Features + Interviews
12 vragen aan... Aubrey

12 vragen aan... Aubrey

04 juli 2016

Aubrey is met recht één van die Britse house- en technoproducers die nooit echt op waarde geschat is door het grotere publiek. Al sinds 1990 timmert hij aan de weg onder diverse aliassen, en levert hij louter kwaliteitsmuziek af. Tijd om Aubrey eens voor het voetlicht te brengen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven? Kun je dit toelichten?
Dat was al op m’n derde jaar toen ik Dark Side Of The Moon hoorde van Pink Floyd, maar ik ging er pas echt duiding aan geven toen ik een jaar of zes, zeven was en ik Oxygen hoorde van Jean-Michel Jarre, stukken van de Japanse componist Isao Tomita en Depeche Mode. Maar het greep me echt bij de keel toen ik rond 1981 de eerste electro hip-hop hoorde.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
Ik bracht m’n eerste plaat uit in 1990 onder de alias Panic. Die plaat heette Voices of Energy. Ik draaide op dat moment veel in Londen.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Wie weet... ik denk misschien iets met fotografie of het editen van films.

Waar ben je op het moment druk mee?
Veel gigs, vooral in Berlijn. Daarnaast veel nieuwe releases, zoals de nieuwe Solid Groove 34 die eind juni is uitgekomen, net als een EP voor het Italiaanse label Out-Er. Later in het jaar breng ik nog een EP uit op het Thema-label van Lenny Posso. En dan komen er nog wat remixen aan een een aantal heel opwindende tracks op een aantal compilaties waarop ik samenwerk met grote Detroit-artiesten.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Mijn gezondheid, mijn moeder, mijn hond en mijn werk.

Wat doe je naast muziek?
Ik was 25 jaar lang veel bezig met skateboarden, maar dat doe ik niet zoveel meer tegenwoordig. Fotografie, koken en reizen zijn op dit moment m’n hobby’s.

Wie of wat inspireert je het meest?
George Clinton is een speciaal persoon waar ik erg tegenop kijk. Evenals Kraftwerk en de ‘usual suspects’ uit Detroit. Sowieso raak ik geïnspireerd door een hoop muziek, ik heb door mijn leeftijd een hoop zien veranderen sinds de jaren ´70. Van hip-hop naar acid naar techno, het is een lange leercurve geweest.

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Voor een Indiase curry ben ik altijd wel te porren, om eerlijk te zijn.

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
Ik heb één keer op een leuke gig gedraaid in Nederland voor Rush Hour. Dat is al een tijdje geleden. Verder bezoek ik familie en vrienden af en toe daar en ga ik daar graag naar de platenwinkels, want daarvan hebben ze een aantal erg goede.

Maak de volgende zin af: Muziek is…
Inspiratie en plezier.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Ik ben van plan een derde album uit te brengen en hoop dat snel uit te brengen. Daarnaast gewoon doorgaan met het runnen van m´n Solid Groove-label dat nu alweer 25 jaar bestaat en betrokken te blijven in deze altijd veranderende wereld van elektronische muziek.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Als ik voor mezelf spreek zou ik zeggenː Als je een droom hebt, iets dat je graag wilt doen in je leven, ga er dan voor, doe je best en laat andere mensen je niet vertellen dat je het niet kunt.

Imgs: Aubrey archive

Advertentie
Party Tips