Agenda

TOFFLER PRESENTS SPEEDY J

TOFFLER PRESENTS SPEEDY J
Info:
Datum: zaterdag 15 november 2014
Locatie: Toffler
Plaats: Rotterdam - Nederland
Stijlen:
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 15,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Line-up:
Speedy J

Rotterdammer en Electric Deluxe labelbaas Speedy J komt zaterdag 15 november naar TOFFLER voor een 5-uur durende set! Dat belooft nu al een zinderende avond te worden.

LINE UP ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Speedy J [Electric Deluxe, NL] 5 Hour Set

TOFFLER PRESENTS ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Samen met Laurent Garnier, Aphex Twin en Richie Hawtin heeft de Rotterdammer Speedy J het technogenre sinds 1991 helpen definiëren, nadat het net was ontsnapt uit Detroit. Sinds het begin van de jaren ’90 bracht deze man al tracks uit op labels als Plus 8, Novamute en Warp. Na zijn eerste twee albums ‘G Spot’ uit 1993 en ‘Ginger’ uit 1995 ontwikkelde techno zich tot een dominerende kracht op vele dansvloeren wereldwijd, maar Speedy J, ook wel bekend als Jochem Paap, koos er echter voor om andere wegen in te slaan. Zo liet de muziektovenaar op zijn albums ‘Public Energy No. 1’ uit 1997 en ‘A Shocking Hobby’ uit 2000 een veel harmonieuzere vorm van techno horen. Speedy J is niet in een hokje te stoppen en blijft zich ontwikkelen. Hij heeft gedurende de jaren dan ook verschillende samenwerkingen volbracht met video-artiesten en filmmakers, dat resulteerde in ‘Umfeld’, een audiovisuele trip die de standaard heeft gevormd voor velen surround sound componisten. In 2008 besluit Speedy J zijn label Elextric Deluxe gestalte te geven, dat inmiddels is uitgegroeid tot een platform voor verschillende artiesten binnen het technogenre. Naast releases van diverse vooruitstrevende artiesten worden er sinds 2009 ook maandelijkse podcasts uitgebracht en host Electrix Deluxe zelf regelmatig grote events.

YouTube – ‘Speedy J – Red Shift [Electric Deluxe]’
http://www.youtube.com/watch?v=5PGbhnE5iZI 

In 2013 ging Speedy J de samenwerking aan met DJ, producer en baas van het Stroboscopic Artefacts label Lucy dat resulteerde in het project ‘Zeitgeber’ waarmee ze een veelgeprezen debuutalbum uitbrachten. Ook als DJ is Speedy J momenteel drukker dan ooit. Zo vormt hij samen met Chris Liebing het immens populaire duo ‘Collabs 3000’ en treed hij ook solo als Speedy J nog steeds op op in de meest belangrijke clubs en festivals over de hele wereld. 

Soundcloud – ‘CLR Podcast 217 - Speedy J’
https://soundcloud.com/jochempaap/clr-podcast-217-speedy-j

Dit belooft nu al een legendarische thuiswedstrijd in de tunnel te worden voor Speedy J tijdens TOFFLER PRESENTS SPEEDY J (ELECTRIC DELUXE, NL) 5 HOUR SET!

https://www.facebook.com/events/303288059857664

Advertentie
Party Tips