Agenda

TOFFLER PRESENTS Todd Terry(X-MIX Recordings, USA)

TOFFLER PRESENTS Todd Terry(X-MIX Recordings, USA)
Info:
Datum: zaterdag 16 juli 2016
Locatie: Toffler
Plaats: Rotterdam - Nederland
Stijlen: House, Techhouse
Aanvang: 23:00
Einde: 06:00
Voorverkoop: € 10,00
Deurprijs: € 15,00
Leeftijd: vanaf 18 jaar

De voor een grammy genomineerde Todd Terry komt op bezoek in onze Rotterdamse tunnel! Deze house legende is al sinds het einde van de jaren ‘80 actief in de scène en bracht tijdens zijn carrière vele klassieke house platen uit als ‘Jumpin’, ‘House Is A Feeling’ en ‘Jazz Anthem’.

 

Toen Todd Terry voor het eerst Europese dance platen ontdekte, werd hij letterlijk overdonderd. In die tijd was hij zelf al druk bezig met zijn carrière achter de draaitafels en tijdens het luisteren van de Europese house muziek hoorde hij iets anders dan hij gewend was. Hij besloot zijn eigen house platen te maken die mensen in zijn stad New York maar niet wilden begrijpen. In Engeland ontdekte men echter al snel zijn kwaliteiten en de Todd Terry sound was geboren. In 1988 drong Todd Terry door in Engeland en de rest van Europa en zijn bekendheid trok uiteindelijk door terug tot zijn vaderland de Verenigde Staten. Met zijn spraakmakende klassieke underground tracks als ‘A Day In The Life’ en ‘Weekend’ worden zijn producties als baanbrekend beschouwd en deze worden vandaag de dag nog volop gedraaid. Ook remixte hij in 1995 de plaat ‘Missing’ van Everything But The Girl die een regelrechte wereldwijde hit werd.

 

Youtube: ‘Todd Terry – A Day In Life’
www.youtube.com/watch?v=XEfgHVrJqSQ

 

Met ruim twee decennia aan ervaring is Todd ‘the god’ Terry een van de ‘s werelds meest gevierde artiesten en nog steeds geldt hij als een van de boegbeelden voor de hedendaagse house scene. Zijn tracks worden vandaag de dag dan ook regelmatig in een nieuw jasje gegoten in de vorm van remixes. Ook bracht Todd naast zijn releases zeer erkentelijke compilaties uit voor o.a. Strictly Rhythm, Defected en Ministry Of Sound.

 

Soundcloud: ‘Ministry Of Sound – Todd Terry Guest Mix’

www.soundcloud.com/ministryofsound/todd-terry-guestmix-our-house-is-your-house

 

Wil jij de levende house legende ‘Todd the God’ aan het werk zien? Zorg dan dat je er zaterdag 16 juli bijbent in de tunnel tijdens TOFFLER PRESENTS TODD TERRY (X-MIX PRODUCTIONS, USA) waarbij ook Michel de Hey en The Haze erbij zullen zijn om de avond compleet te maken!


Advertentie
Party Tips