Agenda

Star Warz presents Virus Recordings

Star Warz presents Virus Recordings
Info:
Datum: vrijdag 18 december 2015
Organisatie: Mr. M & One87
Locatie: Kunstencentrum Vooruit
Plaats: Gent - Belgie
Stijlen: Drum & Bass
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Deurprijs: € 19,00
Leeftijd: vanaf 16 jaar

Star Warz vierde zopas hun 15de verjaardag. 15 jaar vol leidinggevende Drum ‘n’ Bass artiesten, 15 jaar met ontelbare label-nights, 15 jaar van buitengewone breaks & baslijnen, 15 jaar waarin de Vooruit keer op keer in lichterlaaie werd gezet. De eerste, internationale artiest die Star Warz ooit over de vloer had, was de grootse Ed Rush en nu is hij terug. Niet alleen met een exclusieve showcase van zijn Virus Recordings label maar ook om zijn  nieuwste album met Optical ‘No Cure’ te komen voorstellen.

 

Virus Recordings is zonder enige twijfel één van de meest geliefde Drum ‘n’ Bass labels ter wereld. Het brengt genre definiërende muziek uit sinds 1998 en is het label dat het genre ‘neuro-funk’ deed ontstaan: de meest gewaagde en donkerste breaks die de grenzen van Drum ‘n’ Bass hebben verlegd naar plaatsen waar andere labels zich niet durfden te wagen. Het werd opgericht door Ed Rush & Optical voor hun gezamelijke producties en werd de thuishaven voor verschillende EP’s en later het mythische album ‘Wormhole’. Toen dat immense debuut album op de nietsvermoedende scene werd losgelaten, creërden Ed Rush & Optical letterlijk een reeks compleet, nieuwe regels waarmee men in Drum ‘n’ Bass succes kan oogsten: neem een reeks tracks die de grote spelers op dat moment te ‘edgy’ vinden om uit te brengen, voeg er je eigen label en een snuifje vastberadenheid aan toe en je krijgt wat nog steeds beschouwd wordt als de beste Drum ‘n’ Bass LP ooit!

Ed Rush & Optical brachten na Wormhole nog verschillende enthousiast onthaalde albums uit: ‘The Creeps’, ‘Original Doctor Shade’ en het prachtige semi-live project ‘Chameleon’, elk met hun eigen individuele stijl en persoonlijkheid. In 2009 kwamen ze met een vijfde album op de proppen: ‘Travel The Galaxy’ een project dat hun status van echte meesters in hun vak bevestigde en voor velen hun beste werk sinds Wormhole was.

 

En nu heeft het duo hun laatste album ‘No Cure’ klaar. Een album dat de lang verhoopte nieuwe injectie van klassieke Virus future funk combineert met hedendaagse productietechnieken en waar iedereen opnieuw bijzonder moeilijk kan aan weerstaan. We zijn dan ook zeer fier deel te mogen uitmaken van de wereldwijde tour waarmee deze twee grootheden hun nieuwste sounds aan het publiek gaan voorstellen.


Advertentie
Party Tips