Features + Interviews
12 vragen aan... Ben Pearce

12 vragen aan... Ben Pearce

31 oktober 2013

Je hebt soms van die artiesten die ineens uit het niets lijken te komen en direct (terecht of onterecht) gebombardeerd worden tot 'hotste' artiest van het moment. Ben Pearce is er zo eentje. Zijn What I Might Do verscheen pakweg een jaar geleden en werd een megahit. Het werd zelfs één van de eerste deephouse platen die doorbrak richting mainstream publiek, nadat 3FM de plaat oppikte. Volgend weekend is hij in Nederland voor twee boekingen. Dance.nl legde hem de 12 vragen rubriek voor. 

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
"Toen ik een kind was. Ik hield altijd van muziek. Er zijn home video's van mijzelf terwijl ik in huis rond dans op de klassieke muziek cd's van mijn vader. Iets later dompelde ik mijzelf helemaal onder in de bandjes scene." 

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Ik begon met dj'en in een paar clubs nadat ik veel promotie deed voor events in het nachtleven. Niet echt een glamoreus verhaal, maar ik denk dat veel dj's op deze manier gestart zijn."

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
"Het was de bedoeling om fysiotherapie te gaan studeren op de Universiteit. Vlak voordat ik bekend werd werkte ik op kantoor bij een bank."

Waar ben je op het moment druk mee? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
"Ik ben vooral erg blij met mijn recente optreden bij Fabric. Ook ben ik op het moment een track aan het afronden met Black Orange Juice waarvan ik hoop dat het snel uitkomt. Ik kan niet wachten totdat iedereen het kan horen. Het is écht een goede track!"

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Mijn vriendin en haar gezondheid. Ze is onlangs ziek geweest en het was een hele moeilijke periode voor ons." 

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s).
"Ik houd van clichés haha! Ik speel veel golf en voetbal." 

Wie of wat inspireert je het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders…
"Ik kom altijd terug bij het luisteren naar mijn favoriete band: Brand New. Alles aan deze band - van de teksten tot de melodieën en ideeën - zijn voor mij een constante inspiratiestroom." 

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Ik word de laatste tijd veel wakker in het midden van de nacht. Ik denk niet dat ik er erg blij van word als je me wakker gaat maken als ik dan eindelijk slaap haha. Maar ik zou zeker opstaan als één van mijn vrienden in de problemen zou zijn."

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland? Aan- of opmerkingen over muziek, publiek, events etc.?
"Ik houd van Nederland. De muziek scene is zo sterk. Mensen gaan echt uit om naar muziek te luisteren. Ik vind het ook bewonderenswaardig hoe jullie regering tegenover de muziek scene staat. Ik kijk altijd uit naar Nederlandse shows. Ieder festival dat ik tot nu toe heb gedaan was geweldig. De sfeer is altijd goed in jullie land!"

Maak de volgende zin af: Muziek is …
"Alles!" 

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Doorgaan met werken in de muziekindustrie voor de rest van mijn leven en gelukkig zijn!"

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers? 
“'Keep the blood in your head, keep your feet on the ground.' Het is een tekst van een Brand New nummer. Ik heb het getatoeërd op mijn ribben. Krijg geen ego, vergeet niet waar je vandaan komt en denk altijd goed na over situaties. Behandel mensen op een aardige manier, wie het ook moge zijn."

Ben Pearce treedt vrijdag 8 november op tijdens Toffler Presents Ben Pearce in Toffler, Rotterdam, en op zaterdag 9 november tijdens Soenda Indoor in Central Studios, Utrecht. Ga naar onze agenda voor meer informatie. 

txt Sander van der Meet
imgs Listen Up Music Promotion 

Advertentie
Party Tips