Agenda

Star Warz presents Critical Music

Star Warz presents Critical Music
Info:
Datum: zaterdag 4 oktober 2014
Organisatie: Mr. M & One87
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgiƫ
Stijlen: Drum & Bass
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 19,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Star Warz blijft zich profileren als één van de best gesmaakte Drum ‘n’ Bass concepten ter wereld. Star Warz had al bijna alle opkomende en gevestigde artiesten en labels uit de scene op bezoek en het is één van de partners van Tomorrowland sinds dag één. We bekomen juist van twee onvergetelijke dagen op ’10 Years Tomorrowland’ waar we een ’20 Years of Metalheadz’ stage hostten met artiesten als Goldie, Ed Rush & Optical, Dillinja, Sub Focus en vele anderen.

 

En een greep uit nog enkele van de vele legendarische Star Warz parties: alle Metalheadz avonden, 20 Years of Ram records, 15 Years of Virus Recordings & Soul:ution, 10 Years of Exit Records, 10 Years of Shogun Audio en zo gaat de lijst verder. Stuk voor stuk buitengewone avonden die in de geschiedenis boeken van Drum ‘n’ Bass gegrift staan. En nu is Star Warz het verkoren event voor een Critical Music night.

Opgericht door Drum ‘n’ Bass visionair Kasra in 2002, in een kamertje in Noord London, ontpopte de Critical Music naam zich sindsdien tot één van de meest succesvolle, onafhankelijke platenlabels uit de UK. Gegroeid uit de toewijding om alleen maar de beste muziek die de scene te bieden heeft, uit te brengen, is Critical nu één van de meest gerespecteerde elektronische dance muziek labels geworden. Een voedingsbodem voor nieuw talent, brengen zij de nieuwste breaks en beats van artiesten als Enei, Foreign Concept, Break, Rockwell, Sabre, Stray, Cyantific, Marcus Intalex, S.P.Y, Calibre, Total Science en vele anderen. Ze hebben fans over de hele wereld en blijven zichzelf constant heruitvinden. Ze vestigden recent een nog stevigere reputatie met het exclusief tekenen van twee van ‘s werelds meest getalenteerde producers, Rusland’s Enei en Brighton’s Foreign Concept.

Maar Critical is meer dan een platenlabel, het emporium omvat ook hoog gewaardeerde club avonden met een residentie in Londens befaamde Fabric club, naast de Critical tour nights over de hele wereld. Met alle bekende gezichten uit de wereld van Drum ‘n’ Bass, kan je er van op aan dat elk Critical event geprogrammeerd wordt tot in de perfectie en zo grote hordes fans aantrekt.

In 2012 vierde Critical Music 10 met bas gevulde, muzikale jaren met een reeks label-avonden. Datzelfde jaar werd Kasra’s Fabric Live 62 mix album uitgebracht onder luid gejuich. En nu lijkt 2014 het jaar voor Kasra, zowel als DJ als label-manager van één van de meest inspirerende imprints in de dance muziek van vandaag. Het Critical tijdperk is nog maar net begonnen en we zijn dan ook meer dan blij hen op Star Warz te mogen ontvangen. Zeker aangezien Kasra heel wat van het fijnste talent op het label naar Gent brengt.

Na de vele schitterende releases die Mefjus al uithad op Bad Taste, Disturbed, Trust in Music, Citrus, Tilt, Mindtech, Ammunition Recordings & Neosignal, tekende Kasra hem als volwaardig lid van de Critical Music crew in 2012. Eerst met een samenwerking tussen Mefjus & Enei, gevolgd door één met de labelbaas zelf vorig jaar. Na deze pareltjes kwamen twee solo-producties: ‘The Contemporary’ en ‘Hello World’ EP’s.  Mefjus is nu ook een vaak terugkerende gast op de Critical events over de hele wereld en we zijn verheugd dat hij er ook op deze bij zal zijn.

 

Rusland’s nummer 1 producer/DJ, Enei, bracht zijn debuutalbum ‘Machines’, uit op Critical in 2012. Zijn muziek wordt ondersteund door Goldie, London Elektricity, Bailey, DJ Hype, Andy C, Kasra, … en met een steeds drukker dj-schema, kan je er vanop aan dat hij één van de meest beloftevolle producers van het moment is. Check daarvoor ook zijn andere producties op Critical, inclusief samenwerkingen met Foreign Concept, Spectrasoul & opnieuw Kasra zelf. Enei, Critical Music, standaard!

 

Ivy Lab ontstond in 2011 toen Sabre, Stray en Halogenix besloten hun talenten te bundelen. Het begon als 3 vrienden die samen beats maakten maar al snel werd duidelijk dat er heel wat potentieel was voor meer. De track ‘Oblique’ bevestigde de kracht van de coalitie van mocht meteen rekenen op de steun van de meest gevierde labels en dj’s van het moment.

En dan hebben we naast deze vier Critical zwaargewichten ook nog een heel speciale gast. Niemand minder dan Optical zal ons op dit nieuwe Star Warz avontuur vergezellen. Optical, Ed Rush’ partner in Virus Recordings, brengt ons een exclusieve, klassieke Virus set. Bereid je erop voor om terug in de tijd gekatapulteerd te worden door één van de beste artiesten aller tijden!

En ook resident One87 heeft al tracks uit op Critical. Hij zal zijn label-maten ontvangen op die special manier die we van hem kennen, deze keer bijgestaan door België’s vooraanstaande MC Mush. 

 

Nog meer MC power komt er van MC Mota en nieuwer talent wordt deze keer vertegenwoordigd door Tesla and Identy. 

 

Star Warz at its best, as usual !

 


Advertentie
Party Tips