Columns
Vato Gonzalez -

Vato Gonzalez -

12 september 2011 Mij hoor je niet klagen
Mooie patronen maken ze. Die honderden, zo niet duizenden kleine wezentjes die in milliseconden van levensvormen in blakende gezondheid met een prachtige toekomst veranderen in 8 centimeter groene smurrie op mijn voorruit. Wat een slagveld!
Ik begrijp spontaan waarom een hoop dj's liever in de randstad draaien, ik heb ook een hekel aan de insecten en geleedpotigen op deze planeet van mijn vooruit af te bikken op zaterdagmiddag omdat we wel met liefde in schudde-ruk-in-de-polder wilden optreden. Linksaf bij thé middle of nowhere en dan de borden volgen.

Dit is geen klaagzang, mij hoor je niet klagen. Ik doe het wel hoor, maar meestal zacht genoeg zodat het buiten de media blijft. Ok, soms doe ik het hardop en dan eindig je als topic op Geenstijl.nl - maar dat soort aandacht komt alleen op je pad als je jezelf horizontaal door de scene begeeft. Letterlijk. Waar weinig mensen echt aandacht aan schenken is het feit dat het beroep dat wij uitoefenen als dj in een zeker opzicht van A tot Z nergens op slaat danwel hoogst onlogisch is zodra je het in een ander daglicht plaatst.

Als dj is het normaal dat je aankomt op je werk met je vrienden en een persoon die rijdt. Want dronken achter het stuur zitten is onverantwoordelijk, maar dronken aankomen op je werk wordt begroet met een lach. Terwijl de dj aan het werk is wordt er eigenlijk wel verwacht dat hij met met vrouwen flirt, het is zelfs niet eens extreem opmerkelijk om een dj voor of na de werktijd te betrappen in de tuin van het leven, ergens backstage. Het is normaal om de dj een hele fles bacardi, wodka of andere zwaar alcoholische dranken aan te bieden. Voor de dj wordt het zelfs onfatsoenlijk geacht om de drank te laten staan.

Dj's nemen zelf uiteraard geen apparatuur mee en als het er niet staat dan zorgt het uitzendbureau dat hij direct weer vertrekt - maar je wel alles moet betalen. Over betalingen gesproken, als je niet al van te voren betaald hebt voor een dienst die nog niet gedaan is, dan komt de dj sowieso al niet op bezoek. Tijdens de uitvoering van zijn werk is het normaal dat deze de mensen om zich heen langzaam een gehoorbeschadiging aandoet, er staan zelfs dj's positief bekend om het feit dat ze zo hard mogelijk geluid produceren. Als je in het buitenland op vakantie bent, is het fijn dat je dj's hebt werken uit Nederland, deze worden zo gewaardeerd dat we ze naar alle uithoeken van de wereld sturen.

Zo ver vertel ik geloof ik weinig vreemds. Maar, lees het bovenstaande nog een keer, maar vervang dan het woord dj met het woord loodgieter, bakker of politieagent. Dan kom je tot de conclusie dat wij echt de raarste baan ter wereld hebben en dat het eigenlijk belachelijk is dat we zo overbetaald worden terwijl we ook nog eens geacht worden de grootste lol van de wereld te hebben. Maar goed, mij hoor je niet klagen. Ok, misschien heel zachtjes...

Vato Gonzalez
Advertentie
Party Tips