Columns
Dano -

Dano -

01 februari 2010 Een kijkje in de keuken….

Aangezien we op tv al helemaal doodgegooid worden met kookprogramma’s dacht ik, ach….online kan er ook nog wel eentje bij! Ik wil jullie de komende tijd graag een kijkje in de keuken geven over het ontstaan van Ground Zero festival 2010.

Eigenlijk begint alles al de dag na de vorige editie. Het is 5 juli 2009, ergens in de middag, wanneer ik in een hotelkamer vlakbij Bussloo langzaam mijn ogen open doe. Ik probeer mijn armen te bewegen en mijn benen op te tillen, maar dit wil niet meer lukken. Mijn oren suizen en in mijn gedachte zie ik lichtflitsen van de nacht daarvoor. Mensenmassa’s dansend, deinend en lachend. Ik hoor verschillende basdrums als een doffe dreun in mijn hoofd, Kahoeggh kahooegh kahooeggh kahoeeeghh. Mensen die door elkaar heen krioelen, om van de ene tent naar de andere te lopen om hun favoriete artiesten aan het werk te zien. Het reuzenrad zie ik in slow motion bewegen en ik zie lachende gezichten van artiesten die het erg naar hun zin hebben gehad… Jezus, wat een nacht!
Ik begin me te beseffen dat het helaas weer allemaal afgelopen is. Doe de gordijnen en de ramen van mijn hotelkamer open en kom meteen in een hele andere wereld terecht. De vogels fluiten in het bosrijke gebied en ik weet het nu zeker: De normale wereld leeft ook nog. Bye bye Ground Zero, tot volgend jaar!
Omdat het festival vers in mijn hoofd zit, struin ik de dag daarna alle websites af naar de reacties. Welke artiest kwam goed uit de bus, welke iets minder? Hoe vond het publiek de aankleding, het geluid, het licht enz enz…
Met pen en papier schrijf ik al mijn bevindingen op om in de eerstvolgende vergaderingen mee te nemen met de rest van het team. Wat een erg raar gevoel is zijn de weken die volgen na zo’n festival. Gingen mijn email en telefoon nog helemaal 3D en half overspannen vlak voor, en op de avond zelf, van het festival constant af… nu staat alles stil. Heel af en toe druppelt een email binnen van sommige artiesten om te bedanken voor een te gekke nacht. Een dodelijke stilte waar ik erg onrustig van word……..

Keep you updated in my next column!

Dano
Advertentie
Party Tips