Agenda

Zodiak Commune - Queensday Festival

Zodiak Commune - Queensday Festival
Info:
Datum: vrijdag 30 april 2010
Organisatie: Zodiak Commune
Locatie: Kennedyplein
Plaats: Eindhoven - Nederland
Stijlen: Acid, Acidtechno, Techno, Tekno
Aanvang: 12:00
Einde: 23:00
Entree: Gratis!
Zodiak Commune’s Queensday Festival 2010 verhuist naar het Kennedyplein
 
Zodiak Commune laat haar trouwe achterban ook na de afgelopen tumultueuze weken niet in de steek met Koninginnedag. De strijd om het Lichtplein is helaas verloren, maar met de alternatieve locatie op het Kennedyplein wordt de roep om Dance tijdens Koninginnedag dit jaar toch gehoord. En dat terwijl het college van burgemeester en wethouders het aanbod van Dance podia in de stad juist fors wilde beperken. Een goed excuus voor Zodiak Commune om dit jaar toch nog stevig uit te pakken met Koninginnedag!
 
Op 8 februari 2010 moest de Eindhovense Acid en Techno organisatie uit de krant vernemen dat het evenementenbeleid rondom Koninginnedag dusdanig was aangepast dat het jaarlijkse festival op het Lichtplein moest wijken voor een multicultureel programma. De organisatie zou door deze eenzijdige besluitvorming slechts tien weken voor het evenement haar vertrouwde plekje kwijt te raken, zonder zicht op alternatieve locaties. De daaropvolgende weken stonden dan ook in het teken van een fel media offensief en een petitie die inmiddels door zo’n 6,500 mensen getekend is, terwijl ook vanuit diverse politieke partijen steeds meer steun kwam tegen deze zeer late en uitermate slecht gecommuniceerde beleidsverandering. Even leek de dialoog met de gemeente alsnog geopend te worden en een aangepaste programmering voor Zodiak Commune op het Lichtplein bespreekbaar te zijn, maar uiteindelijk werd ook hier een stokje voor gestoken door bezwaren van omwonenden en een geluidslimiet die bijgesteld werd naar een schamele 90dB. Na veel wikken en wegen werd uiteindelijk de mogelijkheid geboden om het Queensday Festival naar het Kennedyplein te verplaatsen – aan de buszijde van het Centraal Station en slechts op 500 meter van de tunnel waar Dommelvallei huishoudt met PACT. Voor Zodiak Commune was dit het moment om voor het publiek te kiezen, de blijkbaar zinloze strijd tegen het schrappen van het evenement op het Lichtplein op te geven en te beginnen met het opzetten van een minstens zo heftig Queensday Festival op het Kennedyplein.
 
Zo is dit jaar op 30 april het Kennedyplein in Eindhoven het decor voor Zodiak Commune’s Queensday Festival. De opzet zal uiteraard anders zijn dan het vertrouwde Oranjefestijn op het Lichtplein, maar de programmering voor het Zodiak Commune podium blijft geheel intact. Naast het traditionele Koninginnedag defilé van de resident DJ’s van Zodiak Commune maken dit jaar maar liefst drie Franse underground legendes hun debuut op het Queensday Festival. Zo reizen twee live acts van het roemruchte Franse Epsylonn Soundsystem af naar de Lichtstad; Acid Up Dub (Epsylonn/DUNE Records, FR)en Drone (Epsylonn/ DUNE Records, FR). Beiden staan bekend om hun rauwe en bijtende Acid releases op het door kenners alom geprezen DUNE Records en zullen Eindhoven kennis laten maken met een onmiskenbaar staaltje Franse underground cultuur. Uit dezelfde regionen komt niemand minder dan Pzylo (Acid Cirkus, FR) , bij de echte liefhebbers geroemd om zijn ruige, donderende Acidtechno tracks op zijn Acid Cirkus label, waarvan elke rechtgeaarde Acid en Techno DJ wel een aantal exemplaren in zijn platenkoffer heeft. Uiteraard mogen Lamot (Zodiak Commune/LXDTV), D=p+cer (Zodiak Commune), Rick Angel (Zodiak Commune), Dilemma (Zodiak Commune/Klanklab) en Saint (Zodiak Commune)niet ontbreken, met Bor (Zodiak Commune/U-Niks)als compromisloze afsluiter. Door het verplaatsen van het festival van het Lichtplein naar het Kennedyplein komen het Tekno podium van AA/TDK en het Goa podium – dat dit jaar door Namasté ingevuld zou worden – helaas te vervallen, maar de trouwe achterban komt ongetwijfeld ruimschoots aan haar trekken.
 
Met Queensday Festival 2010 gaat Zodiak Commune ‘back to the roots’, waarbij het festival van 12.00u tot 23.00u voor de volle 303% in het teken staat van pure, onversneden Acid, Techno en Acidtechno, met een portie brute Tekno als sluitstuk. Een ouderwets gezellige Koninginnedag waar de gemoedelijke ongedwongen sfeer vanaf druipt, maar niet voor tere zieltjes en gevoelige oortjes; alleen voor doorgewinterde underground fanatics.
 
Op dit gratis festival worden meegebrachte dranken (glas, blik en plastic flessen) niet toegestaan!
 
Meer informatie: www.zodiakcommune.com
 
Of via de Zodiak Communities:

Advertentie
Party Tips