden hebben door Joris Voorn, Josh Wink, Len Faki, Steve Bug, Nic Fanciulli, Butch, André Galluzzi, Davide Squillace, Amir, Matthias Tanzmann, Steve Rachmad, The Advent (live), Lauhaus, Boris Werner, De Man Zonder Schaduw, Edwin Oosterwal en Estafête (Estroe, Lin, Monica Electronica). Kaarten kosten 35 euro (ex. fee) en zijn vanaf nu te koop, via maydayholland.nl, en bij alle Primera shops.

 

Begin jaren ’90, net na de val van de muur, was techno in Berlijn de soundtrack van de jeugd en Mayday bleek het juiste feest, op het juiste moment, op de juiste plaats. Techno was niet politiek en daarom van iedereen en voor iedereen. Het was het geluid van de vrijheid.

Mayday is het in de radiotelefonie gebruikelijke signaal voor noodgevallen. De eerste editie van Mayday in 1991 werd dan ook uit nood geboren: het was een benefietfeest om DT64 te redden, een van de eerste techno radiostations. Het achterliggende idee was om in een grote zaal met een fantastisch soundsystem mensen de magie van house en techno te laten beleven. De reddingsactie mocht niet baten, DT64 ging ten onder, maar de moeder aller raves was geschapen.

De invloed van Mayday op de hedendaagse dance scene valt niet te onderschatten. Door haar vooruitstrevende karakter op het gebied van zowel muziek als thema’s en decoratie heeft het event aan de basis gestaan van grote carrières en baanbrekende muziekstromingen. Jeff ‘The Wizard’ Mills is al sinds het begin bij het event betrokken: “Ik ben er trots op om de evolutie van Mayday vanaf het begin te hebben meegemaakt. Het event is van grote invloed geweest op mij en vele andere dj’s en producers over de hele wereld.”

Onlangs vierde Mayday haar 20e jubileum. Het event wordt inmiddels ook georganiseerd in Polen, Wit-Rusland en Rusland (Moskou en Sint-Petersburg).

Het Klokgebouw in Eindhoven is als ideale rave-locatie bij uitstek geschikt voor Mayday. Het rijksmonument in de ‘verboden stad’ van Philips werd vroeger gebruikt om bakeliet te vervaardigen en biedt nu ruimte aan zo’n 9.000 bezoekers, verdeeld over drie geweldige zalen. Houd de website en de Mayday Holland Facebook in de gaten voor updates.

Mayday Holland

Datum: 24 september 2011

Locatie: Klokgebouw, Eindhoven

Tijd: 22:00 – 07:00

Line-up:
Joris Voorn, Josh Wink, Len Faki, Steve Bug, Nic Fanciulli, Butch, André Galluzzi, Davide Squillace, Amir,Matthias Tanzmann, Steve Rachmad, The Advent (live), Lauhaus, Boris Werner, De Man Zonder Schaduw, Edwin Oosterwal en Estafête (Estroe, Lin, Monica Electronica)

www.maydayholland.nl / www.facebook.nl/maydayholland 

 

 


Advertentie
Party Tips