Agenda

Pollerwiesen Opening

Pollerwiesen Opening
Info:
Datum: zondag 19 april 2015
Organisatie: Pollerwiesen
Locatie: Jugendpark
Plaats: Keulen - Duitsland
Stijlen: Minimal Techno, Techhouse, Techno
Aanvang: 12:00
Einde: 22:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 18,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Gelukkig heeft de winterstop voor de PollerWiesen vrienden dit jaar niet al te lang geduurd. De PollerWiesen WinterCruise  bood immers een indoor alternatief om aan de post zomer party verveling te ontsnappen. Na de laatste PollerWiesen open air in augustus 2014 kunnen we nu uitkijken naar de PollerWiesen Opening op 19 april 2015 in het Keulse Jugendpark. Met het motto van dit jaar "New Generation" beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de jarenlange PollerWiesen geschiedenis. We kunnen niet wachten!

Omdat we nooit van tevoren weten of de weergoden ons gunstig gezind zullen zijn, heeft het PollerWiesen team opnieuw vier data (zie boven) ingepland, zodat het spektakel op z’n laatst op 10 mei kan plaatsvinden; hopelijk onder de beste weersomstandigheden en met een stralende zon. De eerste gecontracteerde dj's kunnen we nu, aan het begin van de meteorologische lente, al aankondigen. En bij wie tovert het horen van deze namen niet meteen een brede lach op het gezicht?

Bijvoorbeeld bij de twee boegbeelden uit de Berlijnse Berghain club: Marcel Dettmann en Ben Klock, dé internationaal gevierde dj-ambassadeurs  van een geluid dat niet alleen de geschiedenis van Berlijn tijdens de afgelopen decennia treffend schetst, maar de stad ook tot het Mekka van de internationale party gemeenschap maakte. Een vleugje techno heeft in Keulen nooit gestoord, tenslotte is de Domstad zelf een bolwerk van elektronische geluiden.

PollerWiesen importeerde ook uit Spanje een kei bij uitstek: Maceo Plex. Zijn jarenlange ervaring en uniek gevoel voor de sound van het moment, maken hem tot een uitzonderlijk kunstenaar. Met zijn vele remixen en eigen producties heeft hij de clubsound in de afgelopen jaren mede vormgegeven: een tech house sound met de allerbeste emotie.

Wie dit jaar ook voor vuurwerk in de PollerWiesen line-up kan zorgen,  is de Grand Dame van de techno en house scene Nina Kraviz. Met haar compromisloze producties en dj-sets heeft ze in de afgelopen jaren voor heel wat ophef gezorgd. Ze bewees op indrukwekkende wijze dat ze een uitstekende dj met de juiste houding is: of het nu techno, Chicago house of acid is - Nina draait het allemaal als de beste!

Mathias Kaden van de Freude Am Tanzen familie uit Jena is een oude bekende van PollerWiesen. Een uitzonderlijk talent en een graag geziene gast in Keulen, die door zijn energieke sets zelfs de meest terughoudende dansers van hun barkruk op de dansvloer weet te krijgen. Er is nauwelijks een andere dj die het vak zo goed onder de knie heeft als Mathias Kaden: hij levert steevast een aanhoudende groove met veel percussie elementen en echte vinyl-dj skills!

De (bijna) lokale helden van Andhim staan naast de reeds gecontracteerde kunstenaars op het programma voor de PollerWiesen Opening 2015. Het duo, voor de helft afkomstig uit de Domstad, reist ondertussen de hele wereld rond. Met een flinke portie  humor, unieke producties én opzwepende dj-talenten zullen ze ook nu weer het Keulse Jugendpark weten te betoveren.

In de komende weken zal PollerWiesen nog meer dj’s en live-acts voor de line-up van dit jaar bekendmaken. Maar de trouwe PollerWiesen Community weet nu al dat het zowiezo niet uitmaakt welke datum het zal worden en welke dj’s er uiteindelijk zullen spelen: de PollerWiesen Opening is absoluut niet te missen - en de line-up is altijd geweldig!


Advertentie
Party Tips