Columns
Dr. Motte -

Dr. Motte -

20 juni 2011 Tillmann Uhrmacher

Vorige week had ik een geweldig weekend. Tijdens Pinksteren hadden we hier in Duitsland natuurlijk ook een extra vrije dag. Zo stond ik op vrijdag op een feest van een vriend in Dessau te draaien, zaterdag in Osnabrück in Zeitzone en zondag op Castello Electronica in Wachburg, Weinheim, samen met Westbam en DJ Taucher. Dit feest was helemaal uitverkocht, veel vrienden, veel gedag zeggen. Open air geeft een zo veel betere vibe. Het is goed om iedereen te zien lachen en dansen op mijn beats.

Nu zit ik in een ICE trein naar Berlijn. 90 minuten vertraging. Drie dagen in mijn lijf...ik heb ontspanning nodig. Kan niet wachten om mijn vriendin Ellen weer te zien. Tijdens de rit moet ik ineens denken aan Tillmann Uhrmacher. Hij overleed onlangs. We waren vrienden sinds 1999. De eerste keer ontmoetten we elkaar op de Love Parade. Ik herinner me de tent achter de hekken bij de Siegessäule tijdens die parade, waar radiozender Sunshine Live tijdens het hele feest live report deed. We lachten en omhelsden elkaar. Wat een goed gevoel. Bedankt Tillmann!

In 2003 hadden we een ontspannen middagje tijdens de Love Parade zondag op het dakterras van mijn appartement in Berlin-Kreuzberg. We ontmoetten elkaar in een café. Ik, mijn voormalige boekers, Tillmann en een vriendin van hem. Een jonge vrouw die me echt van mijn stuk bracht. Ik kon alleen maar denken: “wow”. Haar naam was Ellen. Een paar koffies later nodigde ik iedereen uit in mijn huis voor een gezamenlijke BBQ, eerst gingen we echter boodschappen doen bij de Ostbahnhof, vooral groente. Thuis liet ik ze mijn ruime penthouse, inclusief studio en woonkamer, zien, tomaten en aardappels verbouwde ik op het dak. De zon scheen. De chill ging die dag eindeloos door.

Ik en Tillmann bleven maar met elkaar praten, terwijl ik nauwelijks mijn ogen van Ellen af kon houden. Wat wel moest, omdat ik in die dagen een relatie had en ik ben erg monogaam. Tillmann praatte maar door en verspreidde zijn enthousiasme bij iedereen. De jaren daarop speelden we samen op wat feesten en werden zeer goede vrienden... En Ellen? We spraken een paar keer af na die avond, maar alleen op feesten, we wisselden nooit nummers uit.

En toen, op een dag in 2007, kreeg ik uit het niets een bericht op MySpace. Het was Ellen! “Hey, herinner je me nog...?” Natuurlijk! Ik reageerde binnen een paar minuten en voelde me zeer gelukkig. Sinds oktober 2007 zijn we nu samen... Nogmaals, bedankt Tillmann! Jij hebt ons aan elkaar geïntroduceerd en dat heeft echt onze levens veranderd.

Nu heeft hij zijn lichaam verlaten en laat ons achter met zijn onafgemaakte ideeën. Het was als een donderslag toen we hoorden dat Tillmann was overleden. We wensen je vrede en liefde waar je ook bent. We zullen je missen.

Dr. Motte

Dr. Motte - official website
Advertentie
Party Tips