Agenda

Voltage Festival

Voltage Festival
Info:
Datum: zaterdag 29 juli 2017
Locatie: nog niet bekend
Plaats: nog niet bekend - nog niet bekend
Stijlen: House, Minimal, Minimal Techno, Techno
Aanvang: 13:00
Einde: 23:00
Voorverkoop: € 29,00
Line-up:
Extrawelt (Live act)
Jon Gaiser (Live act)
Deltano
Goldfox
Monoloc
Fur Coat
Ode Maen
Matador (Live act)
Massaar
La Fleur
Pilose
Amyn (Live act)
UVB
Ansome (Live act)
Charlton

Met een nominatie voor ‘Beste Breakthrough Festival’ op de Red Bull Elektropedia Awards op zak en gehost op één van de meest unieke stages in de festivalwereld, is Voltage Festival helemaal klaar om zich met deze derde editie bij de grotere spelers van het land te plaatsen. Voor het eerst zal Voltage Festival, dat plaatsvindt op de machtige Transfo site in Zwevegem, twee volwaardige festivaldagen aanbieden. Je kan er zowel op zaterdag 29 als zondag 30 juli terecht voor twee volwaardige stages met een vooruitstrevende programmatie waarop zowel internationale kleppers als beloftevol nieuw talent zal worden aangeboden.

 

Voltage Festival is een productie van Ohm VZW, een team gevormd door eventmanagers, Dj’s/producers, geluid en lichttechnici en een grafisch ontwerper. Sinds 2012 is de organisatie met een 8-tal succesvolle events per jaar niet meer weg te denken uit de wereld van de elektronische muziek . Voor het festival liet Ohm hun oog vallen op de indrukwekkende gewezen elektriciteitscentrale, Transfo, in het West-Vlaamse Zwevegem. Een plek die door zijn uitstraling, geschiedenis en karakter bij heel wat mensen tot de verbeelding spreekt. Zo werd Transfo in 2014 opgemerkt door Eén voor de opnames van de wel bekende serie Bevergem die daar integraal werd opgenomen.

Een uitverkochte eerste editie vulde het terrein met meer dan 1000 bezoekers. Er bestond geen twijfel over, het startschot van Voltage Festival was zoals de vakpers Fuzz Magazine het beschreef “een voltreffer in het kwadraat“. In 2016 groeiden ze verder uit tot een festival met internationale allure en bezoekers uit vijf verschillende landen. De drie pijlers bleven dezelfde. Ten eerste, uitpakken met een origineel programma; ten tweede: met audiovisuele elementen en kunst een totaalbeleving creëren en ten derde: inspelen op het unieke karakter en de industriële sfeer van de locatie waarmee ze zich duidelijk onderscheiden van de ontelbare weides en recreatiedomeinen.

 

Voltage 2017 zal terug vertrouwd aanvoelen, maar toch op veel vlakken zo anders zijn. Na twee jaar worden ze beschouwd als één van de meest beloftevolle festivals die recent zijn opgestart. De tijd is aangebroken om dit te gaan verzilveren. Eerst en vooral gaan ze voor twee volle festivaldagen. De preparty op vrijdag wordt vervangen door een volwaardige tweede dag op zondag. Daarnaast gaan ze niet meer door tot vier uur ’s nachts maar zal je telkens van 13u tot 23u. kunnen dansen. De oppervlakte van het festival wordt verkleind en het aantal stages wordt teruggeschroefd van vier naar twee. De mainstage wordt wel een aanzienlijk stuk groter. Die mainstage, onder het elektriciteitsnet, wordt dan ook de blikvanger van dit jaar. In 2016 werd hij nog met groot succes geïntroduceerd én meteen gebombardeerd tot één van de meest unieke stages in de festivalwereld.

Dit jaar worden de stages gehost door graag geziene concepten als Ohm zelf, Rimbu, het Duitse From Another Mind en Cultus, een side project van Ohm dat zich meer focust op house. De eerste headliner werd bekend gemaakt via een unieke game op Instagram.  En zo werd de toon van Voltage Festival meteen gezet: een event waar de binding met het publiek centraal staat!  Ondertussen is het volledige programma bekend en voor de kenners is het er één om duimen en vingers bij af te likken. Publiekslievelingen als Extrawelt van Sven Väth’s Cocoon familie of John Gaiser en Matador van Richie Hawtin’s M-nus label en bovendien, alle drie volledig LIVE naast heel wat gekende en minder gekende pareltjes uit eigen en buitenland.

Verwacht je aan nog meer spectaculaire en unieke troeven! Combineer dit met de mooie programmatie en het staat buiten kijf: Voltage 2017 wordt een voltreffer zonder voorgaande. Je lkan de volledige line-up hieronder vinden. De voorverkoop ging vorige maand van start en een eerste wave tickets vloog als zoete broodjes de deur uit. De tweede wave loopt nu op volle toeren, koop je ticket en laat de anticipatie naar Voltage 2017 beginnen! 

 

◥ Saturday - 29.07.17


ϟ Anode hosted by RIMBU
138 (live), Ansome & Ossian (live), Ayarcana, Charlton, Phara, TWAN, UVB

ϟ Turbine hosted by CultUS
Deltano, Endove, Fur Coat, Konna, La Fleur, Vaal◥ Sunday - 30.07.17


ϟ Anode hosted by Ohm
AMyn (live), Extrawelt (live), Jon Gaiser (live), Goldfox, Matador (live), Ode Maen & Massaar, Pilose

ϟ Turbine hosted by From Another Mind
A. Brehme b2b Border One, Kobosil, Monoloc , Ryan James Ford, SHDW & Obscure Shape, Somewhen (live)


Advertentie
Party Tips