Columns
Luciën Foort

Luciën Foort

18 december 2009 - Grote Bekken, Kleine Harten! O ja joh? Onrust, roering, opstandigheid! Allemaal woorden die passen bij het gevoel in de organisatorische achterkant van dansland! Bij de smaakmakers, de creatieven, ja, bij diegenen die verantwoordelijk gehouden mogen worden voor waar jij op danst op jouw dansvloer. O ja joh? Dat is trouwens echt een Rotterdams reflex antwoord. En dan eentje waarbij jij of je opponent niet helemaal voor 100 % aanneemt, of in een erger geval je aan de klemtoon al afleest, dat deze “o ja joh” afstevent op een handgemeen. Wellicht is het de eerder genoemde onrust in de Nederlandse dancescene... Grote Bekken, Kleine Harten! O ja joh? Onrust, roering, opstandigheid! Allemaal woorden die passen bij het gevoel in de organisatorische achterkant van dansland! Bij de smaakmakers, de creatieven, ja, bij diegenen die verantwoordelijk gehouden mogen worden voor waar jij op...


Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 november 2009 - Turn Up The Bass In mijn studio hangt sinds twee weken een ingelijste CD. Wit, plexiglas, silhouet van twee dansers waarvan er één duidelijk een man is. ‘Aangeboden aan Ronald Molendijk voor de verkoop van 200.000 exemplaren ‘HOUSE PARTY III’ in Europa’, staat erop en helemaal bovenaan staat: ‘Turn up the Bass’. Er zit ook een kras op en onder de plexiglas plaat is wat vuil gekomen, het ‘ding’ heeft historie. Deze, euh.... ja, wat is het eigenlijk, onderscheiding, mijlpaal, aanbetaling op mijn auto, heeft jaren lang in mijn kelder opgeslagen gelegen, maar ziet nu weer daglicht en af en... Turn Up The Bass In mijn studio hangt sinds twee weken een ingelijste CD. Wit, plexiglas, silhouet van twee dansers waarvan er één duidelijk een man is. ‘Aangeboden aan Ronald Molendijk voor de verkoop van 200.000 exemplaren ‘HOUSE PARTY III’...


Fedde le Grand

Fedde le Grand

21 oktober 2009 - VIRTUAL REALITY Wanneer ik een avondje vrij heb, lig ik graag op de bank een film te kijken. Gewoon mezelf even laten afleiden door de wanen van schrijvers en regisseurs, neergezet door acteurs tegen fantasierijke achtergronden. Een ander favoriet tijdverdrijf is computerspelletjes spelen met vrienden, ik ben van die generatie. Vaak gesitueerd in surrealistische werelden, brengen we zo de nacht door; allianties sluitend, gezamenlijke vijanden verslaand, vechtend tegen dinosauriërs en nieuwe werelden veroverend. Wanneer ik dan in de vroege ochtend naar bed ga, droom ik meer dan vaak dat ik het spel nog steeds aan het spelen ben. In het echte leven... VIRTUAL REALITY Wanneer ik een avondje vrij heb, lig ik graag op de bank een film te kijken. Gewoon mezelf even laten afleiden door de wanen van schrijvers en regisseurs, neergezet door acteurs tegen fantasierijke achtergronden. Een ander favoriet tijdverdrijf is...


Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 september 2009 - TOEN WIJ UIT ROTTERDAM VERTROKKEN... VERTROKKEN WIJ UIT ROTTERDAM... Ik ben een Rotterdammer, kein Berliner, maar een Rotterdammer. Geboren in het Zuiderziekenhuis, mijn eerste woordje was FEYENOORD en ik heb nog nooit ergens gewoond waar m' n telefoonnummer niet begon met 010. Een Rotterdammer is trots op zijn stad, het is iets dat in hetdrinkwater zit van deze stad, Trots op je Stad, in vloeibare vorm, niet zichtbaar, je proeft het niet maar het zit wel in je systeem zodra je wieg hier staat. Rotterdam is de stad van opgestroopte mouwen, van niet lullen maar doen, van the Skyline aan de maas, van de... TOEN WIJ UIT ROTTERDAM VERTROKKEN... VERTROKKEN WIJ UIT ROTTERDAM... Ik ben een Rotterdammer, kein Berliner, maar een Rotterdammer. Geboren in het Zuiderziekenhuis, mijn eerste woordje was FEYENOORD en ik heb nog nooit ergens gewoond waar m' n telefoonnummer niet begon met 010. Een...


Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 augustus 2009 - Geen nieuws, goed nieuws In Rotterdam staat een huis, gebouwd in 1930 en het heeft stalen kozijnen, die ook nog eens blauw geverfd zijn. Vijf jaar geleden stond ik in de tuin die bij het huis hoort en dacht ik bij mezelf: ' Ja, hier wil ik wonen, wat een sfeer heeft dit huis. ' Het huis heb ik gekocht, sindsdien weet ik alles van onkruid, V.V.E. , kruipkelder, CV installatie en stalen kozijnen. Stalen kozijnen zijn vreselijk mooi, het is een verdwijnend beeld uit de Nederlandse straten, waarvan ik altijd dacht dat dit kwam doordat bewoners over waren gestapt op... Geen nieuws, goed nieuws In Rotterdam staat een huis, gebouwd in 1930 en het heeft stalen kozijnen, die ook nog eens blauw geverfd zijn. Vijf jaar geleden stond ik in de tuin die bij het huis hoort en dacht ik bij...


Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 juli 2009 - STOP ERMEE! Beste professoren, beleidsmedewerkers, studie groepen, bestuurders, onderzoekers, burgemeesters, politie agenten, zuurpruimen, zeikerds, de arbeidsinspectie dienst, audiologen, gehoortoestel bouwers, de gezondheidsraad en natuurlijk een verdwaalde minister van gezondheid en/of welzijn en natuurlijk cultuur. Kunnen jullie met z' n allen niet eens zorgen dat wanneer een tram de hoek omgaat dat ding niet zo vreselijk KRIJST? Dat de kerkklokken die bij het minste of geringste bellen daar een verbod op krijgen?Vliegtuigen, oh ja, en vrachtwagens die hoor ik ook als ze langskomen, dat moet ook stoppen. Sirene's van hulpdiensten kunnen toch ook wel wat zachter? Wat denken jullie trouwens van vogels die altijd als... STOP ERMEE! Beste professoren, beleidsmedewerkers, studie groepen, bestuurders, onderzoekers, burgemeesters, politie agenten, zuurpruimen, zeikerds, de arbeidsinspectie dienst, audiologen, gehoortoestel bouwers, de gezondheidsraad en natuurlijk een verdwaalde minister van gezondheid en/of welzijn en natuurlijk cultuur. Kunnen jullie met z' n allen niet eens...


Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 juni 2009 - TECHNOTRONIC - PUMP UP THE JAM - RONALD MOLENDIJK 2009 Remix Feat Extince. PUMP UP THE JAM De dans scene heeft het zwaar, de dans scene in gevaar. PUMP IT UP Er word nog wel gedanst, er word nog wel gesjanst. WHILE YOUR FEET ARE STOMPIN Ieder half uur spurt naar buiten voor sigaretten plezier TECHNOTRONIC - PUMP UP THE JAM - RONALD MOLENDIJK 2009 Remix Feat Extince. PUMP UP THE JAM De dans scene heeft het zwaar, de dans scene in gevaar. PUMP IT UP Er word nog wel gedanst, er word nog wel gesjanst. WHILE YOUR FEET ARE...


Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 juni 2009 - TECHNOTRONIC - PUMP UP THE JAM - RONALD MOLENDIJK 2009 Remix Feat Extince. PUMP UP THE JAM De dans scene heeft het zwaar, de dans scene in gevaar. PUMP IT UP Er word nog wel gedanst, er word nog wel gesjanst. WHILE YOUR FEET ARE STOMPIN Ieder half uur spurt naar buiten voor sigaretten plezier%%%%% Killing voor de sfeer maar dat interesseert niemand geen zier. AND THE JAM IS PUMPIN Staan we weer op de vloer is daar gelukkig sms geouwehoer. LOOK AHEAD THE CROWD IS JUMPIN De dj staat te rocken, de mc de boel te focken. Iedereen staat naar iedereen te Twitteren dat het hier Twittertastisch is. Zij smst naar haar... TECHNOTRONIC - PUMP UP THE JAM - RONALD MOLENDIJK 2009 Remix Feat Extince. PUMP UP THE JAM De dans scene heeft het zwaar, de dans scene in gevaar. PUMP IT UP Er word nog wel gedanst, er word nog wel gesjanst. WHILE YOUR FEET ARE...


Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 mei 2009 - Gastenlijst Opgetogen en vol goede zin liep ik richting het theater, uitgenodigd om de premiere voorstelling van een toneelstuk bij te wonen -gebeurd me tenslotte niet iedere dag. De hoofdrolspeler, zeg maar de Tiësto van dit stuk, had me op het hart gedrukt op tijd te komen. Hier ging een discussie aan vooraf waarin het ´erg hip maar veel te laat binnen komen op een party´ centraal stond. Dat vond hij echt vreemd, iets dat in de toneelstuk scene niet echt werd gewaardeerd, wat nog eens duidelijk werd onderstreept dat de deuren van het theater ook dicht gingen en je dus niet meer binnen... Gastenlijst Opgetogen en vol goede zin liep ik richting het theater, uitgenodigd om de premiere voorstelling van een toneelstuk bij te wonen -gebeurd me tenslotte niet iedere dag. De hoofdrolspeler, zeg maar de Tiësto van dit stuk, had me op het hart...


Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 maart 2009 - Gebaren taal! JA! het is belangrijk dat dat UITROEPTEKEN daar staat, nee, wacht, ik begin nog even opnieuw. GEBARENTAAL!! JA!!, inderdaad er staan nu 2 uitroeptekens achter de titel van deze column, en de letters moeten ook zo groot zijn. Goed, ik ben begonnen met mijn maandelijkse column voor APE Magazine, wederom zit iets me dwars, of beter windt ik me op over iets. En, ja, jij, lezer, jij krijgt deze ellende nu op je bord. Sinds jaar en dag, waar op de wereld ik ook draai of optreed, bij een klein of groot feest, een festival, een bedrijfsfeest, een club of een openlucht optreden, overal... Gebaren taal! JA! het is belangrijk dat dat UITROEPTEKEN daar staat, nee, wacht, ik begin nog even opnieuw. GEBARENTAAL!! JA!!, inderdaad er staan nu 2 uitroeptekens achter de titel van deze column, en de letters moeten ook zo groot zijn. Goed, ik ben begonnen...


pagina [ 3 van 5 ]

Advertentie
Party Tips