Features + Interviews
12 vragen aan... Apollonia

12 vragen aan... Apollonia

03 juli 2013

12 vragen aan... Het is wederom een nieuwe rubriek bij Dance.nl. En we gaan direct goed van start; Apollonia, het Parijse power-trio bestaande uit Dan Ghenacia, Dyed Soundorom en Shonky mixte onlangs het 70e deel van de succesvolle Fabric-reeks en doet deze zomer een reeks 'all nighters' in de DC10, Fabric en Panoramabar. 

Wanneer raakte muziek jullie voor het eerst in je leven?
“Poeh, dat kunnen wij ons niet eens herinneren, muziek was er al sinds we erg jong waren. Maar wat betreft de elektronische muziek, dit begon begin jaren '90 tijdens de eerste Franse raves. Dit beïnvloede onze muzieksmaak wel degelijk.”


Hoe en wanneer is jullie muzikale carrière van start gegaan?
“We ontmoetten elkaar bij Batofar toen Dan nog resident was van de Kwality parties. We werden goede vrienden maar werkten nog los aan onze solo carrières. Twee jaar geleden besloten wij om samen te gaan werken onder de naam Apollonia (zowel als label en als dj's). Het was onoverkoombaar. We delen dezelfde basis en visie voor muziek.”

Wat zouden jullie nu zijn als jullie geen artiesten waren geworden?
“Ook al zouden we niks met muziek hebben gedaan, in ieder geval zouden we allemaal iets met kunst in de breedste vorm hebben gedaan.”

Waar zijn jullie op het moment druk mee? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
“Begin dit jaar hebben wij veel tijd doorgebracht in onze studio in Berlijn om te werken aan onze eerste Apollonia EP en de nieuwe Fabric compilatie. Het was een grote eer om samen te werken met Fabric en de timing was perfect vanwege onze eigen EP, beide zijn gereleased in juni. Deze zomermaanden wonen we samen op Ibiza in onze eigen Apollonia villa. Onze muzikale thuisbasis is DC-10, één van onze favoriete clubs! We draaien daar regelmatig solo maar ook samen. Daarnaast hebben wij onze eigen Apollonia showcase op 24 augustus, dan draaien we gezamenlijk de hele nacht door.”

Wat is op dit moment het belangrijkste in jullie leven?
“Helemaal los gaan deze zomer met diverse spannende festival gigs! Denk aan Exit Festival, Kazantip, Peacock Society, Kappa Festival en Movement in Turijn.”

Wat doen jullie naast de muziek? (Ja, dit is een cliché vraag over jullie hobby’s).
“Om eerlijk te zijn, muziek is altijd in ons leven en aangezien we net begonnen zijn met Apollonia willen we ons daarop zoveel mogelijk focussen, zo zal het ook in de nabije toekomst gaan.”

Wie of wat inspireert jullie het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders…
“Eén van onze inspiraties zou de Nobelprijs voor de vrede kunnen zijn, wij zijn globetrotters, wij trachten altijd open minded vrede en liefde te verspreiden over de hele wereld. Het maakt ons niet uit welke politieke of religieuze overtuigingen aanwezig zijn in het land dat wij bezoeken. We zijn het echt oneens met artiesten die bepaalde landen niet bezoeken vanwege het zojuist genoemde, maar er wel voor kiezen om andere landen te bezoeken voor de motivatie geld.”

Waar kunnen we jullie ’s nachts voor wakker maken?
“Men kan ons wakker maken voor precies hetgeen wat wij zojuist zeiden, we willen liefde en vrede wereldwijd verspreiden.”

Bijna bij het einde, nog één cliché vraag: Wat vinden jullie van de dancescene in Nederland? Aan- of opmerkingen over muziek, publiek events etc?
“De scene is cool in Nederland en we waarderen artiesten zoals Boris Werner, San Proper en Makam zeer.”

Maak de volgende zin af: Muziek is …
”L.O.V.E.”

Wat zijn jullie plannen en ambities voor de toekomst?
“We zijn bezig met een Apollonia album dat volgend jaar gaat uitkomen.”

Wat is jullie motto of heben jullie een levensles die jullie willen delen met onze lezers?
“Keep the groove!”


Fabric 70 mixed by Apollonia is vorige maand gereleased, net zoals hun eigen EP "Trinidad"en "Visa Americain'. Daarnaast staan ze in de Fabric op 20-07 en in de DC10 op 24-08.
Check de Facebook Apollonia pagina. 

txt Roel Stevens
imgs Jimmy Mould

Advertentie
Party Tips