Agenda

PEEP

PEEP
Info:
Datum: zaterdag 19 april 2014
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: House
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 19,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Peep staat voor Positieve & Exceptionele Elektronische Pleziertjes. En met plezier bedoelen we dat dit de muziek is waar we van houden en die ons blij maakt.  Elektronisch als in house, house en nog meer house music, de beste house die je kan vinden! Exceptioneel in die zin dat er een unieke vibe en sfeer wordt gecreëerd door allemaal samen op een universele beat te dansen. En dat is uiteraard positief en geeft ons een boost aan energie, de hele nacht lang, die nog vele dagen nazindert.

 

Onze eerste grote headliner is één van de meest progressieve producers uit de house scene, namelijk Âme die het genre met hun vele produkties over het hele house spectrum constant heruitvinden en herdefiniëren. Als een vast onderdeel van het gelauwerde Innervisions collectief uit Berlijn (met Dixon), tekenden ze de laatste jaren niet alleen een heleboel grote hits op het label, maar verbazen ze hun fans ook iedere keer met hun eigen uitmuntende releases op labels als Sonar Kollektiv, Ostgut Ton en Innervisions uiteraard. Ze brachten compilaties uit voor Resident Advisor en Fabric en headlinen de beste events en clubs over de hele wereld. Kristian Beyer en Frank Wiedemann produceren alle Âme tracks samen maar delen hun tour schedule op waarbij Kristian de dj-sets verzorgt en Frank de live-acts voor zijn rekening neemt. Een live-act van Âme is vrij uniek in België en wordt beschouwd als één van de sterkste en meest bijzondere ter wereld. Getuige hiervan zijn de eerste en tweede plaats die Âme binnenrijfde in de Top 20 van beste live-acts op Resident Advisor. De live is zwevend en emotioneel en niet zonder een vleugje prog house. Op en neer springend achter zijn flikkerende machines, laat Wiedemann fantastische sounds op het publiek los: Afrikaanse gezangen, jazzy orgels, kosmische synthesizers, beklemmende vocalen en meer. Met tracks als “Howling” in zijn repertoire, ben je verzekerd van een aantal kippevel momenten. Je zal ze van dichtbij kunnen ervaren op Peep!

 

Onze tweede internationale gast is ook niet van de minste en één van de grootste nieuwkomers van het moment in de vorm van Ten Walls. Hij mag dan nog maar twee EP’s hebben uitgebracht, beiden bevatten 3 nummers die één voor één pareltjes zijn en uiterst innovatieve meesterwerken. Ze leverden hem dan ook meteen een grote schare fans op. De eerste ‘Gotham EP’ kwam uit op het hierboven reeds vernoemde Innervisions label en werd uitgeroepen tot tweede beste track van 2013 in Groove Magazine. Het was ook de meest gecharte single uit 2013 op Resident Advisor. Zijn tweede release, de ‘Requiem EP’ op het gerespecteerde Life & Death label uit Italië, was opnieuw een grote hit op dansvloeren over de hele wereld en bereikte de welbegeerde nummer 1 spot op Beatport. Je mag je dus voorbereiden op nog een extreem krachtige live-act die je gegarandeerd in hart en ziel zal raken.

 

En dan houdt het nog niet op want ook onze derde gast is een hele grote naam en is dat al heel lang. Uiterst productief en altijd rusteloos, is Gerd – de man die zich even veel thuis voelt in het schrijven van lounge (als Literon), klassieke house bangers (als NY Stomp) als dat hij door Chicago beïnvloedde nummers op de wereld loslaat (as Geeeman) of zelfs diepere adepten onder zijn eigen naam. Hij doet dit op zijn eigen betrouwbare 4Lux label alsook Clone, Aus, Rejected en vele anderen. Zijn veelzijdigheid in de studio maken van hem een veelgevraagde remixer. Zo nam hij onder meer al tracks onder handen van Romanthony, George FitzGerald, Alden Tyrell, Martin Landsky en Marc Romboy. Overal staan mensen te springen om een stukje van de magie te mogen beleven die zoveel seminale nummers voortbracht. Hij speelde al in alle grote clubs van Europa en is populairder dan ooit. Zijn remix van “Child” werd vorig jaar één van de tracks van het jaar. Hij is een uiterst begaafde dj en we zijn er van overtuigd dat hij de pannen van het dak zal spelen wanneer hij de controle over de decks overneemt.

 

Drie super talenten op één line-up! We hebben het gevoel dat dit de sterkste line-up is die we jullie tot nu toe hebben voorgeschoteld en we hopen dat jullie daar hetzelfde over denken.

 

Naast de internationale helden, verwelkomen we graag opkomend talent Bafana uit Gent. Hij is één van de drijvende krachten achter het ultra coole Alpha concept en draait al geregeld op events doorheen heel Europa.

 

Onze resident Spacid vervolledigt de line-up en zal ons tonen waar zijn liefde voor house precies voor staat. Hij vormt daarvoor een team met Dimitri Andreas die na vele releases op labels als Music man, Systematic, Kling Klong, … zopas een EP uitbracht op het gerenommeerde Get Physical label uit Berlijn ( met Igor Vicente). Spacid en Dimitri zijn beiden niet alleen uitstekende dj’s maar ook nog eens goede vrienden en die dubbele chemie zal ongetwijfeld te voelen zijn op de dansvloer!

 

House music all night long for those who like positive and exceptional electronic

pleasures!


Advertentie
Party Tips