Agenda

Retro Acid

Retro Acid
Info:
Datum: zaterdag 15 februari 2014
Organisatie: Kozzmozz
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: Acidtechno, Hardcore, House
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 19,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Retro-Acid is Kozzmozz' tweede oudste concept en legt zich toe op de baanbrekende sounds van de befaamde Roland TB-303 bas machine. Het blijft dé party bij uitstek waar alle fervente acid fans bij één komen om samen het acid geluid te vieren. Meer dan 25 jaar na de uitvinding, blijft de 303 een grote invloed uitoefenen op de hedendaagse elektronische muziek. Acid is duidelijk nog steeds razend populair en na meer dan 15 jaar is ook het Retro Acid concept levendiger dan ooit.

 

Acid House ontstond in 1987 op het moment dat belangrijke house-producers de legendarische Roland TB-303 bass machine begonnen te gebruiken. Acid House wordt gekarakteriseerd door de TB-303's acid baslijnen en een 4/4 beat, die psychedelische effecten teweegbrengen te vergelijken met de effecten van LSD, ook gekend als acid en zo kreeg het genre zijn naam. Vanaf dat moment is Acid niet meer weg te denken uit de elektronische muziek en het verovert eerst de UK en dan de rest van de wereld met heel wat produkties en labels, ook in techno kringen en later zelfs de hardcore en hard tek scenes. Retro Acid vertegenwoordigt de hele geschiedenis, te beginnen met de vroege acid house sounds en evoluerend naar de hardere en meer recente vormen naarmate de nacht vordert.

 

Resident Spacid zal de avond naar goede gewoonte inleiden met echte acid house klassiekers zodat jullie goed opgewarmd worden voor de (internationale) gasten.

 

Hij wordt opgevolgd door Slam, die door Mixmag Magazine werden genomineerd als ‘Greatest dance act of all times’ en die al meer dan 25 jaar in het vak zitten. 22 jaar daarvan zijn ze de drijvende krachten achter het uitmuntende Soma label en draaien ze op de beste en grootste dansvloeren over de hele wereld. Ze verrasten ons met een fantastische techno set op Kozzmozz’ laatste verjaardag en wij zijn ervan overtuigd dat ze ons ook van onze sokken zullen blazen met een speciale acid house set voor Retro Acid.

 

Daarna is het de beurt aan Adam X, afkomstig uit New York maar sinds enkele jaren inwoner van Oost Berlijn. Hij lanceerde de Sonic Groove platenzaak in 1997 in New York met Frankie Bones. Die werd later ook een welbekend acid techno label met dezelfde naam. Op dit moment runt Adam nog twee andere projecten onder de naam Traversable Wormhole & ADMX-71. Hij zal het tempo ongetwijfeld wat opdrijven met een echte acid techno set.

 

En zo zal hij de dansvloer klaarstomen voor Man at Arms Live vs Sorgenkint. Deze twee ‘partners in crime’ runnen het fameuze Acid Tracks label en de succesvolle Acid Warz events. In 2013 releasten ze het ‘Best of the First Decade’ album op hun eigen label. Ze kennen elkaar als geen ander en headlinen de grootste raves in Duitsland als Mayday, Nature One, Q Base en vele anderen. Deze keer zullen ze jullie zenuwstelsels aanvallen in de meer ‘intieme’ setting van de Vooruit!

 

En we blijven hoger en sneller gaan met A-Tek vs Bion-X die de avond zullen eindigen met acid core. Jong en geweldig, mochten deze gasten al aantreden op events als The Qontinent, Elements festival en maken ze deel uit van de DDM en  Kweetniewatt Soundsystems.

 

Van Acid House over Acid Techno tot Hardcore Acid, Retro Acid brengt het jullie allemaal op één avond, met een grote smile van begin tot einde!


Advertentie
Party Tips