Agenda

Silo invites Deetron

Silo invites Deetron
Info:
Datum: zaterdag 28 december 2013
Organisatie: Silo
Locatie: The Wild Gallery
Plaats: Brussel - Belgie
Stijlen: House, Techhouse, Techno
Aanvang: 23:00
Einde: 07:00
Voorverkoop: € 12,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Voor het derde en laatste luik in hun herfst/winter programmatie 2013 slaagt Silo er nog maar eens in een exceptionele locatie op de kop te tikken. De “Wild Gallery” werd gebouwd in 1902 in ware “art deco” stijl en is opnieuw een post industriëel gebouw met karakter. Deze zaal is wild als wit en ook helemaal wit zodat je er je verbeelding helemaal los kan in laten  ..

De perfecte venue voor een winterse party, ook al hopen we dat het buiten niet helemaal wit zal zien zodat jullie ons veilig kunnen bereiken. Silo vindt dat die laatste zaterdag van het jaar altijd iets magisch heeft en een Silo party heeft, zoals de laatste twee edities opnieuw bewezen, altijd al iets magisch. Ontsnap de gebruikelijke Oudejaarsdrukte voor dubbele magie en kom het einde van weer een fantastisch jaar met ons vieren .... met een sessie die zowel house, techno als bass covert.

Voor dit speciale pre Oudejaarsfestijn heeft Silo twee bijzondere internationale artiesten op het programma staan.

Eerst en vooral de Zwitserse dj en producer Deetron die momenteel heel Europa afreist in het kader van een tour rond zijn  nieuwe album ‘Music over Matter’, uitgebracht op het Belgische Music Man label. De tour ging van start in Londens meest bekende Fabric club.  ‘Music over Matter’ is een album dat de focus helemaal op de muziek legt en niet op de sociale networking en stage designs erachter. Door de muziek voor zichzelf te laten spreken, spreekt Deetron de harten en zielen aan van zij die houden van tijdloze elektronische muziek. Hij werkt voor de eerste keer ook met vocalen wat een extra dimensie geeft aan de warme techno met Detroit invloeden die we van hem al kennen. Daarbovenop bevat het album ook vele samenwerkingen met andere grote namen van het moment als Seth Troxler, Ripperton en Fritz Kalkbrenner. En aangezien de muziek voor zichzelf laten spreken ook één van de basisprincipes van Silo is, lijkt dit een perfecte samenwerking! Meer info over Deetron en stukjes uit zijn nieuwe album kan je vinden in de interviews die verschenen op Traxsource.com, Ibiza-voice.com en DJBroadcast.net. Geniet!

Aan het begin van dit jaar George Fitzgerald door BBC Radio 1 gevraagd een 2 uur durende set te maken voor hun “Future Stars of 2013” essential mix serie. In dit voorbije jaar wist hij die voorspelling helemaal waar te maken. Hij had al een hele reeks prachtige tracks uit op labels als Hotflush en Aus Music maar met het nummer “I can tell (by the way you move)” op Domino scoorde hij pas echt goed. Het werd een underground hit die over de hele wereld wordt gedraaid. Daarnaast runt hij zijn eigen Man Make Music label. Hij combineert de warme melodieën van garage en house met de stevige drumpatronen van techno en dubstep. Een toekomstige ster om in de gaten te houden!

De internationale gasten krijgen de volle steun van grote talenten uit eigen land zoals Red D die er eveneens voor bekend staat op geweldige wijze vele stijlen te kunnen combineren en Silo resident Cœur die nog eens een team zal vormen met Nathan Oye van Brüxsel Jardin, na het grote succes van hun gezamelijke set op de editie in Leuven!


Advertentie
Party Tips