Agenda

TOFFLER presents DUSKY

TOFFLER presents DUSKY
Info:
Datum: vrijdag 14 februari 2014
Locatie: Toffler
Plaats: Rotterdam - Nederland
Stijlen: House, Techno
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 10,00
Deurprijs: € 15,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Rechtstreeks uit het nachtleven van Londen ontvangt TOFFLER op vrijdag 14 februari het muzikale duo Dusky! Een naam die zich inmiddels ontwikkeld heeft tot synoniem voor UK house en techno. Inmiddels hebben zij de internationale dansvloeren veroverd en hun plek in de underground house scene geclaimd.

Beïnvloed door klassiek en jazz tot avant-garde elektronische muziek zijn de heren van Dusky niet vies van andere muziekgenres. Hun diverse geluid is verenigd door hetzelfde doel dat het duo voor ogen heeft: het componeren van elektronische muziek met diepte, soul en originaliteit. Hoe eenvoudig het schrijven van elegante en orkestrale stukken voor piano hen afgaat, zo enthousiast schudden zij jackin’ house en techno grooves uit de mouw.


In 2013 verzamelde de crème de la crème van de UK house scene zich tijdens London’s Ministry of Sound voor de jaarlijkse Best of British Awards georganiseerd door DJ MAG. Met genomineerde artiesten als Ben Pearce, Disclosure, Mr. G en Paul Woolford werd het duo Dusky verkozen tot ‘Best Producer(s) of 2013’. Eén van hun bekendere releases is toch wel de remix voor Justin Martin, uitgebracht op Dirtybird.

Youtube – ‘Justin Martin – Don’t Go (Dusky Remix)’

http://www.youtube.com/watch?v=ANP_BkWVkLI

 

Hun tracks worden niet zonder reden grijs gedraaid door artiesten als Pete Tong, MJ Cole, Dubfire, Sasha en Laurent Garnier. Legende Pete Tong schept regelmatig op over Dusky tijdens zijn ‘BBC Radio 1’ show en regelmatig komt hun kenmerkende sound langs op het urban fenomeen ‘Rinse FM’.

Soundcloud – ‘Dusky – Radio 1 Essential Mix’

https://soundcloud.com/duskymusic/dusky-radio-1-essential-mix

 

Ondersteunde acts voor deze avond zijn terugkerende gezichten Seethrough en MASRO. Seethrough mocht eerder al plaatsnemen in de DJ booth naast Shadow Child en Todd Edwards. Ook opende hij eerder al een van de BR4U avonden van Benny Rodrigues. Deze artiest is van vele markten thuis en zal de avond openen met zijn verfijnde muzieksmaak. Geboren en getogen Rotterdammer MASRO  draaide eerder al warm voor MANIK en onlangs tijdens het 2-jarig bestaan voor Skream. Dit keer aan hem de eervolle taak om de avond af te sluiten na Dusky.

 

Trek je dansschoenen maar weer uit de kast en feest vrijdag 14 februari liefdevol op de diepgaande ritmes van Dusky tijdens TOFFLER PRESENTS DUSKY!


Advertentie
Party Tips