Agenda

Star Warz presents RAM Records

Star Warz presents RAM Records
Info:
Datum: vrijdag 19 december 2014
Organisatie: Mr. M & One87
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: Drum & Bass
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 19,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Star Warz is hét event dat door alle grootste Drum ‘n’ Bass labels ter wereld steevast wordt uitgekozen om er hun talenten in België te komen voorstellen. Het is ook Tomorrowland ‘s uitverkoren event om Drum ‘n’ Bass te vertegenwooordigen op ’s werelds beste festival.  We denken dat dit genoeg zegt over de kwaliteit van onze parties ...

 

Mocht je de Metalheadz nights, 20 Years of Ram records, 15 Years of Virus Recordings & Soul:ution, 10 Years of Exit Records, 10 Years of Shogun Audio en meer gemist hebben, dan wordt het meer dan tijd dat je je naar onze volgende editie begeeft. Die zal op vrijdag 19 december plaatsvinden met het machtige RAM Records.  Als je wel al eens naar een Star Warz event geweest bent, dan weten we dat we je niet meer moeten overtuigen van onze hoge standaarden ...

 

Ram Records werd in 1992 opgericht door Andy C en Ant Miles en werd meteen koploper van een genre dat toen zelfs nog niet eens bestond. Vanaf dat moment speelden ze een dominante rol in de gehele ontwikkeling van Drum ‘n’ Bass. Nu meer dan 20 jaar verder is RAM niet alleen voortrekker op het vlak van Drum ‘n’ Bass maar elektronische muziek in het geheel. RAM artiesten headlinen de vele multi-genre line-ups op de beste events ter wereld. En hun output, ook al is die nog steeds gebaseerd op 170BPM, is een mooie reflectie van de gezonde toestand waarin de hedendaagse dance scene verkeert: grenzen vervagen, regels worden gebroken en de vele smaken en facetten blijven zich versmelten en muteren ...  Doorheen dit alles blijft één ding vast staan … RAM blijft leider in alle evoluties.

 

En nu zal RAM ook deze nieuwe editie van Star Warz leiden. We hadden de label-baas al een paar keer over de vloer dus koos hij er deze keer voor om zijn beste talenten van het moment kennis te laten maken met de Star Warz madness.

 

Voor Drum ‘n’ Bass fans over de hele wereld zijn de namen Calyx en TeeBee synoniem met hoge kwaliteit en perfect gebeeldhouwde muziek. Zoals Michelangelo prachtige beelden ontdekte in blokken steen, zo ontdekten Calyx en TeeBee de essentie van D&B in hun studio materiaal.  Toekomstgericht en met evenveel integriteit als energie, heeft hun muziek al 15 jaar lang een grote impact op de scene en hun album ‘All or Nothing’ op RAM Records is één van de meest gelauwerde albums van de laatste jaren.

 

Met zijn getattoeëerde Drum ‘n’ Bass knokkels en zijn ongenadig harde producties, vertegenwoordigt Audio de echte geest van het genre als geen ander: compromieloos, inherent aan de underground en weigerend om spelletjes te spelen. Deze artiest zijn ijver, creativiteit en zelfvoldoening genereert een massa aan respect vanuit alle uithoeken van de wereld. 4 albums, vele 12” en meer dan 15 jaar grensverleggende avonturen verder, blijft Gareth Greenall een voortrekker van de sound. Na twee schitterende albums op Virus, maakt hij nu deel uit van de vaste crew van RAM.

 

David Franks, beter gekend als Frankee, maakt deel uit van de nieuwe lichting producers in de scene. Hij mag dan voor velen een nieuw gezicht zijn, zijn geschiedenis beslaat ondertussen ook al meer dan een decennium van toewijding en harde labeur. Hij kwam voor het eerst in aanraking met Drum ‘n’ Bass via zijn broer op 13 jarige leeftijd. Na verschillende Ep’s op RAM’s zuster label Program, werd hij nu ook getekend op RAM en we kijken er naar uit dit nieuwe talent te ontdekken.

 

Hun zelf gekozen MC’s LX One & MC 2SHY die tevens vaste waarden zijn in Fabric en op de Metalheadz avonden, zullen je de lyrics om de oren smijten. Met de volle support van Star Warz resident One87, en zijn eigen MC Mush en lokale talenten Cedex & Underground & Invid, staat Star Warz weer helemaal klaar om het publiek van hun sokken te blazen!


Advertentie
Party Tips